Projectoverzicht

KAS3016_ - Riolerings- en wegeniswerken De Met
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 maart 2020

De werken zullen 22 maanden duren

Kasterlee heeft met de bouw van het ontmoetingscentrum, een parking en evenementenplein al een eerste fase van het Masterplan de Met achter de rug. Ondertussen zijn de plannen voor fase 2, de heraanleg van de Markt en de toegangswegen definitief klaar.

Het projectgebied situeert zich in het centrum van Kasterlee. Het marktplein (met de kerk) en de vier toegangswegen: de Geelsebaan (vanaf de Wissel), de Retiesebaan (vanaf de Schutterstraat), de Pastorijstraat (vanaf de Kapelstraat) en de Turnhoutsebaan (vanaf de Kattenberg).

 • De Markt wordt omgevormd tot een verkeersluw dorpsplein, een gezellige groene plek die eenheid en harmonie uitstraalt en waar de kerk geïntegreerd is in de publieke ruimte.
 • Tegelijkertijd met de heraanleg van de Markt worden ook omvangrijke rioleringswerken uitgevoerd met de aanleg van een gescheiden stelsel voor afval- en regenwater. Onder het marktplein worden bufferbekkens met een aanzienlijke capaciteit aangelegd die het regenwater kunnen opvangen en vertraagd afvoeren.

Nieuws en updates

 • 14 nov 2019

  Uitbreiding werkzone volgende week

   

  Opgelet: de werkzone voor de volgende fase, die start maandag 18 november op de Retiesebaan, wordt sterk uitgebreid tegenover de oorspronkelijke planning. De nutsmaatschappijen moeten werken uitvoeren vanaf het kruispunt met de Acacialaan, ter hoogte van Retiesebaan nummers 55 en 78, in westelijke richting tot aan de Kerk. Dat wil zeggen dat ook het enkelrichtingsverkeer tussen die twee punten wordt ingesteld.

   

  De bewoners langs het traject van de werken zullen kort geen gebruik kunnen maken van hun oprit of garagepoort en parkeren hun wagen best elders. De toegang te voet of met de fiets wordt gegarandeerd, maar kan op sommige momenten moeilijk zijn. Spreek gerust de arbeiders aan als je ergens niet door geraakt of spring even binnen op de werfkeet om de toegang tot je woning te bespreken.

 • 12 nov 2019

  Retiesebaan enkelrichting tot en met volgende week

   

  In het Binnenpad worden vandaag de werken afgerond. Deze en volgende week werkt de aannemer verder aan de Retiesebaan: eerst de zuidzijde, volgende week maandag de noordzijde. Tot en met volgende week blijft daar de enkelrichting in voege.

   

  Op de Markt zal er worden gewerkt in de groenzone. Het verkeer zal van deze werken geen hinder ondervinden.

 • 07 nov 2019

  WhatsApp verbiedt versturen van nieuwsberichten

   

  Sinds deze week laat WhatsApp het versturen van nieuwsbrieven niet meer toe. Hun motivatie is dat WhatsApp enkel bedoeld is voor het uitwisselen van berichten tussen individuen. Dit betekent jammer genoeg dat we jullie niet langer via WhatsApp op de hoogte kunnen houden over dit project. We zoeken uiteraard zo snel mogelijk naar een alternatief, maar we raden iedereen (die dit nog niet heeft gedaan) aan om zich in te schrijven op onze digitale nieuwsbrief om zo steeds het laatste nieuws over de werken te ontvangen (dit kan via de button bovenaan deze pagina). 

   

  Het blijft nog tot begin december mogelijk om via WhatsApp vragen te sturen naar ons nummer 0474 56 39 12 en 1 op 1 te communiceren. Daarna zullen wij ook die mogelijkheid verliezen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Stefan Van Immerseel

Werfmanager Aquafin

WhatsApp

Aquafin

Op werkdagen van 8.00 tot 16.30 uur.

Opgelet: enkel voor berichten!