Projectoverzicht

KAS3016 - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 16 mei 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 november 2020

De werken zullen 19 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Nu is het de beurt aan fase 2: de heraanleg van de Markt en de toegangswegen. De voorbereidende nutswerken zijn ondertussen klaar. Begin november starten ook de riolerings- en wegeniswerken.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 07 apr 2022

  Planning aangepast door weersomstandigheden

   

  Als gevolg van de slechte weersomstandigheden worden vandaag 7 en morgen 8 april geen werken uitgevoerd. De planning wordt daarom aangepast:

   

  Op maandag 11 april wordt er gewerkt aan de noordzijde van de kerk in de Pastorijstraat en op het kruispunt met de Turnhoutsebaan. Het gedeelte achter de kerk, richting de Mgr. Heylenstraat, wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Turnhoutsebaan wordt gedeeltelijk enkelrichting, van de kerk tot aan de bushalte in de Turnhoutsebaan. Je kan dus vanuit Turnhout richting Lichaart, Retie en Geel rijden. De Lijn zal een noodhalte plaatsen aan apotheek Van Ballaer.

   

  Voor landbouwvoertuigen wordt een omleiding gesignaleerd via de Noord-Zuidverbinding. Op de Retiesebaan is er voor deze voertuigen een omleiding via de Boekweitbaan. In de Kapelstraat komt op 11 april een tijdelijke overpomping om de riolering in de werkzone droog te houden. De Kapelstraat wordt daarom afgesloten op de hoek met de Pastorijstraat.

   

  Op dinsdag 12 april wordt er gewerkt aan de zuidkant van de kerk, aan de Markt naast café De Valk. Er wordt geen verkeershinder verwacht. Er wordt ook gewerkt op het marktplein zelf tot aan restaurant Anders. Daarom wordt op de Geelsebaan alternerend verkeer ingesteld ter hoogte van café De Leeuw.

   

  Op woensdag 13 april is de Kattenberg aan de beurt. De straat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer aan de Turnhoutsebaan en er wordt een omleiding voorzien voor plaatselijk verkeer via de Hofstraat. De aannemer zal nog een bewonersbrief posten.

 • 29 mrt 2022

  Renovatie bestaande riolering, beperkte verkeershinder begin april

   

  Vanaf volgende week worden de bestaande rioleringen onder de omgeving Markt gerenoveerd. Een deel van de bestaande rioleringen moest immers niet worden opgebroken en krijgt nu een opknapbeurt. We doen dat door een kunststoffen bekleding aan te brengen in de rioleringsbuizen via de inspectieputten. Voor deze werken wordt er dus niet gegraven.

   

  • Op 4 april wordt de riolering aan de zuidkant van de kerk naast café De Valk gerenoveerd. We verwachten hier geen verkeershinder.
  • Op 5 april wordt de noordkant van de kerk gedaan in de Pastorijstraat en op het kruispunt met de Turnhoutsebaan. Het gedeelte achter de kerk, richting de Monseigneur Heylenstraat, wordt afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Voetgangers en fietsers hebben altijd doorgang. De Turnhoutsebaan wordt enkelrichting vanaf de kerk tot aan de bushalte, komende vanuit Turnhout is er dus doorgang voor het verkeer. Hou rekening met de omleiding voor landbouwvoertuigen via de Noord-Zuidverbinding.
  • Op 6 april is de Kattenberg aan de beurt. De straat wordt afgesloten voor doorgaand verkeer, met een omleiding via de Hofstraat voor plaatselijk verkeer. De bewoners krijgen nog een brief van de aannemer.
  • Op 7 april wordt de riolering in de Turnhoutsebaan aangepakt. Deze werken vinden plaats in de stoep, tussen de betonnen poort en de Kreatos. Doorgaand verkeer blijft mogelijk met alternerend verkeer.
  • Op 8 april wordt gewerkt op de Geelsebaan en de Markt. Op het marktplein werken we tot aan restaurant Anders, op de Geelsebaan wordt er alternerend verkeer ingesteld ter hoogte van café De Leeuw.

   

  Er worden op de Geelsebaan en de Markt ook nog op 6 plaatsen werken uitgevoerd in het voetpad. Deze werken duren maar enkele uren en gebeuren tussendoor. Hetzelfde geldt voor een renovatie in de Monseigneur Miertsstraat en de Retiesebaan, waar gedurende enkele uren een omleiding zal gelden.

   

 • 07 mrt 2022

  Herstelling nodig aan de toegangspoort Geelsebaan, doorgaand verkeer mogelijk

   

  Er is vastgesteld dat er een herstelling nodig is aan de betonnen toegangspoort in de Geelsebaan. De aannemer zal daarom vanaf woensdag 9 maart de rijhelft richting het centrum afsluiten ter hoogte van de Wissel. Op maandag 14 maart verwachten we dit terug te kunnen openen.

   

  Tijdens de werken blijft doorgaand verkeer mogelijk. Er wordt een beurtelingse regeling ingesteld. Voorzichtigheid is dus geboden en er zal beperkte hinder zijn, maar je zal kunnen doorrijden. Voetgangers en fietsers hebben zoals altijd een veilige doorgang.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin