Projectoverzicht

HAT3002 - Keiberg
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 januari 2019

De werken zullen 16 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin en de gemeente Haaltert een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Ekentstraat, Pontweg, Keiberg, Hoefstraat en Posthoutweg, samen met enkele zijstraten. Er wordt een nieuwe gracht aangelegd achter de Bakkerstraat, samen met bufferbekkens ter hoogte van de Kattestraat en op het kruispunt van de Keiberg en de Hoefstraat. Twee pompstations zullen het afvalwater verpompen naar een hogergelegen punt. Op die manier wordt het regenwater gebufferd en apart afgevoerd naar het oppervlaktewater, het afvalwater wordt verder afgevoerd naar een zuiveringsinstallatie.

Nieuws en updates

 • 24 mrt 2020

  COVID-19: werken Keiberg stilgelegd

   

  Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan werden de werken vorige week stilgelegd. Zodra de omstandigheden het toelaten zullen deze opnieuw worden opgestart. We brengen de bewoners op de hoogte zodra we meer nieuws hebben.

 • 03 mrt 2020

  Uitstel asfalt Rosthoutweg

   

  Als gevolg van het slechte weer de laatste weken hebben de werken vertraging opgelopen. De aanleg van de toplaag asfalt in de Rosthoutweg wordt opgeschoven en zal worden uitgevoerd in de derde week van maart.

 • 29 jan 2020

  Correctie op vorige nieuwsbrief

   

  Via deze weg werd gisteren een nieuwsbrief verstuurd waarin de planning niet correct werd weergegeven. Wij excuseren ons voor de verwarring. Hieronder kan je de correcte planning lezen.

   

  Rosthoutweg

  In de Rosthoutweg plaatsen we begin maart de toplaag asfalt.

   

  Keiberg

  De riolering en grachten in de Keiberg zijn voor de helft aangelegd. In een eerdere communicatie werd gemeld dat tussen de Rosthoutweg en nummer 33 half maart de onderlaag asfalt zal worden gelegd. De rest van de Keiberg, waar de rioleringswerken nog doorgaan, zal half maart worden voorzien van een steenslagverharding. We wachten hier met de aanleg van de asfalt om de nieuwe wegverharding te beschermen tegen het aan- en afrijdende werfverkeer, dat de nieuwe onderlaag zou kunnen beschadigen. De volledige asfaltverharding, onder- en toplaag, zal worden aangelegd aan het einde van de werken begin juli.

   

  Pontweg

  In de Pontweg starten we, als alles goed gaat, met de werken vanaf 24 februari. De werken worden opgedeeld in twee fases:

   

  Fase 1. tussen Ekentstraat en Hoogkouterbaan: vanaf 24 februari wordt de weg wordt afgezet. De rioleringsaanleg wordt opgestart op 2 maart. De bedoeling is om voor het Paasverlof (rond 10 april) de onderlaag asfalt te kunnen leggen. Daarna wordt gestart met de afwerking van de straat: eerst de voetpaden, begin juli de asfaltverharding.

   

  Fase 2. tussen Hoogkouterbaan en Keiberg: we starten hier met de riolering einde maart of begin april, afhankelijk van de omstandigheden. De bedoeling is om hier de rioleringswerken af te ronden tegen juni, zodat we dan kunnen starten met de lijnvormige elementen en de voetpaden. De asfaltverharding wordt gelegd met de rest van de werf, begin juli.

   

  Wij verwachten de werken volledig te kunnen afronden tegen 10 juli. 

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Peter Troch

Werfleider aannemer

Gemeente Haaltert

Dienst openbare werken

Erik De Wilde

Afkoppelingsdeskundige, bureau Talboom

Arno Coeck

Afkoppelingsdeskundige, bureau Talboom