Projectoverzicht

NIV3005 - RioP Ninove: riolering Pollarestraat (O203054)
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 maart 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken willen de stad Ninove en RioPact (een samenwerking tussen De Watergroep en Aquafin) een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen in de Pollarestraat, Vooruitgangstraat en Kaatsweg. Het wegdek en de voetpaden worden vernieuwd.

We starten met de werken aan de Dender in de Kaatsweg, ter hoogte van het stadspark, en gaan zo door via de Vooruitgangstraat naar de Pollarestraat. Over het gehele project wordt de riolering vernieuwd: er komt een aparte afvoer voor afvalwater en een voor regenwater. Het verzamelde afvalwater zal afgevoerd worden naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie te Ninove, het regenwater bufferen we ter hoogte van het stadspark in een gracht. Zo voeren we het vertraagd af naar de Dender. 

Nieuws en updates

 • 14 nov 2019

  Rechtzetting: heraanleg wegenis volgende week

   

  In een vorig bericht stond dat we pas in december zouden starten met de heraanleg van de wegenis, maar dat klopt niet: de aannemer zal volgende week al starten. Tussen de Vooruitgangstraat en de Arbeidsstraat gieten we op 18 november de goten en boordstenen, op 21 november volgt dan de onderlaag asfalt. Volgende week zullen deze straten dus tijdelijk niet met de wagen bereikbaar zijn.

 • 06 nov 2019

  Voor het kerstverlof onderlaag asfalt

   

  Deze week werkt de aannemer verder aan de huisaansluitingen tot aan de hoek met de Arbeidstraat. Ook de fundering van de rijweg wordt momenteel gelegd, de aannemer zal daar nog enkele weken werk aan hebben. Intussen wordt de riolering gelegd tussen de Arbeidstraat en de Brusselstraat.

  In de week voor het kerstverlof starten we met de heraanleg van de wegenis: eerst worden de goten en boordstenen aangelegd in beton en daarna de onderlaag asfalt. In die periode zal de Pollarestraat tussen Vooruitgang- en Arbeidstraat niet overrijdbaar zijn, tot de start van het kerstverlof.

 • 28 okt 2019

  Vervroegde heraanleg deel Vooruitgang- en Arbeidstraat, start rioleringswerken voorbij Arbeidstraat

   

  In het gedeelte tussen de Leopoldlaan en de Vooruitgangstraat verwachten we deze week de parkeerstroken en het grootste deel van de voetpaden te hebben aangelegd. Tussen de Vooruitgangstraat en de Arbeidstraat veranderen we de planning. Om de hinder en ongemakken te beperken probeert de aannemer de wegeniswerken meteen uit te voeren na voltooiing van de huisaansluitingen, in plaats van te wachten op de voltooiing van het gedeelte Arbeidstraat en Brusselstraat. Op die manier hopen we de onderlaag asfalt te hebben aangelegd voor het kerstverlof, in plaats van begin volgend jaar. Deze planning is natuurlijk sterk afhankelijk van de weersomstandigheden: asfaltwerken kunnen niet doorgaan als de termperatuur aan de grond te laag is of als het regent.

   

  In het gedeelte tussen de Arbeidstraat en de Brusselstraat starten we deze week met de rioleringswerken. De opbraakwerken zullen een 50-tal meter vooroplopen op de rioleringssleuf. Wij verwachten tegen het kerstverlof de riolering te kunnen aanleggen, de huisaansluitingen uit te voeren en de wegfundering aan te brengen. Binnen de werkzone is parkeren niet toegestaan. Zolang de opbraakwerken niet gebeurd zijn blijft parkeren mogelijk buiten de werkuren (07:00 - 17:00).

   

  De bewoners kregen een infobrief met meer uitleg. Je kan de brief hieronder terugvinden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Tim Cortier

Werfleider aannemer

Dienst Openbare Werken

Stad Ninove