Projectoverzicht

NIV3005 - RioP Ninove: riolering Pollarestraat (O203054)
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 maart 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken willen de stad Ninove en RioPact (een samenwerking tussen De Watergroep en Aquafin) een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Pollarestraat, Vooruitgangstraat en Kaatsweg. Het wegdek en de voetpaden worden vernieuwd.

We starten met de werken aan de Dender in de Kaatsweg, ter hoogte van het stadspark, en gaan zo door via de Vooruitgangstraat naar de Pollarestraat. Over het gehele project wordt de riolering vernieuwd: er komt een aparte afvoer voor afvalwater en een voor regenwater. Het verzamelde afvalwater zal afgevoerd worden naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie te Ninove, het regenwater bufferen we ter hoogte van het stadspark in een gracht. Zo voeren we het vertraagd af naar de Dender. 

Nieuws en updates

 • 09 mei 2019

  Aanleg riolering in de kaatsweg, volgende week werken op het jaagpad

   

  Deze week wordt het overstort aangesloten en wordt de vuilwaterleiding (diameter 1200mm) aangelegd in de Kaatsweg, langs de Kaatsclub.

   

  Volgende week gebeurt de aansluiting onder het jaagpad. De werfzone mag dan niet worden doorkruist, tijdens de drukke schooluren zal er een stadswacht aanwezig zijn om de gebruikers van het jaagpad daarop te wijzen.

   

  In de week van 20 mei wordt het bufferbekken aangelegd op de hoek van de Kaatsweg en het Sportpark.

 • 25 apr 2019

  Rioleringswerken beginnen langs Kaatsweg

  Vanaf volgende week (week van 29 april) wordt langs de Kaatsweg gestart met de aanleg van de riolering en de buffergracht. De aannemer begint aan de Dender (Wandelweg) tot aan de Parklaan. Volgens de planning zou de fundering van de weg tegen 24 juni moeten liggen. In juli start dan de aanleg van de riolering aan de doorgang van de sporthal. Dit neemt ongeveer 3 weken in beslag. De werken in de Vooruitgangstraat plannen we vanaf 19 augustus. Om de riolering tot aan de Pollarestraat aan te leggen zijn ongeveer 9 weken voorzien. We verwachten dat we het eerste deel van de omvangrijke werken kunnen afronden tegen 14 oktober. Deze planning is onder voorbehoud van weersomstandigheden en onverwachte gebeurtenissen.

 • 15 mrt 2019

  Start der werken 18/03, eerst enkele voorbereidingen

   

  De voorbereidende werken ter hoogte van de Kaatsweg starten op 18 maart. Deze werken omvatten het rooien van bomen en het verplaatsen van de Finse piste en wandelpad in het stadspark. De eigenlijke wegenis- en rioleringswerken starten in mei 2019 en zullen duren tot het zomerverlof van 2020. Ze worden uitgevoerd in fases om de woningen maximaal bereikbaar te houden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tim Cortier

Werfleider aannemer

Dienst Openbare Werken

Stad Ninove