Projectoverzicht

GRB3013 - Wallestraat
Laatst bijgewerkt: 14 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 februari 2022

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken willen de gemeente Geraardsbergen en haar rioolbeheerder RioPact (een samenwerking tussen Aquafin en De Watergroep) een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Wolvenhoek, Bronstraat, Steenberg en Wallenstraat. Daarmee worden regen- en afvalwater apart afgevoerd. Het afvalwater gaat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie (RWZI), het regenwater wordt zoveel mogelijk lokaal afgevoerd. Na de rioleringswerken worden de straten opnieuw aangelegd.

Nieuws en updates

 • 07 apr 2022

  Rioleringswerken starten na de paasvakantie

   

  Na de paasvakantie start de aannemer met de opbraak van de wegenis in de Wolvenhoek. De aanleg van de riolering start aan het kruispunt Wolvenhoek - Wallestraat - Bronstraat. We verwachten dat de rioleringsaanleg klaar is eind juni, afhankelijk van de weersomstandigheden. Daarna is de Wallestraat aan de beurt.

   

  De rioleringswerken worden als volgt uitgevoerd:

  • Opbraak van de wegenis, vervangen van de verharding door een tijdelijke steenslag.
  • Indien nodig plaatsen en in bedrijf nemen van een droogzuiging, om tijdelijk en plaatselijk het grondwater te verlagen zodat de buizen in een droge sleuf kunnen worden aangelegd.
  • De eigenlijke rioleringsaanleg: dit wordt uitgevoerd in een vooruitschrijdende sleuf van telkens ongeveer 50 meter. Nadat die 50 meter is aangelegd wordt de sleuf dichtgemaakt en wordt de volgende 50 meter opengegraven.  Op die manier houden we de woningen maximaal bereikbaar.
  • Aansluiten van de woningen op de nieuwe leidingen: daarvoor wordt bij elke woning een dwarssleuf gegraven waar een leiding wordt ingelegd van de woning naar de straatriolering. Voor elke woning komen twee aansluitputjes: een voor regenwater en een voor afvalwater.
  • Heraanleg van de wegenis (daarover later meer).

   

  Meer informatie kan je vinden in de infobrief hieronder.

 • 07 apr 2022

  Afkoppelingswerken op privaat domein

   

  Met de uitvoering van de rioleringswerken zullen de eigenaars van de panden langs het traject de regen- en afvalwaterafvoeren moeten scheiden op privaat domein. Deze werken moeten rond zijn tegen het einde van de rioleringswerken in het najaar van 2022. Om de bewoners te begeleiden stelden de Gemeente en RioPact een afkoppelingsdeskundige aan. Als je nog vragen hebt of bijkomende informatie wilt, aarzel dan niet om haar te contacteren.

   

  Conny Verleyen (Aquafin NV)

  0485 95 17 35

  conny.verleyen@aquafin.be

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

WANNIJN

Aannemer

Conny Verleyen

Afkoppelingsdeskundige Aquafin NV