Nieuws

KTB3013 - Aanleg gescheiden riolering Vogelzangstraat
07 jul 2020

Toegankelijkheid tijdens bouwverlof

 

Het bouwverlof start op 13 juli. In de tussentijd zorgt de aannemer ervoor dat de straat toegankelijk is. In de huidige werkzone zal volledig de onderlaag asfalt gelegd zijn en zonder weerverlet zijn ook de voetpaden geklinkerd. Na het bouwverlof, vanaf 3 augustus, start de aannemer met de rioleringsaanleg in de laatste fase van de Vogelenzangstraat.

12 jun 2020

Volgende week aanleg asfalt

 

In de Eekhoornstraat wordt volgende week maandag, 15/06, de onderlaag asfalt aangelegd. Dinsdag 16/06 volgen dan de Vogelenzangstraat en de Vierhuizenstraat. Plaats je wagen voor maandagochtend buiten de werkzone, aangezien op de dag van de werken de straat niet bereikbaar zal zijn met de wagen.

29 mei 2020

Volgende week aanleg boordstenen

 

Dinsdag 2 juni zal de aannemer langs de kanten van de rijweg een koord spannen in de Vierhuizenstraat, Eekhoornstraat en Vogelenzangstraat (tussen Vierhuizen- en Eekhoornstraat), die de hoogte en loop van de nieuwe boordstenen aangeven. Let op dat je deze koord niet verplaatst of beschadigt, daarmee kunnen de werken vertraging oplopen.

 

Woensdag 3 en donderdag 4 juni worden dan de nieuwe boordstenen gegoten in beton. Ze worden ter plekke gestort in een gelijbekisting, met gebruik van een gespecialiseerde machine. We beginnen in de Vierhuizenstraat en werken daarna de andere straten af. Nadat de boordstenen geplaatst zijn brengt de aannemer de fundering aan van het nieuwe wegdek.

 

Hieronder kan je de infobrief terugvinden met meer informatie.

23 jan 2020

Werken gestart, rioleringsaanleg vanaf 3 februari

 

De aannemer is gestart met het frezen van het asfalt tussen Vogelenzangstraat 140 en Vierhuizenstraat 55. Het gefreesde asfalt wordt tijdelijk aangewend als steenslagbedekking zodat de straat bereikbaar blijft. Rond 29 januari zijn deze werken afgerond en plaatst de aannemer de droogzuiging.

 

Die droogzuiging verlaagt het grondwaterniveau zodat de sleuf voor de riolering droog blijft. Wij verwachten op 3 februari te kunnen starten met de aanleg van de riolering.

19 dec 2019

Bouwverlof tot en met 12 januari

 

De aannemer is in kerstverlof gegaan na de riolering te hebben aangelegd in de Eekhoornstraat. De werken worden hervat op 13 januari, wanneer de huisaansluitingen in de Eekhoornstraat worden opgestart. Vanaf dan wordt er ook riolering aangelegd in de Vogelenzangstraat.

05 dec 2019

Volgende week kruispunt afgesloten

 

Opgelet: om de riolering ter plekke te kunnen aanleggen wordt op maandag 9 december het kruispunt van de Eekhoornstraat en de Vogelenzangstraat afgesloten voor alle verkeer. Voetgangers zullen kunnen passeren, fietsers dienen de fiets aan de hand te nemen. Het kruispunt blijft afgesloten tot en met vrijdag 13 december. Vrijdagavond wordt het opengesteld voor plaatselijk verkeer.