Projectoverzicht

KRN3002 - Tulpenstraat
Laatst bijgewerkt: 24 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 oktober 2021

De werken zullen 4 maanden duren

Deze werken maken deel uit van het nieuwe actieplan van de gemeente Kraainem tegen wateroverlast. Met de werken in de Tulpenstraat leggen we een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aan, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. In de hoger gelegen gebieden wordt extra buffering voorzien in het afvoerstelsel voor regenwater, zodat het vertraagd kan worden afgevoerd naar de lager gelegen straten, zoals de omgeving van de Woluwe. Op die manier beperken we de kans op wateroverlast. Na de rioleringswerken wordt het wegdek vernieuwd in opdracht van de gemeente.

Nieuws en updates

 • 24 jan 2022

  Planning huisaansluitingen en wegenis

   

  De aannemer is momenteel bezig met het overkoppelen van de bestaande rioolaansluitingen op de nieuwe riolering. Eerst komen de aansluitingen aan de onpare kant aan de beurt, daarna deze aan de pare kant. De voetpaden worden hiervoor opgebroken maar de doorgang voor voetgangers blijft verzekerd.

   

  Deze werken zullen tot half februari duren. Daarna wordt gestart met de aanleg van de nieuwe wegenis. Als de weersomstandigheden meezitten, verwachten wij dat de werken klaar zullen zijn tegen einde maart 2022.

 • 16 dec 2021

  Bouwverlof

   

  Vanaf vrijdag 24 december tot maandag 10 januari liggen de werken stil wegens bouwverlof.

   

  De dagen voorafgaand zal de aannemer met een kleine ploeg zorgen dat de toegankelijkheid van de straat tijdens het bouwverlof zo goed als mogelijk gegarandeerd wordt.

   

  Doorgang te voet blijft verzekerd via de bestaande voetpaden. De straat zal berijdbaar zijn met de wagen, weliswaar over tijdelijke steenslag en met lage snelheid. Opritten zullen niet gebruikt kunnen worden wegens een te groot hoogteverschil tussen de tijdelijke steenslag en het voetpad. Het parkeerverbod blijft van kracht maar u mag wel met de wagen tot aan uw woning rijden om bv. boodschappen uit te laden.

   

  Afhankelijk van de weersomstandigheden starten de werken terug op dinsdag 11 of woensdag 12 januari. Dan zullen de bestaande aansluitingen worden overgekoppeld op de nieuwe riolering en worden er wachtaansluitingen voorzien voor het regenwater. Deze werken zullen een 4-tal weken duren. Daarna wordt gestart met de wegeniswerken.

 • 19 nov 2021

  Verloop van de werken

   

  De rioleringswerken in de Tulpenstraat zijn gestart op 18 oktober en zijn momenteel gevorderd tot voorbij de Meiklokjeslaan. De bestaande voetpaden blijven zo lang mogelijk behouden om de bereikbaarheid van de woningen te garanderen. In de ganse straat geldt een parkeerverbod.

   

  Na aanleg van de riolering wordt er een minderhindersteenslag voorzien zodat de straat beperkt toegankelijk is met de wagen om bv. boodschappen af te zetten.

   

  We verwachten dat de riolering tegen het kerstverlof zal aangelegd zijn tot aan de Vestenstraat. Vervolgens worden de bestaande huisaansluitingen aangesloten op de nieuwe riolering en worden de nodige wachtaansluitingen voorzien voor de afvoer van het regenwater. 

   

  Als alles volgens planning verloopt (de weersomstandigheden kunnen zeker in de winter een spelbreker zijn), wordt vanaf februari 2022 gestart met de aanleg van de nieuwe wegenis. 

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Leo Eraly

Werfleider Vanhoyveld B. & M.

Erik Schrevers

Gemeente Kraainem