Projectoverzicht

MLD3015 - Verbrandenbos - Kallestraat - Weide
Laatst bijgewerkt: 19 okt 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 oktober 2021

De werken zullen 15 maanden duren

Met deze werken wordt een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in Verbranden Bos, de Kallestraat en Zandakkers. Daarmee zal het afvalwater van de woningen worden aangesloten op het grotere rioleringsnet en gezuiverd worden in de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Momenteel lozen de woningen in dit projectgebied nog op de grachten in de omgeving, die via oude, Duitse leidingen onder het vliegveld afwateren naar de Beke. Met deze werken worden de grachten en de waterloop gesaneerd.

We scheiden met deze werken zowel op de straten als aan de woningen de stromen van afvalwater en regenwater. Het afvalwater gaat naar de nieuwe riolering, het regenwater zal worden afgevoerd via een nieuw aan te leggen grachtenstelsel in het gebied tussen de Kallestraat, de Ringbaan en Zandakkers. Dat grachtenstelsel sluit aan op de Beke.

De gemeente Maldegem maakt van de gelegenheid gebruik om

 • Een dubbelrichtingsfietspad aan te leggen in Verbranden Bos en in de Kallestraat tussen Verbranden Bos en de Krommeweg;
 • Fietssugestiestroken aan te leggen in de Kallestraat tussen Verbranden Bos en de Ringbaan;
 • Zandakkers opnieuw in te richten.

De nutsmaatschappijen voor gas, water, elektriciteit en telecom voerden al voorbereidende werken uit voor de start van de rioleringswerken.

Nieuws en updates

 • 01 okt 2021

  Werken tussen Ringbaan en Zandloper starten op 18 oktober

   

  Op maandag 18 oktober start de aannemer met de werken in de Zandakkers, tussen de Ringbaan (kruispunt met Kallestraat) en de buitenschoolse opvang (I.B.O.) “Zandloper”.

   

  Eerst wordt het oude asfalt verwijderd. Daarna gaat de aannemer aan de kant van de oneven huisnummers putjes maken voor de grondwaterbemaling.

   

  Op dinsdag 19 oktober wordt de bemaling geplaatst en beginnen de voorbereidende werken aan de aansluiting met de Ringbaan (kruispunt met Kallestraat). De opritten worden na de werkuren (van 7 tot 17 uur) terug aangewerkt zodat je met de wagen op de oprit kunt.

   

  Vanaf maandag 18 oktober geraak je overdag heel moeilijk door de werfzone. Moet je weg? Parkeer je auto dan voor 8 uur aan de gemeentelijke parking t.h.v. het André Tensonstadion.

   

  Terwijl het asfalt wordt gefreesd: hou voldoende afstand als je voorbij wandelt. Er kunnen stukjes asfalt rondvliegen.

   

  Op woensdag 20 oktober starten we met het maken van de aansluiting van de nieuwe riolering op de bestaande inspectieput in de Ringbaan (kruispunt met Kallestraat).

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Jan Vercauteren

Werfleider Van den Berghe NV

Sander Vancanneyt

Gemeente Maldegem