Projectoverzicht

GEL3024 - Wegenis- en rioleringswerken Velleke (project VMSW)
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 27 november 2020

De werken zullen 17 maanden duren

De stad Geel pakt samen met Aquafin en de Geelse Huisvestingsmaatschappij de wijk Velleke aan. Tegelijkertijd voorzien we de Azaleastraat – tussen Velleke en Technische Schoolstraat – van nieuwe riolering. Reeds op vrijdag 27 november starten de eerste voorbereidende werken. De weg- en rioleringswerken starten in het voorjaar van 2021.

Wat gaan we doen?

Heel de wijk Velleke en een deel van de Azaleastraat krijgt een gescheiden rioleringsstelsel en een nieuwe wegverharding. Het afvalwater gaat net zoals vandaag naar een van de installaties van Aquafin voor zuivering. Het regenwater krijgt een nieuwe aparte regenwaterleiding. We maken daarbij gebruik van infiltratietechnieken en leggen in de wijk een open bufferbekken aan zodat het regenwater zoveel mogelijk gecontroleerd in de ondergrond kan dringen.

Nieuws en updates

 • 27 okt 2021

  Infobrief Azaleastraat

   

  Op maandag 25 oktober zijn de werken gestart in de Azaleastraat. De bewoners kregen van de aannemer een brief met meer informatie. Die brief kan je hieronder terugvinden.

 • 30 jul 2021

  Bouwverlof gaat in tot en met 23 augustus

   

  Vanaf vandaag, vrijdag 30 juli, is de aannemer in bouwverlof tot en met 23 augustus.

   

  Let op: een onderaannemer zal volgende week nog drie dagen werken aan de bestrating en parkeerplaatsen in klinkers, ter hoogte van residentie Jan Breydel. Deze werken starten op dinsdag 3 augustus.

   

  Tijdens het bouwverlof is de wijk toegankelijk via de Meidoornstraat om residentie Pieter De Coninck te bereiken, de garages achter residentie Jan Breydel zijn bereikbaar via de Azaleastraat.

 • 14 jun 2021

  Woensdag rioleringswerken t.o.v. residentie Jan Breydel

   

  Vanaf woensdag starten we de volgende fase van de werken. De aannemer begint opnieuw met de rioleringswerken ter hoogte van de residentie Jan Breydel. De werken worden uitgevoerd in een vooruitschrijdende sleuf, telkens per deel van 30 à 50 meter.

   

  Intussen wordt er verder gewerkt aan het plein ter hoogte van buurtcentrum Den Alleman. De bestratingswerken worden aangevat naast residentie Pieter De Coninck. We verwachten deze werken in de week van 21 juni te kunnen afronden, zodat dan ook de garages naast het buurtcentrum terug bereikbaar zullen zijn.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin