Nieuws

GEL3031 - Kortestraat
13 mei 2022

Pallo van 16 mei tot 4 juni afgesloten

 

Om de rioleringswerken verder te kunnen uitvoeren zal Pallo vanaf 16 mei worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer blijft mogelijk. De signalisatie wordt maandag geplaatst aan het begin van Pallo en op het kruispunt met de Schoolsteeg. Er is een omleiding voorzien vanaf de Nieuwstraat via de Stationsstraat, Heidebloemstraat, Rozendaal en Schoolsteeg en in omgekeerde richting.

 

Dinsdag 17 mei starten de arbeiders met de werken in de Kortestraat vanaf Pallo. Ter hoogte van het kruispunt Pallo-Kortestraat kan er mogelijk hinder zijn doorheen de werkdag, gelieve even te wachten tot de straat terug vrij is als je in Pallo moet zijn. Op 18 of 19 mei worden ook de nieuwe verlichtingspalen in de Kortestraat geplaatst.

04 mei 2022

Rechtzetting

 

Via deze weg werd gisteren een bericht verspreid over de werken in Groenhuis te Geel (GEL3026). Dat is uiteraard een vergissing, waarvoor onze excuses.

08 apr 2022

Volgende week bouwverlof, werken van Fiber Klaar

 

De aannemer voor de rioleringswerken gaat volgende week in bouwverlof. Vanaf maandag 11 april tot en met woensdag 13 april zal de aannemer van Fiber Klaar wel doorwerken om de wachtbuizen voor de glasvezelkabels aan te leggen aan de zijde van de woningen.

 

De rioleringswerken worden vanaf 19 april voortgezet aan de huisnummers 4, 6 en 8.

30 mrt 2022

Rioleringsaanleg terug opgestart, aanleg fibernetwerk

 

Nu de gas- en waterleidingen opnieuw zijn aangelegd en alle woningen opnieuw zijn aangesloten heeft de aannemer voor de rioleringswerken zijn werk terug opgestart. Deze week wordt de riolering onder de straat verder aangelegd. Tegelijk zal FIBER KLAAR, de nutsmaatschappij voor supersnel internet, een bijkomende buis aanleggen voor de ingebruikname van glasvezelkabels.

18 mrt 2022

Nutswerken bijna klaar

 

De overkoppelingen op de nieuwe gas- en elektriciteitsleidingen zijn bijna klaar. We wachten nog totdat Pidpa de nodige testen heeft uitgevoerd waarna zij ook de nieuwe waterleidingen zullen aansluiten. We verwachten dat de rioleringswerken terug kunnen worden opgestart vanaf 28 maart, ter hoogte van nummers 4, 6 en 8.

06 mrt 2022

Voorbereidende werken opgestart

 

Er is onvoldoende plaats in de voetweg om de voorbereidingen te kunnen uitvoeren. Deze week wordt daarom de straat ter hoogte van huisnummers 4 t.e.m. 8 opgebroken ter voorbereiding van de nuts- en rioleringswerken. Onderaannemer IGM zal ook een sleuf graven in de Kortestraat vanaf de Nieuwstraat, om de nieuwe gas- en waterleidingen in aan te leggen.

 

Tijdens de nutswerken zullen de water-, gas- en elektriciteitstoevoer af en toe onderbroken zijn. De nutsmaatschappijen moeten daarover zelf communiceren met de bewoners.

01 mrt 2022

Werken opgestart

 

De aannemer is gestart met sonderingen in het voetpad van de Pallostraat en Kortestraat. Met deze sonderingen worden de wachtbuizen opgezocht. De voetweg is niet meer toegankelijk voor het verkeer. Vanaf morgen, woensdag 2 maart, starten de eigenlijke rioleringswerken.

 

De rioleringswerken verlopen via een vast stramien. Na de opbraak van het wegdek wordt er een sleuf opengegraven van telkens ongeveer 50 meter. De riolering wordt in die sleuf aangelegd, telkens ongeveer 30 meter per dag. Dan gaat de sleuf terug dicht, wordt er steenslag op gelegd voor de toegankelijkheid en dan graven we de volgende 50 meter open. Zo gaan de werken voort totdat alle riolering is aangelegd.

 

De woningen voor en achter de sleuf zijn dus toegankelijk, vooral na de werkuren, en enkel ter hoogte van de sleuf is je oprit of garage enkele dagen niet bereikbaar met de wagen. Te voet en met de fiets kan je de werken passeren, maar we raden aan dat zoveel mogelijk te vermijden.

31 jan 2022

Presentatie infomoment

 

Hieronder kan je de presentatie terugvinden die werd getoond tijdens het infomoment van 25 januari.

19 jan 2022

Uitnodiging infoavond

 

De bewoners ontvingen een uitnodiging voor de digitale infoavond op dinsdag 25 januari. De uitnodiging kan je hieronder terugvinden.