Projectoverzicht

KRU3025 - heraanleg Geeraard De Cremerstraat
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 maart 2022

De werken zullen 14 maanden duren

Met Riopact werken we aan plannen voor het wegenis- en  rioleringsproject in de Geeraard De Cremerstraat.

Deze werken hebben tot doel de Geeraard De Cremerstraat, van de Kloosterstraat tot de Ganzemeerstraat inclusief beide kruispunten, volledig te vernieuwen. Onder de straat wordt de oude gemengde riolering vervangen door een gescheiden stelsel. We leggen een afvalwaterleiding (DWA) aan die aansluit op het bestaande rioleringsstelsel dat het water afvoert naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Een nieuwe regenwaterleiding (RWA) verzamelt al het oppervlaktewater van het openbaar domein en het afgekoppelde oppervlaktewater op privaat domein en voert een deel van de straat richting Kloosterstraat af naar de Schelde, dit na realisatie van het project Gelaagstraat. Het overige deel van het oppervlaktewater met afwateringszin naar de Ganzemeerstraat zal aangesloten worden op de Vliet en bijgevolg nu reeds afwateren naar de Schelde. De straat krijgt naast nieuwe voetpaden, groenstroken en parkeerstroken ook een volledig nieuwe rijbaan. In het nieuwe ontwerp zet het lokaal bestuur volop in op voetgangerstoegankelijkheid, halte toegankelijkheid en waar kan wordt zoveel als mogelijk onthard.

 

De gemeente Kruibeke verzorgt de digitale communicatie via haar website. Meer informatie op https://www.kruibeke.be/g-de-cremerstraat-rioleringswerken-2022

Nieuws en updates

 • 04 jan 2022

  Tweede infoavond

   

  De bewoners werden onlangs opnieuw uitgenodigd voor een infoavond, ditmaal om de plannen en timing voor te stellen. De presentatie en uitnodiging kan je hieronder terugvinden.

 • 19 apr 2021

  Infobrief en -filmpje over de werken

   

  De bewoners kregen meer informatie over de werken door middel van een eerste infobrief. Die brief kan je hieronder terugvinden.

   

  Een filmpje van de infosessie kan je terugvinden op het Youtubekanaal van Aquafin.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Kevin Janssens

Werfleider aannemer Rega Infra

Jelle Van Bogaert

Afdelingshoofd Technische Dienst & Mobiliteit Kruibeke