Projectoverzicht

KAS3016 - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 01 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 november 2020

De werken zullen 14 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Nu is het de beurt aan fase 2: de heraanleg van de Markt en de toegangswegen. De voorbereidende nutswerken zijn ondertussen klaar. Begin november starten ook de riolerings- en wegeniswerken.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 19 nov 2021

  Doorgang Turnhoutsebaan - Pastorijstraat aan kerk gaat pas morgen open

   

  De aannemer haalt pas morgenvroeg, zaterdag 20 november, de afsluiting weg aan de betonnen rijweg rond de kerk. De voegvulling moet vandaag en vannacht nog verder uitdrogen voor er verkeer over mag rijden.

   

  De Turnhoutsebaan en de Pastorijstraat zullen open zijn tot aan de kerk.

 • 09 nov 2021

  Volgende week as Pastorijstraat - Turnhoutsebaan afgesloten

   

  Tussen maandag 15 november en vrijdag 19 november zal de as Pastorijstraat - Turnhoutsebaan worden afgesloten. De betonnen 'toegangspoorten' in de Pastorijstraat en de Turnhoutsebaan worden geïmpregneerd, net zoals de betonnen rijweg naast en achter de kerk. Hetzelfde zal gebeuren met toegangspoorten in de Geelsebaan en Retiesebaan en met de betonnen rijweg op het marktplein en een deel van het Binnenpad. Aan alle toegangspoorten worden de voegen opgevuld. Op 16 november worden in de Turnhoutsebaan de nieuwe bushokjes geplaatst.

   

  Plaatselijk verkeer voor de Pastorijstraat komende van de Noord-Zuidlaan kan tot aan de betonnen toegangspoort rijden, ter hoogte van de bibliotheek. De Turnhoutsebaan vanuit Turnhout wordt afgesloten ter hoogte van de Kattenberg, aan het CM-kantoor. Plaatselijk verkeer voor de Turnhoutsebaan kan via de Kattenberg rijden.

   

  De aannemer plant volgende week ook nieuwe bomen op het marktplein. Daarmee krijgt de nieuwe marktomgeving stilaan haar definitieve vorm.

   

  Mgr. Miertsstraat krijgt nieuwe toplaag

   

  De Monseigneur Miertsstraat wordt vernieuwd tussen nummers 9 en 23. Op dinsdag 16 november wordt in de Monseigneur Miertsstraat en de aansluiting met de Turnhoutsebaan het asfalt gefreesd. Op woensdag 17 november krijgt dit deel van de Monseigneur Miertsstraat een nieuwe toplaag asfalt. In de Turnhoutsebaan, aan nummer 26, wordt de asfaltovergang afgefreesd en aangewerkt om het hoogteverschil uit te vlakken.

 • 02 nov 2021

  Werf stil tot donderdag 4 november

   

  Dinsdag 2 en woensdag 3 november neemt de aannemer enkele vervangende feestdagen op. Daarom ligt de werf stil tot donderdag 4 november, waarna de klinkerwerken zullen worden verdergezet.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin