Projectoverzicht

MLD3015 - Verbrandenbos - Kallestraat - Weide
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 oktober 2021

De werken zullen 15 maanden duren

Met deze werken wordt een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd in Verbranden Bos, de Kallestraat en Zandakkers. Daarmee zal het afvalwater van de woningen worden aangesloten op het grotere rioleringsnet en gezuiverd worden in de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

Momenteel lozen de woningen in dit projectgebied nog op de grachten in de omgeving, die via oude, Duitse leidingen onder het vliegveld afwateren naar de Beke. Met deze werken worden de grachten en de waterloop gesaneerd.

We scheiden met deze werken zowel op de straten als aan de woningen de stromen van afvalwater en regenwater. Het afvalwater gaat naar de nieuwe riolering, het regenwater zal worden afgevoerd via een nieuw aan te leggen grachtenstelsel in het gebied tussen de Kallestraat, de Ringbaan en Zandakkers. Dat grachtenstelsel sluit aan op de Beke.

De gemeente Maldegem maakt van de gelegenheid gebruik om

 • Een dubbelrichtingsfietspad aan te leggen in Verbranden Bos en in de Kallestraat tussen Verbranden Bos en de Krommeweg;
 • Fietssugestiestroken aan te leggen in de Kallestraat tussen Verbranden Bos en de Ringbaan;
 • Zandakkers opnieuw in te richten.

De nutsmaatschappijen voor gas, water, elektriciteit en telecom voerden al voorbereidende werken uit voor de start van de rioleringswerken.

Nieuws en updates

 • 19 jan 2022

  Rooien bomen Kallestraat enkele dagen later

   

  De onderaannemer heeft ons laten weten dat de bomen worden gerooid op donderdag 20 en vrijdag 21 januari. De bomen worden gerooid vanaf de straatzijde. De straat wordt tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer. Bewoners die ter hoogte van de bomen wonen, hebben tijdelijk geen toegang met de auto.

   

  Ondertussen hebben we in de straat op verschillende plaatsen putten (sonderingen) gemaakt om na te gaan waar de nutsleidingen liggen. Na de opmetingen legt de aannemer de putten weer dicht. De eigenlijke rioleringswerken starten eind februari 2022.

   

 • 17 jan 2022

  Vandaag starten werken in tweede deel Zandakker

   

  Vandaag (maandag 17 januari 2022) starten we de rioleringswerken in het tweede deel van Zandakker. Eerst wordt de rijweg opgebroken vanaf het einde van de vorige fase tot net voor de oprit van huisnummer 13. Woon je in nummer 13, 15, 17, 19 of 21? Dan kan je wegrijden langs de werken van aannemer Stadsbader. Je auto mag op jouw eigendom blijven staan.

   

  Aansluitend wordt ook de bestaande parking voor de buitenschoolse opvang (I.B.O.) “De Zandloper” uitgebroken. Respecteer de parkeerverboden.

   

  Alle bewoners in het tweede deel van Zandakker kregen van de aannemer een schematische voorstelling van een voorgevel. Geef op de schets de nutsleidingen aan en hang het papier bv. aan de venster. Dit kan helpen om eventuele schade aan de leidingen te voorkomen.

 • 11 jan 2022

  Bomen worden gerooid in de Kallestraat

   

  Vanaf volgende week dinsdag 18 januari worden de bomen gerooid in de Kallestraat. Deze werken worden uitgevoerd vanaf de straatzijde. Hiervoor wordt de straat tijdelijk afgesloten voor doorgaand verkeer.

   

  Woon je ter hoogte van de bomen? Dan is je oprit niet toegankelijk met de auto. Het vellen van de bomen zal een tweetal dagen duren.

   

  De riolerings- en wegenwerken starten eind februari 2022.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Jan Vercauteren

Werfleider Van den Berghe NV

Locatie werfkeet:

rotonde Vliegplein-Ringbaan-Kallestraat

Sander Vancanneyt

Gemeente Maldegem