Projectoverzicht

KAS3016_ - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 23 feb 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 augustus 2020

De werken zullen 22 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Ondertussen zijn de plannen voor fase 2, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen definitief klaar.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 21 feb 2020

  Asfaltering Pastorijstraat en Turnhoutsebaan

   

  De aannemer zal dinsdag 25/02 starten met de eerste lading asfalt te voorzien, te beginnen in de Pastorijstraat en de Turnhoutsebaan.  
  Eerst wordt de steenslag uitgegraven en vervangen door een laag asfalt.  

  Er dient rekening gehouden te worden met plaatselijke hinder.

   

  Werken door Pidpa 

   

  Maandag 24/02 zal Pidpa ook nog werken voor een paar dagen op de Geelsebaan tussen de Markt en de Melkstraat.
  Er zal plaatselijk afwisselend verkeer ingesteld  worden zonder verkeerslichten.

 • 14 feb 2020

  Tot eind april asfalteringswerken

   

  Tot eind april zal de aannemer van de nutsmaatschappijen de steenslag in de werksleuven vervangen door een tijdelijke asfaltlaag om het comfort en de bereikbaarheid te verzekeren tot de opstart van de rioleringswerken. Er zal gewerkt worden met een mobiele werf en wisselend verkeer over korte afstanden ter hoogte van de werkzone.

   

  Hoewel er op de grote verkeersassen en schoolroutes niet zal gewerkt worden tijdens de spitsuren zijn vertragingen niet te vermijden. Een timing van de uitvoering is momenteel nog niet beschikbaar gezien deze werken sterk verspreid over de projectzone uitgevoerd worden en sterk weersafhankelijk zijn.

 • 07 feb 2020

  Lagere waterdruk door gewijzigde bevoorrading

   

  Er komen geregeld vragen over de verlaagde waterdruk in de projectzone. Normaalgezien wordt het centrum van Kasterlee bevoorraadt door de nabijgelegen watertoren. Momenteel voert Pidpa echter nog enkele werken uit, waardoor de bevoorrading tijdelijk verloopt via Lichtaart. Als alles goed gaat wordt het waternet volgende week woensdag, 12 februari, terug omgeschakeld naar de watertoren en zal de druk terug normaal zijn.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin