Projectoverzicht

KAS3016_ - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 21 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 20 januari 2020

De werken zullen 21 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Ondertussen zijn de plannen voor fase 2, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen definitief klaar.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren?

Nieuws en updates

 • 19 sep 2019

  Op 1 oktober beginnen werken nutsmaatschappijen

   

  Vanaf dinsdag 1 oktober starten de nutsbedrijven de voorbereidende werken. Hierdoor wijzigt de verkeerssituatie regelmatig. Hieronder volgt een overzicht van de planning voor de verschillende straten.

   

  Pastorijstraat

   

  De Pastorijstraat wordt vanaf dinsdagmorgen 1 oktober t.e.m. vrijdagavond 4 oktober volledig afgesloten in beide richtingen, en dit van aan Aveve tot aan de kerk. Zo kunnen de nutsmaatschappijen hun werken in alle veiligheid uitvoeren.

   

  De bewoners van de Pastorijstraat kunnen tijdens deze 4 dagen hun wagen op de parking van de bibliotheek, via de Kapelstraat, parkeren.

   

  Van vrijdagavond 4 oktober tot en met maandagavond 21 oktober geldt in de Pastorijstraat éénrichtingsverkeer van de kerk naar de ring (Aveve).

   

  Turnhoutsebaan

   

  Van maandagmorgen 14 oktober tot en met maandagavond 21 oktober geldt op de Turnhoutsebaan éénrichtingsverkeer, vanaf de ring (N19) richting kerk.

   

  De ene helft van de rijbaan wordt gebruikt voor de werken van de nutsmaatschappijen, de andere helft is open voor verkeer in de richting van de kerk.

   

  Markt

   

  De Markt wordt aan de kant van Schoenen Snoeys afgesloten vanaf donderdag 17 oktober tot en met maandagavond 21 oktober.

   

  Het gemeentehuis en de Delhaize blijven bereikbaar langs de andere zijde van de Markt, via Binnenpad.

   

  Binnenpad

   

  Op dinsdag 22 en woensdag 23 oktober wordt het Binnenpad volledig afgesloten van aan de Markt tot aan het ontmoetingscentrum (OC). Er is een omleiding voorzien. Je geraakt langs de Hofstraat en de Kattenberg aan de Delhaize en het woonzorgcentrum Aquamarijn.

   

  Vanaf donderdag 24 oktober, en dit tot en met maandag 28 oktober, is éénrichtingsverkeer mogelijk van de Markt richting Delhaize.

 • 19 sep 2019

  Bomen worden gerooid op de Markt

   

  Nu zaterdag (21 september) worden de bomen op de Markt gerooid in het kader van de werken die de nutsmaatschappijen in oktober zullen uitvoeren.

   

  De Markt wordt voor één dag volledig afgesloten van aan het Binnenpad, kant gemeentehuis, tot aan de Geelsebaan, zijde Schoenen Snoeys.

   

  De andere zijde van de Markt blijft open in beide richtingen.

   

  Parkeer je wagen a.u.b. tijdig buiten de zone waar wordt gewerkt. We vragen ook met aandrang om niet door de werken te lopen of te fietsen. Er is immers gevaar op vallende takken en stukken boom.

 • 03 sep 2019

  De verschillende projectpartners organiseerden op 2 september een infoavond voor de omwonenden van De Met. De verschillende presentaties met plannen, timing en contactgegevens kan je hieronder terugvinden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin