Projectoverzicht

GEL3026 - Groenhuis
Laatst bijgewerkt: 05 aug 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 20 oktober 2021

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken wordt in de doodlopende straat Groenhuis een gescheiden riolering aangelegd, waarmee we regen- en afvalwater apart afvoeren. Het regenwater wordt via een nieuwe regenwaterleiding aangesloten op een bestaande waterloop, nabij woonzorgcentrum Astor en via de Klein Veldekensstraat verder door het bos. Het afvalwater wordt aangesloten op een nieuw pompstation, dat het via het grotere rioleringsnetwerk zal vervoeren naar de waterzuiveringsinstallatie.

 

Daarnaast bouwt de provincie Antwerpen een fietsostrade van 3.5 meter breed om het fietsroutenetwerk verder uit te bouwen.

 

  Nieuws en updates

  • 05 aug 2022

   Volgende week heraanleg voetpaden

   Vrijdag 5 augustus brengen we de deksels van de inspectieputten op de hoogte van het nieuwe wegdek. De werkzones worden afgeschermd en gesignaleerd. Tegelijk leggen we de fundering van het nieuwe voetpad.

    

   Maandag 8 augustus leggen we de betonstraatstenen van het nieuwe voetpad, tot en met dinsdag. Tegelijk leggen we het parkeervak aan de kinderopvang Astor aan in beton en werken we de boorden af.

    

   Dinsdag 9 en woensdag 10 augustus monteren we de nieuwe rioleringsdeksels en werken we de putten af met beton en nadien een asfaltlaag.

    

   De rest van de week werken we de inritten af aan de zijde met de even huisnummers. De bewoners daar plaatsen best hun wagen buiten de werkzone.

    

   Voor de afkoppelingen kan je vanaf maandag 8 augustus bellen met de firma AVLOP voor de keuring van de gescheiden riolering.

  • 13 jul 2022

   Werken vanaf 1 augustus

   De aannemer is in bouwverlof tot 1 augustus. We vragen om de wagens vanaf 1 augustus terug buiten de werkzone te plaatsen, tussen 06:00 en 17:00.

    

   Die dag gaan we verder met de werken, te beginnen met de aanleg van het voetpad aan de zijde van de even huisnummers. We leggen ook de gracht aan die vertrekt aan Groenhuis 26 richting de Zeggeloop.

    

   Nadien passen we de inritten aan aan de hoogte van de nieuwe rijweg en plaatsen we de toplaag asfalt, vermoedelijk eind augustus of begin september. We verwachten dat begin september de werken volledig afgerond zijn.

    

   We raden aan dat de eigenaars van de woningen hun afkoppelingswerken zo snel mogelijk laten uitvoeren.

  • 24 jun 2022

   Planning gewijzigd: boordstenen pas volgende week

    

   Bij controles is vastgesteld dat de funderingen van de rijweg, het voetpad en de fietsostrade niet volgens de regels van de kunst waren uitgevoerd. De aannemer heeft deze gedurende de voorbije week opnieuw aangelegd. Er worden nog voorgeschreven controles uitgevoerd om zeker te zijn dat nu alles goed is aangelegd.

    

   Daarom verschuift de planning voor de boordstenen naar de week van 27 juni. De bedoeling is om de straat in een degelijke toestand achter te laten tegen het bouwverlof, dat van start gaat op 9 juli.

  Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
  Ja, stuur me de nieuwsbrief

  Contactpersonen

  Contactcenter

  03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

  Contactformulier

  Domein Reynders

  Werfleider Colas