Projectoverzicht

KAS3016_ - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 15 jan 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 augustus 2020

De werken zullen 22 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Ondertussen zijn de plannen voor fase 2, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen definitief klaar.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 15 jan 2020

  Einde nutswerken Pastorijstraat

   

  Morgenvroeg 16 januari wordt de signalisatie in de Pastorijstraat verwijderd. De straat wordt dan terug opengesteld in beide richtingen.

 • 10 jan 2020

  Werken Pastorijstraat eerder klaar

   

  De werken in de Pastorijstraat vlotten goed en zullen waarschijnlijk eerder klaar zijn dan gepland. We verwachten dat de aannemer volgende week woensdag het enkelrichtingsverkeer kan opheffen en de Pastorijstraat terug volledig kan opengaan. Pidpa is momenteel bezig met het aansluiten van de woningen op de nieuwe drinkwaterleiding.

   

  Vanaf 20 januari start ook Fluvius met de overkoppelingen op de nieuwe netten in de Turnhoutsebaan. Per woning zullen Pidpa en Fluvius de bewoners verwittigen van de aansluiting, temeer zij ook binnen moeten zijn om de nodige spoelingen uit te voeren. 

 • 19 dec 2019

  Bouwverlof gaat morgen in

   

  Vrijdag 20 december gaat de aannemer van de nutswerken in bouwverlof. De afsluitingen worden dan opgeheven en de werf wordt zo goed mogelijk toegankelijk gemaakt voor de feestdagen. Vanaf 6 januari worden de laatste werken uitgevoerd.

   

  Start rioleringswerken in augustus

   

  Voor de grote rioleringswerken en de volledige heraanleg is een meer concrete planning bekend. Nadat nog enkele aanpassingen zijn gebeurd aan het bestek gaan we als volgt te werk:

  * In januari wordt het bestek voorgelegd op de gemeenteraad van Kasterlee. Als de gemeenteraad het goedkeurt gaan we verder met de volgende stappen.

  * Na de goedkeuring door de gemeenteraad start de openbare aanbestedingsprocedure. Deze zal vermoedelijk lopen tot juni.

  * Om de start van de werken over het zomerbouwverlof te hevelen wordt gekozen om te starten met de rioleringswerken in augustus

   

  Concreet wil dat zeggen dat in de periode februari tot en met juli geen werken worden uitgevoerd. De aannemer van de nutsmaatschappijen zal de opengelegde sleuven aanvullen met asfalt in plaats van steenslag.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin