Projectoverzicht

HRZ3008 - Meierij
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 16 september 2019

De werken zullen 5 maanden duren

Met dit project willen uw gemeente en Riopact de Diepestraat volledig voorzien van een gescheiden riolering. In een gescheiden rioleringsstelsel worden het afvalwater en het regenwater gescheiden afgevoerd.  Het propere regenwater wordt afgekoppeld van de riolering en kan, bijvoorbeeld, ter plaatse in de bodem insijpelen. Zo worden de grondwaterreserves aangevuld. Het regenwater kan ook vertraagd worden afgevoerd naar waterlopen in de buurt langs een regenweerafvoerleiding of langs grachten. Op deze manier voorkomen we de wateroverlast die veroorzaakt wordt wanneer een gemengd rioleringsstelsel het overtollige regenwater niet kan slikken.  Het afvalwater wordt dan weer via een droogweerafvoerleiding naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Bambrugge getransporteerd.  

De nieuwe afvalwaterriolering zal aansluiten ter hoogte van Diepestraat 28, voor de afvoer van het regenwater zal de bestaande riolering zoveel mogelijk hergebruikt worden.

De wegenis langs het tracé wordt nadien over de volledige rijwegbreedte hernieuwd

 

 

Nieuws en updates

 • 03 dec 2019

  Voor het kerstverlof onderlaag asfalt

   

  De riolering is volledig geplaatst. Momenteel wordt gewerkt om het pompstation in dienst te kunnen nemen. Wij verwachten de opstart van de pompen en de indienstname van de nieuwe riolering te kunnen doen op 10 december. Nadien wordt er gewerkt om de wegenis opnieuw aan te leggen, zodat tegen het kerstverlof de onderlaag asfalt kan worden gelegd. De toplaag wordt ten vroegste na 1 maart geplaatst.

 • 06 nov 2019

  Deze week plaatsing pompstation

   

  De aannemer heeft de riolering boven de Diepestraat volledig geplaatst. Hij werkt nu aan de plaatsing van het pompstation, waarmee het afvalwater naar de zuivering zal worden gebracht.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Steven Baert

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: te bepalen