Projectoverzicht

GEL3026 - Groenhuis
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 20 oktober 2021

De werken zullen 8 maanden duren

Met deze werken wordt in de doodlopende straat Groenhuis een gescheiden riolering aangelegd, waarmee we regen- en afvalwater apart afvoeren. Het regenwater wordt via een nieuwe regenwaterleiding aangesloten op een bestaande waterloop, nabij woonzorgcentrum Astor en via de Klein Veldekensstraat verder door het bos. Het afvalwater wordt aangesloten op een nieuw pompstation, dat het via het grotere rioleringsnetwerk zal vervoeren naar de waterzuiveringsinstallatie.

 

Daarnaast bouwt de provincie Antwerpen een fietsostrade van 3.5 meter breed om het fietsroutenetwerk verder uit te bouwen.

 

  Nieuws en updates

  • 03 dec 2021

   Nutswerken bijna afgerond, vanaf volgende week individuele aansluitingen

    

   Aannemer Socalim heeft, in opdracht van Fluvius, de aanleg van de nieuwe nutsleidingen bijna afgerond. Maandag 6 december werden de nieuwe leidingen voor gas en elektriciteit in dienst genomen. Er liggen nog enkele putten open op straat, waar de komende weken de leidingen in worden overgekoppeld.

    

   Vanaf dinsdag 7 december start de aannemer de individuele woningen aan te sluiten op het nieuwe net. Socialim zal de bewoners contacteren voor een persoonlijke afspraak en ook de meters en aansluitingen binnen vernieuwen. Als de afspraken vlot verlopen duren deze werken een drietal weken.

    

   Dat betekent dat de komende weken niet veel activiteit zichtbaar zal zijn op straat. In januari start Pidpa met werken. In de tussentijd blijven de pompen en leidingen van de droogzuiging in bedrijf.

    

   Kinderdagverblijf en kapper vragen om parking vrij te houden

    

   De zaakvoerders van het kinderdagverblijf en de kapperszaak bij Astor stellen vast dat hun parkeerplaatsen regelmatig gebruikt worden voor langdurige stalling van wagens. Deze plaatsen zijn er voor de ouders van de kinderen in het verblijf en voor de klanten van de kapper. Er wordt gevraagd geen wagens te plaatsen voor de deur van deze zaken. De ondergrondse parking van Astor blijft in gebruik.

   teaser
  • 03 nov 2021

   Opstart bemaling

    

   Donderdag 4 november plaatst de aannemer de bemaling aan de zijde van de pare huisnummers, ter voorbereiding van de nutswerken van volgende week. Met de bemaling verlagen we tijdelijk het grondwater, zodat de riolering in een droge sleuf kan worden aangelegd.  We gaan als volgt te werk:

    

   • De bewoners kunnen best hun wagen van de oprit halen en in de ondergrondse garage van ASTOR plaatsen. Het aanleggen van de bemaling zal voor heel wat water en smurrie op de rijbaan zorgen. Tijdens de werkuren zijn de opritten niet bereikbaar.
   • Een vrachtwagen levert over de hele lengte van de straat buizen die doorheen de dag aan elkaar gekoppeld worden.
   • Op gelijke afstand van elkaar worden er filters in de grond gebracht, die dan op deze buizen worden aangesloten.
   • Ter hoogte van de opritten worden de buizen ingegraven, zodat die opnieuw toegankelijk zijn tegen het einde van de dag.
  • 27 okt 2021

   Nutswerken starten op

    

    

   De bestaande straat zal tot de start van de rioleringswerken in maart 2022 blijven liggenTussen nu en eind januari 2022 gaan vooral werken uitgevoerd worden  in de bermen.

    

   De ondergrondse garage van WZC Astor is beschikbaar voor de bewoners van Groenhuis. Alle leveranciers en bezoekers van Astor kunnen via de achterzijde van de site via de Klein Veldekensstraat aan en af rijden. Er wordt een werfweg aangelegd en zal voldoende breed zijn en gesignaleerd.

  Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
  Ja, stuur me de nieuwsbrief

  Contactpersonen

  Contactcenter

  03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

  Contactformulier

  Domein Reynders

  Werfleider Colas