Projectoverzicht

KAS3016_ - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 06 jun 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 augustus 2020

De werken zullen 22 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Ondertussen zijn de plannen voor fase 2, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen definitief klaar.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 04 jun 2020

  Terrassen krijgen voorrang bij asfaltwerken

   

  Gezien de horeca maandag 8 juni terug mag opengaan willen alle partijen de horecazaken langs De Markt de kans geven hun terrassen terug te zetten. Daarom zal de planning voor de asfaltwerken worden aangepast en zal voorrang worden gegeven aan de locaties van de terrassen.

 • 29 apr 2020

  Heropstart asfalteringswerken op 4 mei

   

  Volgende week maandag herneemt de aannemer van de nutsmaatschappijen de werken voor het verwijderen van de steenslag en het plaatsen van een tijdelijke asfaltbedekking. Hij start in de Pastorijstraat en werkt beide zijden af. De daarop volgende weken wordt er in volgorde gewerkt op de Turnhoutsebaan, Markt, Binnenpad, Retiesebaan en Geelsebaan. De uitvoering van de werken is afhankelijk van de weersomstandigheden, bij regenweer kan er geen asfalt gegoten worden.

 • 18 mrt 2020

  COVID-19: asfalteringswerken opgeschort

   

  Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan heeft Fluvius besloten alle openbare werken in haar beheer op te schorten tot nader order. De asfalteringswerken voor De Met worden dan ook voor onbepaalde tijd uitgesteld. 

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin