Projectoverzicht

HAT3002 - Keiberg
Laatst bijgewerkt: 20 dec 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 januari 2019

De werken zullen 16 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin en de gemeente Haaltert een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Ekentstraat, Pontweg, Keiberg, Hoefstraat en Posthoutweg, samen met enkele zijstraten. Er wordt een nieuwe gracht aangelegd achter de Bakkerstraat, samen met bufferbekkens ter hoogte van de Kattestraat en op het kruispunt van de Keiberg en de Hoefstraat. Twee pompstations zullen het afvalwater verpompen naar een hogergelegen punt. Op die manier wordt het regenwater gebufferd en apart afgevoerd naar het oppervlaktewater, het afvalwater wordt verder afgevoerd naar een zuiveringsinstallatie.

Nieuws en updates

 • 19 dec 2019

  Infobrief afkoppelingswerken

   

  De bewoners die de scheiding van regen- en afvalwater moeten doorvoeren kregen een brief met meer informatie toegestuurd. De inhoud van de brief kan je hieronder nalezen.

 • 26 nov 2019

  Vanaf december werken in de Keiberg

   

  Op 9 december start de aannemer met de werken in de Keiberg. We zullen er de asfaltverharding opbreken, de riolering plaatsen en de straat voorzien van een steenslagverharding. Daarna worden de huizen aangesloten op de nieuwe riolering en de straatkolken geplaatst. De bewoners wordt gevraagd hun wagen van hun oprit te halen en buiten de werkzone te plaatsen, elke dag tussen 06:30 en 17:00. Buiten de werkuren houden we de woningen zoveel mogelijk bereikbaar met de wagen.

   

  Op 5 en 6 december wordt in de Brantegemstraat de fundering voor de weg geplaatst en de onderlaag asfalt gegoten. Op die dagen is de straat niet bereikbaar met de wagen. De bewoners wordt gevraagd hun wagen van de oprit te halen en buiten de werkzone te plaatsen voor 06:30 op 5 december.

   

  In de Rosthoutweg, Hoefstraat en Brantegemstraat staat ook de toplaag asfalt op de planning. Deze toplaag kan pas worden gelegd in maart 2020, doordat tijdens de wintermaanden de asfaltcentrales sluiten en bij te koude temperaturen geen asfalt kan worden gegoten. De exacte datum zal gecommuniceerd worden wanneer die kan worden vastgelegd.

   

   

 • 30 sep 2019

  Werken in Vorsinkbaan, Rosthoutweg en Brantegemstraat

   

  Deze week en komende weken staan in Vorsinkbaan, Rosthoutweg en Brantegemstraat belangrijke werken op het programma. Woon je in een van deze straten? Lees dan aandachtig deze bewonersbrief die je ook in je brievenbus hebt gevonden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Peter Troch

Werfleider aannemer

Gemeente Haaltert

Dienst openbare werken

Erik De Wilde

Afkoppelingsdeskundige, bureau Talboom

Arno Coeck

Afkoppelingsdeskundige, bureau Talboom