Projectoverzicht

KAS3016 - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 17 sep 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 november 2020

De werken zullen 18 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Nu is het de beurt aan fase 2: de heraanleg van de Markt en de toegangswegen. De voorbereidende nutswerken zijn ondertussen klaar. Begin november starten ook de riolerings- en wegeniswerken.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 17 sep 2021

  Aanleg voetpad en rijweg Retiesebaan

   

  Op maandag 20 september legt de aannemer het nieuwe voetpad verder aan in de Retiesebaan, van huisnummer 2 tot aan de Melkstraat. Aansluitend wordt de rijweg van de Retiesebaan aangelegd met klinkers.

   

  Op het marktplein beginnen we met de aanleg van de goot aan de zijde van de horecazaken. Ook de afwerking van het marktplein gaat verder. Hier worden de staalbanden geplaatst die de wandelpaden zullen afbakenen.

   

  Op dinsdag 21 september wordt de asfaltlaag gegoten op de plaats waar de toegangspoort op de Retiesebaan komt, op de hoek met de Schuttersstraat. Op woensdag 22 september wordt het verhoogde eiland geplaatst.

   

  Op donderdag 23 september kuist de aannemer de zone op rond de toegangspoort op de Geelsebaan, ter hoogte van de Wissel. Daarna kan hij starten met de afwerking van het voetpad.

   

 • 09 sep 2021

  Doorgang Delhaize terug open, dinsdag werken aan de nieuwe fonteinen

   

  Vanaf maandag 13 september wordt de doorgang van de Delhaize naar de markt terug opengesteld langs het nieuwe voetpad, aan de zijde van het gemeentehuis. Schoolgaande kinderen en hun ouders worden aangeraden deze route te volgen, om de Kattenberg en het oversteken van de Turnhoutsebaan te vermijden. Via het marktplein kan je naast de kerk naar de Monseigneur Heylenstraat en zo op een veilige manier naar de schoolomgeving. De voetpaden worden verder aangelegd in de Retiesebaan, zodat dit voor de bewoners en handelaars een degelijke en veilige toegang mogelijk maakt.

   

  Op dinsdag 14 september wordt de doorgang op de hoek van de Geelsebaan naar het marktplein gedurende de hele dag afgesloten voor voetgangers en fietsers. Er zal dan een zware kraan worden geplaatst, die de putten van de technische ruimtes van de 2 nieuwe fonteinen zal plaatsen. Nadat deze werken zijn uitgevoerd wordt er plaatselijk nog gewerkt.

   

  Na de aanleg van de voetpaden op de Retiesebaan wordt het voetpad op het marktplein, aan de zijde van de handelaars verder afgewerkt. De bijkomende werken aan de Monseigneur Cardijnstraat zullen afgerond zijn en er is terug doorgang voor plaatselijk verkeer van de Geelsebaan.

 • 02 sep 2021

  Doorgang Delhaize - Marktplein afgesloten

   

  Opgelet: de doorgang van de parking van Delhaize naar het marktplein, naast dienst toerisme, is tijdelijk afgesloten om de klinkerwerken te kunnen uitvoeren. Wij verwachten dat dit dinsdag 7 hetzij woensdag 8 september kan worden opengesteld.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin