Nieuws

OVI3021 - J. Bt. Dekeyserstraat en E. Carelsstraat
15 jun 2022

Aanleg asfalt: grote hinder van 27 tot en met 30 juni, Begijnhofsite bereikbaar langs Zagerijstraat

 

De werken zitten nu echt in de laatste rechte lijn. Van maandag 27 tot en met donderdag 30 juni leggen we de afwerkingslaag van het asfalt in de J.Bt. Dekeyserstraat, de E. Carelsstraat, op een deel van het Stationsplein en de Terhulpensesteenweg.

 

Hiervoor wordt de J. Bt. Dekeyserstraat volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer én fietsers. Ook het Stationsplein en de E. Carelsstraat worden afgesloten. Fietsers volgen mee de omleiding. Te voet geraak je altijd op jouw bestemming.

 

Bereikbaarheid

 

De voorbereidingen en de eigenlijke asfalteringswerken veroorzaken vanaf maandag 27 juni (9.30 uur) grote hinder. Verschillende straten zijn tot en met donderdag 30 juni moeilijk tot helemaal niet bereikbaar (open de kaart):

 

AC De Vuurmolen, de Begijnhofsite (zwembad, CC Den Blank, bibliotheek, Tempo Overijse, …) en de parkeerplaatsen in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat

 • Deze kan je alleen bereiken langs de J. Tombeurstraat en de Zagerijstraat.
 • In de Zagerijstraat geldt van maandag 27 juni tot en met donderdag 30 juni eenrichtingsverkeer richting Begijnhof.
 • Van de Begijnhofsite wegrijden, doe je langs de Loensdelleweg.
 • Het digitale verkeersbord in de Speelberg wordt tijdelijk uitgeschakeld: je mag de J. Tombeurstraat nemen tot in het centrum.
 • Ook fietsers moeten deze omleiding volgen.

 

Stationsstraat

 • De Stationsstraat wordt afgesloten aan het Stationsplein.
 • Verkeer dat van de Brusselsesteenweg en de Waversesteenweg komt, geraakt tot het einde van de Stationsstraat en niet verder.
 • Volg de lus Gebr. Danhieuxstraat – Borchthof – Processiestraat en zo terug naar de Stationsstraat. Parkeren kan op de aangeduide plaatsen.
 • Wegrijden richting Hoeilaart kan over de parking voor de Markthal. Daar voorzien we een afgebakende, tijdelijke doorgang.
 • Opgelet: op donderdag 30 juni is het markt. De tijdelijke doorgang is dan niet bruikbaar. Wegrijden doe je dan zo: Stationsstraat – Gebr. Danhieuxstraat – Heuvelstraat – Schavei.
 • Leveringen door vrachtwagens +3,5 ton zijn niet mogelijk van maandag 27 juni tot en met donderdag.

 

Terhulpensesteenweg

 • Van de E. Carelsstraat tot en met de J. Bt. Dekeyserstraat wordt de rechterrijstrook richting de E411 afgesloten. Je kan naar de E411 langs de Waversesteenweg, de Nijvelsebaan en de Terhulpensesteenweg.
 • De parking van woonzorgcentrum Mariëndal is beschikbaar op maandag 27 en woensdag 29 juni, maar niet op dinsdag 28 en donderdag 30 juni.

 

De bewoners en zelfstandigen in de J. Bt. Dekeyserstraat, de E. Carelsstraat en de omliggende straten krijgen een brief met gedetailleerde informatie over de bereikbaarheid tijdens deze werken.

 

Respecteer de verkeerssignalisatie en de werknemers van de aannemer.

 

Planning van de werken

 

Deze werken starten op maandag 27 juni vanaf 9.30 uur en duren tot donderdag 30 juni. Zodra het asfalt op donderdag is afgekoeld, wordt de rijweg geopend voor verkeer. Het is niet mogelijk om daar een exact tijdstip op te zetten.

 

Rijd niet over het warme asfalt.

 

Opgelet: bij slecht weer (bv. veel regen) kan er geen asfalt worden gelegd. De planning wordt dan aangepast. Blijf daarom de updates volgen.

 

Einde van de werken in zicht

 

De asfalteringswerken zorgen een laatste keer voor grote hinder. Daarna brengt de aannemer de laatste signalisatie aan en ruimt hij de werf op zodat je deze zomer kan genieten van een mooi heraangelegde straat.

 

We beseffen dat de voorbije maanden niet eenvoudig waren. Bedankt voor jouw geduld en jouw medewerking.

 

teaser
03 jun 2022

Aanleg voetpad en parkeerplaatsen op herstelde IJsekoker

 

De aannemer legt de fundering voor het voetpad en de parkeerplaatsen op de herstelde IJsekoker tussen het Stationsplein en de post. Op zaterdag 4 en maandag 6 juni worden de klinkers gelegd.

 

Volgende week worden de deksels van de toezichtputten op de juiste hoogte gebracht. Dit gebeurt met het oog op de aanleg van de afwerkingslaag asfalt.

 

In de week van 13 juni plaatsen we de dekstenen en gaan de klinkerwerken verder. In de week van 23 juni werkt de aannemer enkele zaken af en begint de opkuis van de werf.

 

In de week van 27 juni wordt in heel de J. Bt. Dekeyserstraat en de E. Carelsstraat de toplaag asfalt gelegd. De planning hiervoor ligt nog niet helemaal vast. Daarover informeren we je binnenkort meer in detail.

17 mei 2022

Hinder door gieten boordstenen op 25 mei

 

Tot en met dinsdag 24 mei bereidt de aannemer tussen de Stationsstraat en de post de plaatsing voor van de boordstenen. Dit gebeurt ook voor de middenberm aan de aansluiting met de Terhulpensesteenweg.

 

Op woensdag 25 mei gieten we de boordstenen ter plaatse in beton. Hiervoor worden grote machines ingezet en het beton wordt aangevoerd in vrachtwagens. Die dag zal er dus behoorlijk wat hinder zijn.

 

In de week van 30 mei verhoogt de aannemer de deksels van de toezichtputten in de J. Bt. Dekeyserstraat en in de E. Carelsstraat. Hij legt de deksels op de hoogte van de toplaag asfalt. De deksels steken tijdelijk enkele centimeters boven de rijweg uit. Matig daarom je snelheid.

 

Verder plaatsen we de fundering van het voetpad en de parkeerplaatsen tussen de Stationsstraat en de post, leggen we de klinkers aan en plaatsen we de verkeerssignalisatie.

06 mei 2022

Vooruitblik op de planning voor de komende weken

 

Nu de onvoorziene werken aan de IJsekoker stilaan ten einde lopen, kunnen we starten met de afwerking.

 

Opgelet: deze planning is zoals altijd onder voorbehoud. Bij bv. slecht weer kunnen bepaalde werken niet worden uitgevoerd.

 

 • Van 9 tot 13 mei
  De aannemer sluit de leiding die werd aangelegd in het park aan op de riolering in de J. Bt. Dekeyserstraat. Verder legt hij de klinkers voor de ingang van het park en aan huisnummer 41. Ook voert hij nog enkele werken uit in de IJsekoker tussen de Stationsstraat en de post.
   
 • Van 16 tot 20 mei
  De aannemer voert nog enkele aansluitingen uit op de IJsekoker. Ook plaatst hij de nieuwe dekstenen op de muur van de open IJse.
   
 • Van 22 tot 24 mei
  Tussen de Stationsstraat en de post bereiden we de plaatsing van de boordstenen voor. Als alles volgens plan verloopt, dan worden de boordstenen op 24 mei gegoten in beton. Ook leggen we dan de middenberm aan in de J. Bt. Dekeyserstraat ter hoogte van de Terhulpensesteenweg. Lukt het niet op 24 mei, dan doen we dit op 30 mei.
   
 • Van 30 mei tot 3 juni
  We plaatsen de fundering van het voetpad en de parkeerplaatsen tussen de Stationsstraat en de post. Ook leggen we de klinkers aan en plaatsen we de verkeerssignalisatie.
   
 • Van 6 tot 30 juni
  We leggen verder de klinkers aan, plaatsen de putdeksels en werken de openstaande punten af. De aannemer zorgt ook voor de opkuis van de werf.
   
 • Van 30 juni tot 7 juli
  De bovenste asfaltlaag van het kruispunt Dr. J.P. Dieudonnéstraat - J. Bt. Dekeyserstraat wordt verwijderd. Over heel het traject brengen we de toplaag asfalt aan. Daarna wordt de werf verder opgekuist en de signalisatie van de omleiding weggenomen.

 

Dit is een voorlopige planning. Als de planning wijzigt, dan informeren we je verder via deze weg. De bewoners krijgen ook een brief van de aannemer.

21 apr 2022

Werken aan IJsekoker gaan nog altijd voort 

 

De werken aan de koker waar de IJse door loopt zijn op het moeilijkste punt gekomen. We verwachten dat de betonnen constructie midden mei zal zijn afgewerkt. Daarna kan het voetpad worden aangelegd tussen de Stationsstraat en de post, en volgt de definitieve aanleg van de rijweg met de toplaag asfalt. We stellen alles in het werk om de werken volledig af te ronden tegen de zomervakantie.

 

Ondertussen voert de hoofdaannemer nog enkele kleinere werkjes uit. Zo plaatst bij binnenkort nog enkele dekstenen aan de opengelegde IJse, ter hoogte van het park.

 

De werken in het park "Mariëndal" zijn bijna klaar. Aan de ingang van het park moet de nieuwe leiding nog worden aangesloten op de riool in de J. Bt. Dekeyserstraat. Het wegje naast het zwembad is ook voor fietsers terug open.

 

De Dr. J.P. Dieudonnéstraat is ondertussen afgewerkt. De parking blijft voorlopig nog afgesloten zodat het gras de kans krijgt om te groeien. Het eenrichtingsverkeer nar het Begijnhof blijft gelden tot de werken in de J. Bt. Dekeyserstraat helemaal klaar zijn.

teaser
12 apr 2022

Donderdag en vrijdag werken aan IJsekoker

 

Nu donderdag 14 en vrijdag 15 april wordt er gewerkt aan de Ijsekoker (de betonnen constructie waar de IJse door stroomt), ter hoogte van de post. Onderaannemer Mols brengt de dekplaat van de koker aan.

 

De hoofdaannemer heeft deze week vakantie. Hij hervat de werken op dinsdag 19 april.

30 mrt 2022

Aannemer heeft bouwverlof

 

Van vrijdagnamiddag 8 april tot en met maandag 18 april heeft de aannemer bouwverlof. De werken hervatten op dinsdag 19 april.

30 mrt 2022

Planning tot de Paasvakantie

 

Tot 8 april werkt de aannemer in het wegje naast het zwembad. Het wegje blijft zolang afgesloten voor voetgangers en fietsers.

 

Ondertussen gaan de werken aan de IJsekoker verder tussen de Post en de Stationsstraat.

25 mrt 2022

Even werken in park "Mariëndal"

 

Momenteel sluit de aannemer een leiding uit het park "Mariëndal" aan op de nieuwe riool in de J. Bt. Dekeyserstraat.

 

Van maandag 28 maart tot en met woensdag 30 maart kan je niet van het Begijnhof naar het park wandelen. Het wegje naast het zwembad wordt afgesloten voor de werken.

25 mrt 2022

Volgende week groenaanplantingen

 

In de loop van volgende week zorgt de groenaannemer voor de aanplanting van de bomen in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat en langs de opengelegde IJse ter hoogte van het park. Ook plant hij de struiken in de voorziene plantvakken in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat en in de J. Bt. Dekeyserstraat.

 

Aan de J. Bt. Dekeyserstraat 25 voldoet het pas aangelegde fietspad niet aan de eisen. De toplaag van het fietspad zal worden verwijderd en terug aangelegd. Hiervoor kennen we de planning momenteel nog niet.

25 mrt 2022

Herstelling van de IJsebak gaat voort

 

Een aannemer heeft funderingspalen geplaatst in de IJse, van het Stationsplein tot en met huisnummer 1. Op deze palen wordt de nieuwe betonnen constructie gebouwd waar de IJse zal doorstromen. Vandaag staan er betonwerken aan de koker op het programma.

 

Als de werken aan de IJsekoker achter de rug zijn, dan werken we de straat verder af. We doen er alles aan om de werken bij het begin van de zomervakantie te kunnen beëindigen.

10 mrt 2022

Toegang garages onmogelijk door aanleg fietspad

 

Vanaf dinsdagmorgen 15 maart (06.30 uur) tot en met vrijdag 18 maart (18.00 uur) legt de aannemer het fietspad aan vanaf de Leegheid tot net voor de Gebr. Danhieuxstraat.

 

De garages van huisnummers 25, 41 en 49, Beter Wonen en het Brouwershof zijn dan niet bereikbaar met de auto. Ook niet buiten de werkuren. De inrit naar de garages in de Leegheid blijft wel open.

 

Parkeer voor alle zekerheid je wagen vier dagen buiten de werkzone, bv. op de parking van woonzorgcentrum Mariëndal. Op de nieuw aangelegde parkeerplaatsen in de bocht geldt een parkeerverbod.

 

Probeer tijdens de werkuren te vermijden dat je door de werkzone moet stappen. Moet je toch door? Spreek de werklui even aan. Ze helpen je graag verder.

 

Na de werkuren kan je met auto op straat stoppen om bv. boodschappen uit te laden.

 

De aannemer legt achtereenvolgens de fundering van het fietspad, de onderlaag asfalt en de bovenlaag asfalt.

 

Vrijdagavond kan je terug met de auto in de garages.

09 mrt 2022

Dr. J.P. Dieudonnéstraat op 11 maart open voor verkeer

 

Nu vrijdag, 11 maart, gaat de Dr. J.P. Dieudonnéstraat in de loop van de dag open. Voor gemotoriseerd verkeer geldt eenrichtingsverkeer van het Stationsplein naar het Begijnhof. Het Begijnhof kan je verlaten langs de Zagerijstraat naar de Jean Tombeurstraat.

 

In de J. Bt. Dekeyserstraat is tussen het Begijnhof en de Terhulpensesteenweg enkel plaatselijk verkeer toegelaten. Tussen de Stationsstraat en de Gebr. Danhieuxstraat blijft de straat immers nog een hele tijd afgesloten voor de herstelling van de IJsekoker .

 

Doorgaand verkeer moet de omleiding blijven volgen.

02 mrt 2022

Verdere planning werken in J. Bt. Dekeyserstraat

 

Momenteel halen we tussen de Stationsstraat en de post de dekplaat weg van de IJsekoker. Dit gebeurt nu aan de post, daarna aan het huis op de hoek met de Stationsstraat en aan huisnummer 1. Ondertussen wordt de bekisting voor het beton van de nieuwe dekplaat in gereedheid gebracht.

 

Op andere plaatsen gaan de werken echter gewoon door. Zo voorzien we in de week van 14 maart de aanleg van het asfalt voor het fietspad, van de Leegheid tot Begijnhof. De garages van Beter Wonen en het Brouwershof zijn dan 2 of 3 dagen niet bereikbaar. Meer concrete informatie krijg je vooraf.

 

In de week van 28 maart gaat de groenaannemer aan de slag. Hij zorgt voor de aanplantingen van struiken en bomen.

 

teaser
02 mrt 2022

Werken op korte termijn

 

Nu donderdag, 3 maart, brengt de aannemer het voetpad en de aansluiting van het fietspad in orde in de bocht van de J. Bt. Dekeyserstraat naar het Begijnhof.

 

Zaterdag 5 maart plaatst hij de laatste dekstenen langs de opengelegde IJse, aan het park. Verder worden de laatste klinkers gelegd in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat.

 

De straat kan dan, zoals voorzien, op vrijdag 11 maart worden opengesteld voor verkeer van het Stationsplein naar het Begijnhof. Opgelet: hier geldt dus éénrichtingsverkeer.

 

22 feb 2022

Werken aan de IJsekoker duren langer dan voorzien

 

Sinds kort heeft de aannemer de werken hervat aan de IJsekoker (de betonnen constructie waar de IJse door stroomt), tussen de Stationsstraat en de post. We verwachten dat de volledige herstelling van de koker drie maanden zal duren. Bij aanhoudend slecht weer kan dit langer zijn.

 

Reden herstellingswerken IJsekoker

 

De dekplaat (het dak) van de IJsekoker bleek op meerdere plaatsen in slechte staat te zijn. Voor de veiligheid beslisten Aquafin, de aannemer en de gemeente Overijse als opdrachtgever om de dekplaat te vernieuwen zodat deze opnieuw voor lange tijd mee kan.

 

De dekplaat wordt vernieuwd terwijl de riolerings- en wegenwerken in de J. Bt. Dekeyserstraat nog bezig zijn. Zo voorkomen we dat we de straat later opnieuw moeten opbreken.

 

Voor we konden starten, waren er heel wat bijkomende onderzoeken en studies nodig. Bv. omdat één woning bovenop de dekplaat is gebouwd. Dat is meteen ook de reden waarom gespecialiseerde onderaannemers worden ingeschakeld. Bovendien is het niet gemakkelijk om de werken van de onderaannemers goed op mekaar af te stemmen. Het is daarom mogelijk dat er af en toe geen activiteit op de werf zal zijn.

 

Na de herstelling van de IJsekoker leggen we het voetpad aan en werken we de straat verder af. Zodra we hiervoor de planning kennen, informeren we u verder.

 

Bereikbaarheid woningen

 

 • De J. Bt. Dekeyserstraat tussen de Stationsstraat en de post blijft op werkdagen van 6.30 uur tot 17.00 uur afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
 • Na de werkuren kan je met de auto tot aan de woning, bv. om boodschappen uit te laden.
 • Voetgangers dienen het afgewerkte voetpad te volgen langs de even straatkant. Voor jouw veiligheid: loop in geen geval op straat of tussen de machines!

 

Werken Dr. J.P. Dieudonnéstraat

 

In de Dr. J. P. Dieudonnéstraat zijn de werken bijna klaar. Vanaf 11 maart kan je in één richting van het Stationsplein naar het Begijnhof rijden. Zo krijgt de aannemer de kans om bomen te planten en het geheel verder af te werken.

 

16 feb 2022

Plaatsen dekstenen aan open IJse

 

Zaterdag 19 februari brengt de aannemer de dekstenen aan langs de opengelegde IJse, aan het park. Om veilig te kunnen werken, neemt hij de rijweg aan de kant van het park in. Aan de kant van de huizen geldt tijdens de werken een parkeerverbod. In de loop van volgende week worden de resterende dekstenen geplaatst.

 

Ondertussen leggen we in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat de klinkers die aansluiten op de rijweg in beton. Ook de plantvakken worden aangewerkt.

 

In de week van 21 februari legt de aannemer de boordstenen voor het fietspad in de bocht van de J. Bt. Dekeyserstraat naar het Begijnhof. Daarna worden fiets- en voetpad netjes aangelegd.

 

11 feb 2022

Hier en daar is afwerking begonnen

 

Deze en volgende week werkt de aannemer gespreid over de werf enkele kleinere zaken af. Bv. in de E. Carelsstraat. Verder plaatst hij de boordstenen aan de opengelegde IJse (dinsdag 15 en woensdag 16 februari), aan het park.

 

Daarna gaan we verder met de werken aan de IJsekoker (de betonnen constructie waar de IJse door stroomt) tussen de Stationsstraat en de Gebr. Danhieuxstraat.

 

Als de werken aan de IJsekoker achter de rug zijn, dan werken we het voetpad af. Daarna volgt de toplaag asfalt over het hele traject van de werken. Zodra we deze timing kennen, informeren we je hier in detail over.

11 feb 2022

Beton ligt in Dr. J.P. Dieudonnéstraat

 

Woensdag heeft de aannemer het ontbrekende deel van het beton in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat gegoten. Het vers gegoten beton moet nu 28 dagen uitharden. Je mag er niet over rijden, fietsen of stappen. Daarna gaat de straat in één richting, dit is naar het Begijnhof, terug open voor verkeer.

 

Tot volgende week maandag leggen we de klinkers van de parkeerplaatsen tot tegen het nieuwe beton. Ook het stukje aan het ijssalon op de hoek wordt afgewerkt.

02 feb 2022

Moeilijke doorgang in J. Bt. Dekeyserstraat

 

In de week van 7 februari plannen we ook verschillende kleine werken in de J. Bt. Dekeyserstraat. Zo worden de riooldeksels aan huisnummer 55 opgehaald. De deksels komen dan op de hoogte van de afwerkingslaag asfalt en steken tijdelijk enkele centimeters boven de rijweg uit. Voor dit werk wordt de helft van de rijweg afgesloten, je kunt beurtelings voorbij. Beperk je snelheid.

 

02 feb 2022

Werken aan inrit Brouwershof

 

Op woensdag 9 februari legt de aannemer nog klinkers aan het Brouwershof. De inrit wordt enkele dagen afgesloten. De aannemer informeert de bewoners van het Brouwershof en de gebruikers van de garages meer in detail.

 

02 feb 2022

Aanleg beton en klinkers in Dr. J.P. Dieudonnéstraat

 

Op woensdag 9 februari gieten we het laatste deel van het beton in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat. Dit kan enkel bij goed weer. Daarna moet het beton 28 dagen uitharden. Rijd, stap of fiets in geen geval over het verse beton.

 

De betonpomp en de betonmixers stellen zich op langs de kant van het Stationsplein. Verkeer blijft mogelijk tussen het Stationsplein en de Stationsstraat. De J. Bt. Dekeyserstraat is nog afgesloten. Hou wel rekening met mogelijke hinder.

 

Ondertussen legt de aannemer de klinkers verder aan. In de week van 7 februari breken we een stukje aan de kant van het Begijnhof op voor de aansluiting van het fietspad.

 

teaser
26 jan 2022

Planning van de werken in Dr. J.P. Dieudonnéstraat

 

Terwijl de voorbereidende werken aan de betonnen IJsekoker in de J. Bt. Dekeyserstraat zijn gestart, werken we deze en volgende week (de week van 31 januari) vooral in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat. Daar worden momenteel de klinkers gelegd en de plantvakken aangebracht.

 

Volgens de planning zal op maandag 7 en dinsdag 8 februari het laatste stuk van de rijweg in beton worden gegoten. De betonpomp en de betonmixers stellen zich op langs de kant van het Stationsplein. Verkeer blijft mogelijk tussen het Stationsplein en de Stationsstraat. De J. Bt. Dekeyserstraat is nog afgesloten. Hou wel rekening met mogelijke hinder.

 

Nadat het beton is gegoten, moet het 28 kalenderdagen uitdrogen. Daarna kan de Dr. J.P. Dieudonnéstraat in één richting (naar het Begijnhof) worden opengesteld voor verkeer. De aannemer werkt de straat dan nog verder af.

 

Opgelet: beton gieten kan alleen bij droog en niet te koud weer. Deze planning kan dus nog wijzigen.

 

teaser
19 jan 2022

Werken IJsekoker tussen Stationsplein en de post

 

Momenteel werkt de aannemer aan de Ijsekoker vanaf het Stationsplein tot aan de post. Dit is de betonnen constructie waar de IJse door stroomt. Vanaf het einde van de week wordt de dekplaat van de koker opgebroken.

 

Woon je in dit deel van de J. Bt. Dekeyserstraat? Dan kun je vanaf morgen, en dit enkel buiten de werkuren (van 6.30 tot 17.00 uur, maar dit kan uitlopen), met de auto alleen langs de kant van het Begijnhof de straat in, bv. om boodschappen uit te laden. Waarschijnlijk moet je een hekken opzijschuiven. De hekken blijven staan uit veiligheidsoverwegingen. Zet de hekken nadien terug op hun plaats.

 

Langs de kant van het Stationsplein wordt een pomp geplaatst, te voet geraak je er langs.

 

Voetganger? Volg het voetpad langs de straatkant met de even nummers, loop achter de hekken en blijf weg van de zware machines.

 

Ondertussen gaan ook de werken in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat verder.

 

22 dec 2021

Bouwverlof tot 16 januari

 

Tot en met donderdag 23 december 2021 werkt de aannemer verder in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat en in de J. Bt. Dekeyserstraat. Daarna start het bouwverlof, dat loopt tot en met zondag 16 januari 2022. Als de weersomstandigheden het toelaten, dan hervatten de werken op maandag 17 januari.

 

We wensen je alvast een vreugdevol 2022!

 

22 dec 2021

Planning van de werken in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat

 

Door het slechte weer heeft de herinrichting van de Dr. J.P. Dieudonnéstraat wat vertraging opgelopen. Deze week nog werden de betonwerken uitgesteld omdat er vorst werd voorspeld. Na het bouwverlof bekijken we, wanneer de temperaturen het toelaten, om het laatste deel te betonneren. Later informeren we je hier meer in detail over.

 

 • Het Begijnhof, AC De Vuurmolen, het zwembad, CC Den Blank … kan je tijdens de kerstvakantie bereiken via het Stationsplein en de J. Bt. Dekeyserstraat.
 • Vanaf maandag 17 januari 2022 (start werken in de J. Bt. Dekeyserstraat tussen Stationsplein en de post) rijd je naar het Begijnhof, AC De Vuurmolen, het zwembad, CC Den Blank … via de Terhulpensesteenweg en de J. Bt. Dekeyserstraat.
 • Op maandag 17 januari wordt het kruispunt Begijnhof – Loensdelleweg – Zagerijstraat vrijgemaakt. De Zagerijstraat blijft eenrichtingsstraat in de richting van de Jean Tombeurstraat.

 

Vanaf maandag 17 januari legt de aannemer de waterdoorlatende klinkers van de parkeerplaatsen.

 

Parkeren op het Begijnhof

 

Het college van burgemeester en schepen heeft beslist om, voor de duur van de werken, het tijdelijk parkeren op het Begijnhof op te heffen.

 

Bekijk het plan

22 dec 2021

Planning van de werken in de J. Bt. Dekeyserstraat

 

De herstelling van de IJsekoker (de betonnen constructie waar de IJse door stroomt) ter hoogte van huisnummers 25 en 41 is bijna klaar. Vorige week werd het beton gegoten van de dekplaat. Het beton kan nu verder uitharden. Tijdens de kerstvakantie is plaatselijk verkeer mogelijk in heel de J. Bt. Dekeyserstraat.

 

Vanaf maandag 17 januari 2022 wordt de IJsekoker tussen de Stationsstraat en de post deels opgebroken en daarna hersteld. We verwachten dat deze herstellingswerken duren tot eind maart, begin april 2022. Bij aanhoudend slecht weer kan dit langer duren. Daarna wordt de straat verder afgewerkt.

 

Deze werken hebben een belangrijke impact op de bereikbaarheid van de woningen in dit deel van de straat:

 • De aannemer werkt van maandag tot en met zaterdag, van 6.30 tot 17.00 uur (dit kan af en toe uitlopen).
 • Terwijl de aannemer werkt, wordt de J. Bt. Dekeyserstraat tussen de Stationsstraat en de post afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. Je kunt dan niet door.
 • Na de werkuren kan je met de auto tot aan de woning, bv. om boodschappen uit te laden.
 • Voetgangers dienen het afgewerkte voetpad te volgen langs de even straatkant. Voor je veiligheid: loop in geen geval op straat of tussen de machines!

 

20 dec 2021

Betonwerken Dr. J.P. Dieudonnéstraat uitgesteld

 

Omdat er vorst wordt voorspeld, kunnen we deze week geen beton gieten in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat. Dinsdag 21 december blijft het kruispunt met de J. Bt. Dekeyserstraat gewoon open voor verkeer.

 

Momenteel wordt een nieuwe planning opgemaakt. Zodra deze gekend is, hoor je er alles over.

 

16 dec 2021

Kruispunt Dr. J.P. Dieudonnéstraat – J. Bt. Dekeyserstraat afgesloten op dinsdag 21 december

 

Op dinsdag 21 december wordt het beton gegoten in de J.P.Dieudonnéstraat. Hiervoor wordt op het kruispunt J. Bt. Dekeyserstraat – J.P.Dieudonnéstraat een betonpomp geplaatst. Het kruispunt zal daarom heel de dag afgesloten worden voor gemotoriseerd verkeer.

 

 • Verkeer van en naar de Stationsstraat en de Processieweg blijft mogelijk.
   
 • De J. Bt. Dekeyserstraat zal tussen het Begijnhof en het Stationsplein worden ingenomen door betonmixers. Met de auto kun je hier niet door.
   
 • Het Begijnhof, AC De Vuurmolen, het zwembad, CC Den Blank, … zijn alleen te bereiken via de Terhulpensesteenweg en de J. Bt. Dekeyserstraat. Dit deel van de J. Bt. Dekeyserstraat zal dan open zijn voor bestemmingsverkeer. Hou voor je veiligheid rekening met de af- en aanrijdende betonmixers.
   
 • Plaatselijk verkeer kan nog omrijden via de Jean Tombeurstraat, of via de Stationsstraat, de Heuvelstraat, Schavei en de Brusselsesteenweg.

 

14 dec 2021

Bouwverlof vanaf 23 december

 

De aannemer heeft bouwverlof van donderdagavond 23 december tot en met zondag 16 januari. Volgende week krijg je een stand van zaken van de werken in de J. Bt. Dekeyserstraat en de Dr. J.P. Dieudonnéstraat, met inbegrip van de planning voor januari 2022.

 

14 dec 2021

Overzicht herstelling IJsekoker

 

Ter hoogte van huisnummer 41 werd de IJsekoker (de betonnen constructie waar de IJse door loopt) in de J. Bt. Dekeyserstraat ondertussen hersteld. Deze week wordt de betonnen dekplaat van de koker gegoten ter hoogte van huisnummer 25.

 

Na de kerstvakantie pakken we de koker aan tussen de post en de Stationsstraat. Later meer info hierover.

 

In het park brengt de aannemer voor de kerstvakantie de halfverharding (koersmix) van het fietspad aan.

 

14 dec 2021

Deze en volgende week betonwerken Dr. J.P. Dieudonnéstraat

 

Door het slechte weer zijn de betonwerken enkele dagen opgeschoven. Op donderdag 16, vrijdag 17, maandag 20 en dinsdag 21 december wordt in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat het beton van de rijweg aangebracht. Dit gebeurt op donderdag en vrijdag eerst aan het kruispunt met het Begijnhof, de Zagerijstraat en de Loensdelleweg. Op maandag en dinsdag komt het stuk tot het Stationsplein aan de beurt.

 

Omdat het beton volledig moet uitdrogen, blijft de Dr. J.P. Dieudonnéstraat tot en met 16 januari afgesloten voor gemotoriseerd verkeer. De Vuurmolen en het Begijnhof kan je zolang bereiken via het Stationsplein en de J. Bt. Dekeyserstraat. De Loensdelleweg en de Zagerijstraat blijven afgesloten langs de kant van het Begijnhof. Je geraakt in de Loensdelleweg via de Speelberg, de Zagerijstraat kan je in en uit via de Jean Tombeurstraat.

 

Momenteel leggen we in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat aan de kant van de woningen volop de klinkers van het voetpad. Dit zal klaar zijn voor de kerstvakantie.

 

teaser
10 dec 2021

J. Bt. Dekeyserstraat: uitzonderlijk werken op zondag 12 december tussen de Gebr. Danhieuxstraat en huisnummer 41

 

De onderaannemer die de betonwerken uitvoert aan de IJsekoker (de betonnen constructie waar de IJse doorloopt) zal uitzonderlijk werken op zondag 12 december, vanaf 8 uur. Er wordt gewerkt tussen de Gebr. Danhieuxstraat en huisnummer 41.

 

Door het slechte weer van de voorbije dagen hebben de betonwerken vertraging opgelopen. Omdat de onderaannemer vanaf 17 december met vakantie is, moet hij het deel tussen de Gebr. Danhieuxstraat en huisnummer 41 nog voor die datum afwerken. Het beton kan dan uitdrogen tijdens de kerstvakantie. 

 

Met de gemeente Overijse, Aquafin en hoofdaannemer Bruggeman-Maes werden duidelijke afspraken gemaakt. De onderaannemer van de betonwerken moet maatregelen nemen om de hinder voor jou als buurtbewoner zoveel mogelijk te beperken. Tijdelijke hinder is echter mogelijk.

 

We danken je voor jouw begrip en geduld.

 

09 dec 2021

Werken aan de IJsekoker gaan voort

 

De aannemer werkt verder in de J. Bt. Dekeyserstraat. Tussen de Stationsstraat en de post wordt de IJsekoker (de betonnen constructie waar de IJse doorloopt) vrijgegraven met het oog op renovatie. Verder wordt de koker ter hoogte van de huisnummers 25 en 41 hersteld. En tot slot leggen we het fietspad aan in het park.

 

09 dec 2021

Planning werken Dr. J.P. Dieudonnéstraat lichtjes aangepast

 

In opdracht van de gemeente Overijse wordt de Dr. J.P. Dieudonnéstraat heraangelegd. De planning voor deze werken werd lichtjes aangepast. In de loop van volgende week (week 13 december) of de week daarna, afhankelijk van het weer, wordt het beton gegoten. Dit is iets later dan voorzien. Na de aanleg zijn immers twee droge dagen nodig zodat het beton kan uitdrogen.

 

De aanleg van de klinkers wordt verschoven naar begin januari 2022. De aannemer zorgt ervoor dat de toegang naar Den Blijk er goed bijligt tijdens het bouwverlof (van donderdag 23 december 2021 tot en met zondag 16 januari 2022).

 

01 dec 2021

Betonwerken Dr. J.P. Dieudonnéstraat uitgesteld naar week 13 december

 

Vanaf 2 december wordt er gewerkt ter hoogte van J.B. Dekeyserstraat ter hoogte van huisnummer 25, om een nieuwe dakplaat aan te leggen op de IJsekoker. De komende dagen worden betonwerken uitgevoerd ter hoogte van nr. 41 en wordt de IJsebak in het parkgebied verder afgewerkt. Er wordt ook gestart met de aanleg van het fietspad in het park, langs de nieuwe IJsebak. Daarom blijft de J.Bt. Dekeysterstraat tussen Begijnhof en Brouwershof afgesloten voor het verkeer.

 

De betonnen rijweg in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat wordt aangelegd in de week van 13 december. Eerder was dat gepland in de week van 6 december maar zal worden uitgesteld door het weer. We verwachten dat deze werken ongeveer een week zullen duren. Daarna dient het beton uit te harden: tot half januari 2022 zal je er niet kunnen over rijden. Tot dan blijft het Begijnhof toegankelijk vanaf het Stationsplein via de J.Bt. Dekeyserstraat.

 

Matig je snelheid

 

De aannemer stelt vast dat er af en toe met onaangepaste snelheid door de werf gereden wordt. Om de veiligheid van de arbeiders te bewaren vragen we om je snelheid te matigen als je met de wagen de werf betreedt.

 

 

10 nov 2021

Aannemer werkt ook op 11, 12 en 13 november

 

Om het eerste deel van de werf zo snel en zo ver mogelijk af te werken, werkt de aannemer ook uitzonderlijk in het lange weekend verder. 

 

Op donderdag 11 november heeft de aannemer de verkeerssignalisatie opgeruimd aan de Terhulpensesteenweg. De signalisatie staat klaar in de Dr. J. P. Dieudonnéstraat.

 

Vandaag, vrijdag 12 november, en morgen, zaterdag 13 november, wordt er gewerkt aan de funderingen van de voetpaden in de J. Bt. Dekeyserstraat, tussen het Brouwershof en het Begijnhof. Verder worden de parkeervakken aangelegd tussen de huisnummers 28 en 40.

 

Parking E. Carelstraat niet beschikbaar op zaterdag

 

Op zaterdag 13 november zal de aannemer de fundering en de klinkers plaatsen van de inrit naar de garage in de E. Carelstraat.

 

De parking is niet beschikbaar van 7.00 uur ’s ochtends tot 15.30 uur in de namiddag. Daarna kan je de garage weer in.

 

We begrijpen dat werken in een lang weekend uitzonderlijk is. Hierdoor willen de we duur van de hinder door de werken beperken. Alvast bedankt voor uw begrip.

10 nov 2021

J. Bt. Dekeyserstraat blijft afgesloten ter hoogte van het Begijnhof

 

Om te vermijden dat doorgaand verkeer door J. Bt. Dekeyserstraat gaat rijden, plaatst de aannemer vanavond een "knip" ter hoogte van het Begijnhof.

Woon je tussen het Begijnhof en de Terhulpensesteenweg? Dan geraak je via de Terhulpensesteenweg op je bestemming.

10 nov 2021

NIEUW - Ook op maandag 15 november asfalteringswerken

 

Door onvoorziene omstandigheden kan de aannemer vandaag niet alle asfalteringswerken uitvoeren.

 

Op maandag 15 november wordt er verder asfalt gegoten in de E. Carelstraat en in een deel van de J. Bt. Dekeyserstraat.

 

Wat betekent dit?

 

 • De garages aan de Leegheid, Beter Wonen en het Brouwershof zijn op maandag 15 november van 6.00 tot 17.30 uur niet bereikbaar voor auto's.
 • Dit geldt ook voor de woningen vanaf J. Bt. Dekeyserstraat 41 tot het Begijnhof.
 • Moet je overdag weg? Dan kan je je auto kwijt op de parking van het woonzorgcentrum Mariëndal. Je kan deze parking op langs de Terhulpensesteenweg.
10 nov 2021

Planning werken J. Bt. Dekeyserstraat

 

Omdat de IJsekoker (de betonnen constructie waar de IJse door loopt) op meerdere plaatsen in slechte staat verkeert, werd beslist om deze grondig aan te pakken. Zo kan de koker opnieuw enkele decennia mee.

 

Vanaf maandag 15 november ziet de planning er in grote lijnen als volgt uit:

 • Ter hoogte van huisnummer 41 wordt de koker hersteld.
 • Ter hoogte van huisnummer 25 (witte villa naast het park) wordt het dak van de koker verwijderd en vervangen.
 • Tussen de huisnummers 28 en 40 legt de aannemer de parkeervakken verder aan.
 • Aan de open IJse ter hoogte van het park worden de kasseien van de oever gemetst en wordt begonnen met de afwerking aan de kant van het park.

 

We verwachten dat deze werken voor de kerstvakantie klaar zijn.

 

Om deze werken voor iedereen veilig te houden, wordt de J. Bt. Dekeyserstraat overdag afgesloten tussen het Brouwershof en het Begijnhof. Woon je in de huisnummers 28 tot 40? Dan kan je na de werkuren (na 17.30 uur en voor 6.30 uur) met de auto tot voor de woning.

 

Na nieuwjaar wordt ook de koker tussen de post en het Stationsplein verstevigd en de dekplaat vernieuwd. Zodra we hiervan de planning kennen, informeren we u verder.

10 nov 2021

Wat verandert er in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat?

 

De Dr. J.P. Dieudonnéstraat wordt een fietsstraat. De rijweg blijft even breed, enkel de ligging ervan verschuift naar waar de straat vroeger lag (zie het plan).

 

Tussen de rijweg en brasserie Den Tram worden opnieuw parkeerplaatsen aangelegd. Twee ervan zijn voorbehouden voor personen met een handicap. Aan de kant van Den Blijk komt een voetpad van 5 meter breed.

 

De nieuwe parkeerplaatsen worden aangelegd in een waterdoorlatende verharding met een open voeg. De voeg wordt opgevuld met een klavermengsel dat goed bestand is tegen droogte en vochtigheid. Hierdoor kan het regenwater rechtstreeks infiltreren in de bodem. Bovendien planten we nieuwe bomen aan met een grote plantmaat. Deze zullen snel voor schaduw zorgen zodat het plein een aangename ontmoetingsruimte wordt.

 

teaser
10 nov 2021

Vanaf 15 november werken in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat

 

Vanaf maandag 15 november breekt de aannemer de wegenis en de parkeerplaatsen op in de Dr. J. P. Dieudonnéstraat. De straat wordt dan afgesloten voor alle verkeer.

 

Volgens de huidige planning wordt in de week van 6 december de wegenis gegoten in beton. Daarna kan je opnieuw via de Dr. J.P. Dieudonnéstraat naar het Begijnhof.

 

Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kan geen beton worden gegoten.

 

Bereikbaarheid Begijnhofsite tot eind december 2021

 

De werken in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat hebben gevolgen voor de bereikbaarheid van AC De Vuurmolen, de Begijnhofsite (zwembad, CC Den Blank, bibliotheek, Tempo Overijse, …), de Loensdelleweg en de Zagerijstraat. Zie het kaartje. Naar de sporthal en de atletiekpiste kan je alleen via de Terhulpensesteenweg.

 

AC De Vuurmolen en de Begijnhofsite kan je enkel bereiken langs het Stationsplein en de J. Bt. Dekeyserstraat. In de J. Bt. Dekeyserstraat ligt een eerste laag asfalt waar je over kunt rijden. Het blijft echter een werfzone, dus matig je snelheid. De site verlaten, doe je ook langs deze weg. De J. Bt. Dekeyserstraat is namelijk volledig afgesloten ter hoogte van huisnummer 25.

 

De Loensdelleweg en de Zagerijstraat worden afgesloten langs de kant van de Dr. J.P. Dieudonnéstraat. Je raakt in de Loensdelleweg via de Speelberg. De Zagerijstraat kan je in en uit via de Jean Tombeurstraat. Ook de parkings aan het einde van de Zagerijstraat zijn via die weg bereikbaar.

 

Aangepaste verkeerssituatie vanaf januari 2022

 

Eind december, als het beton is uitgedroogd, verandert de verkeerssituatie terug. Je rijdt dan opnieuw langs de Dr. J. P. Dieudonnéstraat naar de Begijnhofsite. 

 

teaser
02 nov 2021

Werf volledig afgesloten op 9 en 10 november

 

Omdat het asfalt moet afkoelen, wordt de werf volledig afgesloten van dinsdag 9 november 6 uur tot woensdag 10 november tot minstens 18 uur. (En dus niet op 8 en 9 november zoals eerst gemeld.)

 

Het is mogelijk dat het asfalt nog langer, dus tot na 18 uur, moet afkoelen. Houd hier a.u.b. rekening mee.

 

Deze werken zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kan er geen asfalt worden gegoten.

02 nov 2021

PLANNING GEWIJZIGD - Asfalt wordt gelegd op 9 en 10 november

 

De aannemer is niet klaar met de fundering van de rijweg in de J. Bt. Dekeyserstraat. Daarom schuiven de asfalteringswerken na de herfstvakantie met een dag op. De planning voor de week van 8 november ziet er nu als volgt uit.

 

Maandag 8 november

 • De aannemer werkt de fundering af.

 

Dinsdag 9 november

 • We leggen in de J. Bt. Dekeyserstraat de eerste onderlaag asfalt vanaf de Terhulpensesteenweg tot aan het kruispunt met de Gebr. Danhieuxstraat. Ook de E. Carelstraat krijgt een eerste laag asfalt. De kruispunten met de Terhulpensesteenweg zijn inbegrepen.
 • De aannemer legt de fundering van de rijweg in de J. Bt. Dekeyserstraat, tussen de Gebr. Danhieuxstraat en het Stationsplein.

 

Woensdag 10 november

 • De tweede onderlaag asfalt wordt getrokken in de J. Bt. Dekeyserstraat vanaf de Terhulpensesteenweg tot aan de kruising van de Gebr. Danhieuxstraat en in de E. Carelstraat.
 • In de J. Bt. Dekeyserstraat, tussen de Gebr. Danhieuxstraat en het Stationsplein, gieten we een eerste laag asfalt. Zo ligt de straat er fatsoenlijker bij en kan je met de wagen tot voor de deur rijden.

 

Het asfalt heeft voldoende tijd nodig om af te koelen. Daarom wordt de werf volledig afgesloten van dinsdag 9 november 6 uur tot woensdag 10 november tot minstens 18 uur. Het is mogelijk dat het asfalt nog langer, dus tot na 18 uur, moet afkoelen. Houd hier a.u.b. rekening mee.

 

Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kan er geen asfalt worden gegoten.

28 okt 2021

Op 8 en 9 november wordt asfalt gelegd

 

Door het slechte weer is de planning voor de asfalteringswerken lichtjes aangepast.

 

Op maandag 8 november leggen we in de J. Bt. Dekeyserstraat de eerste onderlaag asfalt vanaf de Terhulpensesteenweg tot aan het kruispunt met de Gebr. Danhieuxstraat. Ook de E. Carelstraat krijgt een eerste laag asfalt. De kruispunten met de Terhulpensesteenweg zijn inbegrepen.

 

Nog op maandag legt de aannemer de fundering van de rijweg aan in de J. Bt. Dekeyserstraat, tussen de Gebr. Danhieuxstraat en het Stationsplein.

 

Op dinsdag 9 november wordt de tweede onderlaag asfalt getrokken in de J. Bt. Dekeyserstraat vanaf de Terhulpensesteenweg tot aan de kruising van de Gebr. Danhieuxstraat en in de E. Carelstraat.

 

In de J. Bt. Dekeyserstraat, tussen de Gebr. Danhieuxstraat en het Stationsplein, gieten we een eerste laag asfalt. Zo ligt de straat er fatsoenlijker bij en kan je met de wagen tot voor de deur rijden om te laden of te lossen.

 

Het asfalt heeft voldoende tijd nodig om af te koelen. Daarom wordt de werf volledig afgesloten van maandag 8 november 6 uur tot dinsdag 9 november tot minstens 18 uur. Het is mogelijk dat het asfalt nog langer, dus tot na 18 uur, moet afkoelen. Houd hier a.u.b. rekening mee.

 

Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kan er geen asfalt worden gegoten.

 

28 okt 2021

Bereikbaarheid tijdens bouwverlof

 

Vanaf vrijdag 29 oktober 2021 (17 uur) tot en met 7 november 2021 heeft de aannemer bouwverlof. In die periode zal er niet gewerkt worden.

 

De garages en de opritten tussen de Terhulpensesteenweg en het Brouwershof zijn toegankelijk tijdens het bouwverlof. Ook die in de E. Carelstraat.

 

Woon je tussen het Brouwershof en het Begijnhof? Dan vragen we je nog even geduld te oefenen. Op woensdag 10 november werkt de aannemer de opritten aan. Vanaf 17 uur kan je weer binnen. Tijdens het bouwverlof kan je tot voor de woning rijden om te laden en te lossen. Parkeer je auto daarna buiten de werf.

 

22 okt 2021

Moet je overdag weg?

 

Moet je in de week van 26 tot 29 oktober, op 8 of 9 november toch weg tussen 6.30 en 17.00 uur? Parkeer dan je wagen bv. op de parking aan woonzorgcentrum Mariëndal (die kan je bereiken langs een tijdelijke werfweg) of op de parking op het kruispunt Terhulpensesteenweg - Waversesteenweg.

22 okt 2021

Werf afgesloten tijdens werkuren

 

De aannemer heeft een strikte planning opgesteld tot en met woensdag 10 november. Om deze planning aan te kunnen houden en om de werken voor iedereen veilig uit te kunnen voeren, wordt de volledige werf afgesloten voor gemotoriseerd verkeer:

 • Van dinsdag 26 oktober tot en met vrijdag 29 oktober
 • Op maandag 8 en dinsdag 9 november
 • En dit tijdens de werkuren van 6.30 tot 17.00 uur
22 okt 2021

Planning tot woensdag 10 november gekend

 

We willen er alles aan doen om op vrijdag 29 oktober vanaf de Terhulpensesteenweg tot en met het Begijnhof de fundering van de rijweg te plaatsen. Daarom steekt de aannemer volgende week nog een tandje bij. Hij heeft hiervoor een heel strikte planning opgemaakt.

 

Dinsdag 26 oktober

 • De aannemer plaatst tussen het Brouwershof en het Begijnhof de piketten die de plaats van de boordstenen aangeven.
 • De opritten en garages in dit deel van de J. Bt. Dekeyserstraat én de inrit naar het Brouwershof zijn niet bereikbaar tot en met woensdag 10 november, 17.00 uur.

 

Woensdag 27 en donderdag 28 oktober

 • Tussen het Brouwershof en het Begijnhof worden de goten en de boordstenen ter plaatse gegoten in beton. Hiervoor wordt een zogenaamde glijbekisting gebruikt.
 • Het beton moet uitdrogen. Rijd of stap er niet over. Elke schade moet worden hersteld, waardoor de werken langer duren.

 

Vrijdag 29 oktober

 • De aannemer maakt in de E. Carelsstraat, de J. Bt. Dekeyserstraat en de kruispunten met de Terhulpensesteenweg de fundering van de rijbaan klaar.
 • Na 17.00 uur en heel de herfstvakantie kan je met de wagen tot aan de deur.
 • Uitzondering: het stuk waar de nieuwe boordstenen zijn gegoten. Daar blijven de opritten afgesloten tot en met 10 november

 

Zaterdag 30 oktober t.e.m. zondag 7 november

 • De aannemer heeft vakantie.

 

Maandag 8 november

 • De eerste onderlaag asfalt wordt aangelegd vanaf de Terhulpensesteenweg tot en met het Begijnhof.
 • De volledige werf wordt vanaf 6.30 uur afgesloten voor verkeer. Na 17.00 uur geraak je terug met de auto tot op de oprit of in de garage.
 • Uitzondering: het stuk waar de nieuwe boordstenen zijn gegoten. Daar blijven de opritten afgesloten tot en met 10 november.

 

Dinsdag 9 november

 • De tweede onderlaag asfalt wordt aangelegd vanaf de Terhulpensesteenweg tot en met het Begijnhof.
 • Hiervoor geldt dezelfde regeling als op maandag 8 november.

 

Woensdag 10 november

 • De aannemer legt de opritten aan van de woningen tussen het Brouwershof en het Begijnhof.
 • Vanaf 17.00 uur kan je terug op de oprit of in de garage.

 

Opgelet! Zoals altijd is de planning onder voorbehoud. Bij onvoorziene omstandigheden of slecht weer kan deze wijzigen.

 

We begrijpen dat de hinder hierdoor tijdelijk zal toenemen. Echter, door op deze manier te werken, kunnen we deze in tijd beperken. Na 10 november is de grootste hinder in het deel tussen het Begijnhof en de Terhulpensesteenweg bijna voorbij. Enkel voor de aanleg van de toplaag asfalt zal de werf tijdelijk worden afgesloten, maar dan zijn we voorjaar 2022. Meer info volgt op dat moment.

 

We danken je voor je geduld en begrip.

13 okt 2021

Werken aan IJsebak

 

Terwijl de werken aan de kruispunten met de Terhulpensesteenweg bezig zijn, wordt tussen het Begijnhof en Brouwershof naarstig voortgedaan. We voorzien er de opbouw van de koffer van de rijweg, de plaatsing van de straatkolken, de aanleg van funderingen… Hier tussen 6.30 en 17.00 uur met de auto passeren, is bijna onmogelijk.

 

In dit deel zal de aannemer bovendien ook werken op zaterdag 16 en 23 oktober. Hij begint ten vroegste om 7 uur.

 

We willen immers voor de herfstvakantie de eerste laag asfalt kunnen leggen van het Begijnhof tot aan de Terhulpensesteenweg.

 

Opgelet – Deze werken zijn weersgevoelig. Aanhoudend slecht weer kan de planning in de war sturen. We doen ons best om je dan zo snel en zo correct mogelijk hierover te informeren.

13 okt 2021

Kruispunten met Terhulpensesteenweg afgesloten

 

Vanaf maandag 18 oktober tot en met vrijdag 29 oktober worden de kruispunten E. Carelsstraat – Terhulpensesteenweg en J. Bt. Dekeyserstraat – Terhulpensesteenweg afgesloten. We zorgen ervoor dat de parking van woonzorgcentrum Mariëndal bereikbaar is langs een tijdelijke werfweg.

 

In deze twee weken worden de straatkolken aangesloten op de nieuwe riolen in de E. Carelsstraat en de J. Bt. Dekeyserstraat. Verder worden beide kruispunten volledig heraangelegd.

 

De ondergrondse parking in de E. Carelsstraat is heel deze periode na 17.00 uur enkel te bereiken langs de J. Bt. Dekeyserstraat en het Begijnhof.

 

Op zaterdag 16 oktober worden in de E. Carelsstraat de klinkers voor de voetpaden gelegd. Op zaterdag 23 oktober gebeurt dit ook in de J. Bt. Dekeyserstraat langs de vijver richting woonzorgcentrum Mariëndal.

 

Omleiding voorzien

 

Omdat we tot in het midden van de Terhulpensesteenweg werken, wordt de Terhulpensesteenweg eenrichtingsverkeer vanaf het kruispunt Terhulpensesteenweg – Dreef – Waversesteenweg – Brusselsesteenweg tot het kruispunt Terhulpensesteenweg - J. Bt. Dekeyserstraat. Verkeer is alleen toegestaan in de richting van Huldenberg.

 

Het verkeer richting Maleizen wordt omgeleid langs de Waversesteenweg en de Nijvelsebaan. Op het kruispunt Terhulpensesteenweg – Nijvelsebaan komen tijdelijke verkeerslichten.

 

Je vindt het omleidingsplan hieronder.

 

teaser
13 okt 2021

Werken pleintje aan de Leegheid

 

Op maandag 18 oktober legt de aannemer de klinkers van de toegang naar de garages van de Leegheid. De garages zijn op maandag niet beschikbaar van 6.30 tot 17.00 uur. Daarna kan je er gewoon terug in.

 

Van maandag 18 tot en met woensdag 20 oktober plaatst de aannemer de boordstenen voor het fietspad en de klinkers op de toegang naar Beter Wonen. De toegang naar de IJseweg, Beter Wonen en de garage van J. Bt. Dekeyserstraat 49 is niet meer mogelijk vanaf maandag 18 oktober, 06.30 uur.

 

Op woensdag 20 oktober kan je na 17.00 uur terug in de garage.

13 okt 2021

Overdag sterke hinder van 18 t.e.m. 29 oktober

 

Moet je in de periode van maandag 18 oktober tot en met vrijdag 29 oktober op weekdagen tussen 6.30 en 17.00 uur weg? Parkeer dan jouw wagen bv. op de parking aan woonzorgcentrum Mariëndal of op de parking op het kruispunt Terhulpensesteenweg – Waversesteenweg.

 

Na 17.00 uur geraak je met de auto in je garage of aan je woning. Opgelet: dit zal alleen via het Begijnhof kunnen.

05 okt 2021

Aanleg voetpad tussen Begijnhof en Stationsplein

 

Nog op maandag 11 oktober starten we met de aanleg van het voetpad tussen Begijnhof en Stationsplein (even huisnummers). Toegang tot de straat is mogelijk via het Begijnhof.

 

05 okt 2021

Parkings niet of moeilijk bereikbaar op 7 en 11 oktober

 

Op donderdag 7 en vrijdag 8 oktober wordt er gewerkt ter hoogte van het pleintje van het Brouwershof en de Leegheid. Op donderdag 7 oktober zorgt de aannemer er eerst voor dat auto's over de pas gegoten boordstenen kunnen rijden naar de parking van De Leegheid.

 

De parking Beter Wonen kun je op donderdag 7 oktober tussen 6.30 en 17.00 uur niet gebruiken. Moet je overdag weg? Parkeer je auto dan voor 6.30 uur buiten de werfzone.

 

Op maandag 11 oktober wordt de fundering van de weg aangelegd in de E. Carelsstraat en in de J. Bt. Dekeyserstraat, van de Leegheid tot woonzorgcentrum Mariendal. Ook dan blijft de inrit naar de parking van Mariendal gedeeltelijk open.

 

De parkings in de Leegheid en Beter Wonen zijn enkel langs het Begijnhof te bereiken. Opgelet: tijdens de werkuren zal de doorgang met de auto door het drukke werfverkeer sterk bemoeilijkt zijn. Parkeer daarom bij voorkeur buiten de werfzone als u overdag weg moet.

 

Vanaf dinsdag 12 oktober worden de voetpaden verder geklinkerd en kan je terug via de Terhulpensesteenweg de werf oprijden.

 

Samengevat

 • Donderdag 7 oktober: parking Beter Wonen niet bereikbaar van 6.30 tot 17.00 uur
 • Maandag 11 oktober: toegang enkel langs Begijnhof, doorgang met de auto sterk bemoeilijkt
   
05 okt 2021

Aanleg fundering voetpaden

 

Deze week plaatst de aannemer de fundering van de voetpaden in de J. Bt. Dekeyserstraat (van de Leegheid tot woonzorgcentrum Mariendal) en in de E. Carelsstraat. De inrit van de parking van Mariendal blijft gedeeltelijk open. Verder zal de kabel voor de openbare verlichting worden ingegraven. Ook de werken aan de bak van de IJse gaan voort.

 

30 sep 2021

Boordstenen staan, garages terug bereikbaar

 

De aannemer is vroeger dan verwacht klaar met het gieten van de boordstenen. Je kunt de garages aan de Leegheid en Beter Wonen terug bereiken langs een tijdelijke doorgang ter hoogte van het Brouwershof. Ook de toegang naar de ondergrondse parking aan de E. Carelsstraat is terug beschikbaar.

 

Het beton heeft nu tijd nodig om te drogen. Tot minstens 8 oktober mag er niet over worden gereden. Als het regent, dan duurt het uiteraard langer eer het beton droog is.

 

22 sep 2021

Deel IJsekoker wordt al vervangen

 

Omdat de IJsekoker vanaf het park van het Groot Huys tot J. Bt. Dekeyserstraat 41 er slecht aan toe is, wordt deze momenteel vervangen. Dit zal vermoedelijk een week duren. Hierbij worden zware machines ingezet. Auto's kunnen overdag niet voorbij. Voetgangers en fietsers: blijf voor je veiligheid overdag weg van de werf.

 

teaser
22 sep 2021

Plaatsen boordstenen tussen Stationsplein en Begijnhof

 

Van maandag 27 tot en met donderdag 30 september plaatst de aannemer ook de boordstenen tussen het Stationsplein en het Begijnhof. Dit aan de kant met de even huisnummers. En ook hier wordt een glijbekisting gebruikt en wordt de straat tijdens de werkuren afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

 

Woon je aan de even straatkant? Dan geraak je te voet altijd aan jouw woning.

 

De garages zijn tot 8 oktober niet bruikbaar omdat het vers gestorte beton minstens tot dan moet uitdrogen. Als het veel regent, dan duurt het uiteraard langer eer het beton droog is. Stap of rijd niet op het vers gestorte beton. Parkeren kan bv. aan woonzorgcentrum Mariendal.

 

De glijbekisting aan de oneven straatkant wordt later aangebracht omdat de IJsekoker hier eerst moet worden hersteld.

 

De planning

 

Op maandag 27 september en/of dinsdag 28 september zet de aannemer de koorden uit die het traject van de glijbekisting aangeven. Op woensdag 29 en donderdag 30 september worden de boordstenen ter plaatse gegoten.

 

22 sep 2021

E. Carelsstraat en J. Bt. Dekeyserstraat vanaf Brouwershof vier dagen afgesloten

 

Van maandag 27 tot en met donderdag 30 september plaatst de aannemer de goten en de boordstenen in de E. Carelsstraat en in de J. Bt. Dekeyserstraat van het Brouwershof tot de Terhulpensesteenweg. Dit gebeurt met een glijbekisting. De goten en de boordstenen worden ter plaatse in beton gegoten.

 

Om dit werk veilig te kunnen uitvoeren, worden de E. Carelsstraat en de J. Bt. Dekeyserstraat van het Brouwershof tot de Terhulpensesteenweg volledig afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.

 

De planning

 

Maandag 27 september

 • De aannemer zet in de E. Carelsstraat en in de J. Bt. Dekeyserstraat vanaf de Terhulpensesteenweg de koorden uit die het traject van de glijbekisting aangeven.
 • De ondergrondse parking in de E. Carelsstraat is niet bereikbaar tot en met donderdag 30 september.
 • Hier is dan geen verkeer mogelijk.
 • De bocht ter hoogte van de Leegheid is niet inbegrepen. De parkings aan de Leegheid en Beter Wonen zijn maandag nog bereikbaar.

Dinsdag 28 september

 • De aannemer zet de koorden verder uit, tot aan het Brouwershof.
 • De toegang tot het Brouwershof blijft heel de tijd open.
 • De parkings aan de Leegheid en Beter Wonen zijn niet meer bereikbaar.

Woensdag 29 en donderdag 30 september

 • De boordstenen worden ter plaatse gegoten. Verkeer is nu onmogelijk.
 • De parkings achter het Brouwershof zijn moeilijk toegankelijk omdat er veel machines en vrachtwagens op de werf zullen zijn.

 

Tot minstens 8 oktober mag niet over het vers gestorte beton worden gereden om het te laten drogen. Als het regent, dan duurt het uiteraard langer eer het beton droog is.

 

Moet je op 27, 28, 29 of 30 september weg? Parkeer jouw wagen dan van maandag t.e.m. donderdag bv. langs de Terhulpensesteenweg, op de parking aan het kruispunt Terhulpensesteenweg – Waversesteenweg of aan woonzorgcentrum Mariendal.

 

Te voet geraak je uiteraard altijd aan jouw woning.

 

Vanaf vrijdag 1 oktober zijn de parkings aan de Leegheid en Beter Wonen terug bereikbaar. De aannemer voorziet hiervoor een tijdelijke doorgang ter hoogte van het Brouwershof (zie foto). Opgelet: dit is een schets, de tijdelijke doorgang kan er in werkelijkheid anders uit zien.

 

Ook de ondergrondse parking in de E. Carelsstraat is dan terug beschikbaar.

 

Woonzorgcentrum Mariendal blijft bereikbaar. Aan woonzorgcentrum Mariendal worden de boordstenen in twee keer gegoten. Zo blijft de toegang verzekerd en kun je deze parking blijven gebruiken.

 

teaser
15 sep 2021

Deel IJsekoker wordt vervangen

 

Omdat de IJsekoker vanaf het park van het Groot Huys tot en met J. Bt. Dekeyserstraat 41 er slecht aan toe is, werd beslist om hier een nieuwe koker te plaatsen.

 

Vanaf donderdag 16 september begint de aannemer met de voorbereidingen. Eerst zal de oude muur tussen het park en huisnummer 41 worden afgebroken omdat deze op de dekplaat van de koker rust. Deze muur wordt daarna terug opgebouwd. Aansluitend verwijdert de aannemer de oude koker.

 

Op maandag 20 en dinsdag 21 september wordt de nieuwe koker op zijn plaats gelegd en kan de verdere afwerking starten.

 

De bewoners van de J. Bt. Dekeyserstraat 41 zullen enkele dagen geen gebruik kunnen maken van hun garage. De aannemer informeert hen nog persoonlijk over het verloop van de kokerwerken en de timing.

 

Terwijl de aannemer de ouder koker weghaalt en de nieuwe plaatst, kun je overdag met de auto er niet langs. Hou daar a.u.b. rekening mee.

 

09 sep 2021

Wat tijdens het WK wielrennen?

 

Op 23, 24, 25 en 26 september vormt Overijse het middelpunt van het WK wielrennen. Voor veel straten in de gemeente gelden dan tijdelijke verkeersmaatregelen. Raadpleeg hiervoor de website mobiliteit van de gemeente Overijse.

 

Woon je in de E. Carelsstraat, Leegheid, IJseweg of J. Bt. Dekeyserstraat? Dan kun je op de WK-dagen wegrijden in de richting van de Terhulpensesteenweg. Opgelet: op donderdag 23 en vrijdag 24 september werkt de aannemer door. Hou daarom rekening met werfverkeer en heb even geduld als je een minuutje of zo moet wachten.

 

09 sep 2021

Planning voor de komende weken

 

Ondertussen werkt de aannemer in de overige werfzones verder. In de J. Bt. Dekeyserstraat (tussen Terhulpsesteenweg en Brouwershof) en in de E. Carelsstraat worden de volgende dagen/weken de straatkolken geplaatst. In het deel tussen het Begijnhof en het Stationsplein is dit ondertussen gebeurd.

 

Vanaf 27 september volgt dan de glijbekisting (het gieten van de boordstenen in beton) in de J. Bt. Dekeyserstraat, tussen het Brouwershof en de Terhulpsesteenweg, en in de E. Carelsstraat. Je leest er volgende week alles over op de website. De bewoners krijgen ook nog eens een brief.

 

Tussen het Brouwershof en het Stationsplein wordt voorlopig nog geen glijbekisting getrokken. Hier zijn eerst herstellingen nodig aan de koker van de IJse. De dakplaat van de koker is in slechte staat en zal worden vervangen/hersteld. Ook hier informeren we je nog verder over.

 

09 sep 2021

Nieuwe bedding IJse krijgt vorm

 

Aan het park in de J. Bt. Dekeyserstraat krijgt de nieuwe, open bedding van de IJse stilaan vorm. Deze week nog wordt op enkele plaatsen de vloerplaat in beton gestort. In de komende weken worden de resterende delen van de vloerplaat gestort. Daarna beginnen we aan de opstaande wand langs de straatkant.

 

teaser
03 sep 2021

Aannemer begint zijn werkdag om 6.30 uur

 

Om de strikte planning van de werken te kunnen aanhouden, heeft de aannemer een afwijking aangevraagd op de werkuren. Hij heeft nu toelating om tot eind december 2021 de werkdag te starten om 6.30 uur. Hij moet wel voorzorgen nemen om de hinder waar mogelijk te beperken. Alvast bedankt voor uw begrip.

31 aug 2021

Toegang parking Beter Wonen tijdelijk onderbroken

 

Sinds maandag 30 augustus worden de kasseien en de fundering van de toegang tot de parking Beter Wonen verwijderd. Tegen dinsdagavond 31 augustus legt de aannemer de toegang aan met steenslag zodat de garages opnieuw bereikbaar zijn. Matig je snelheid als je over de steenslag rijdt.

25 aug 2021

Werken aan de IJse

 

De nieuwe loop van de IJse krijgt stilaan vorm. Volgende week start de aannemer met de bekisting van de oevers. Om deze werken uit te kunnen voeren, werd de waterloop tijdelijk omgeleid.

 

Door de combinatie van de werken aan de voetpaden en aan de IJse is er momenteel veel werfverkeer. Moet je overdag weg? Vertrek dan op tijd en bekijk langs welke kant je best wegrijdt. Kun je even niet door? Heb dan a.u.b. enkele minuutjes geduld. Alvast bedankt hiervoor.

 

teaser
25 aug 2021

Aanleg voetpaden in deel J. Bt. Dekeyserstraat

 

Momenteel legt de aannemer de fundering voor het voetpad langs de oneven kant van de J. Bt. Dekeyserstraat, tussen het Stationsplein en de Gebroeders Danhieuxstraat. Vervolgens gebeurt hetzelfde aan de kant met de even straatnummers. Tegelijk worden er nog huisaansluitingen uitgevoerd.

 

Vanaf volgende week worden de straatkolken geplaatst. Daarna kan worden begonnen met de opbouw van de wegenis.

 

teaser
19 aug 2021

Toegang woningen oneven kant volgende week bemoeilijkt, voetpad wordt aangelegd

 

Vanaf volgende week start de aannemer met de aanleg van het voetpad aan de oneven zijde, tussen de Gebroeders Danhieuxstraat en het Stationsplein. Als gevolg zullen de opritten en garages tijdelijk niet beschikbaar zijn. De aannemer legt zo snel mogelijk tijdelijke inritten klaar, zodat de woningen maximaal bereikbaar blijven.

 

Let op: deze werken leiden uiteindelijk naar de definitieve heraanleg van de straat, waarbij ook betonnen boordstenen en een asfaltverharding wordt aangelegd. De woningen langs het project zullen dus nog enkele malen niet bereikbaar zijn met de wagen. Wanneer daarvoor exacte data bekend zijn zullen we die communiceren.

 

De aannemer is ook gestart met werken aan de IJse. De rivier is tijdelijk omgeleid via een doorsteek, waardoor het waterpeil lager komt te staan. Dat is nodig om de nieuwe beschoeiing van de waterloop te kunnen aanleggen.

06 jul 2021

Leegheid blijft bereikbaar

 

In tegenstelling tot eerdere berichten zal Leegheid niet worden afgesloten. De Watergroep heeft verder onderzoek uitgevoerd en ontdekt dat de herstelling van het lek kan plaatsvinden zonder dat de doorgang moet worden versperd. De garages in Leegheid blijven dus bereikbaar.

02 jul 2021

Bouwverlof vanaf vrijdag 9 juli tot 9 augustus

 

Vanaf vrijdag 9 juli zal de aannemer in bouwverlof gaan. De werken verlopen volgens plan en er wordt voor gezorgd dat je woning, praktijk of handelszaak tijdens het bouwverlof goed bereikbaar is. Waar de voetpaden zijn opgebroken worden ze geëffend. De parkings aan Leegheid en Beter Wonen blijven toegankelijk. De rijweg wordt volledig in steenslag aangelegd. Let op: je rijdt nog altijd over een werf, pas daarom je snelheid aan.

 

Na het bouwverlof, vanaf maandag 9 augustus, zal de aannemer de straatkolken plaatsen in de J. Bt. Dekeyserstraat tussen het Stationsplein en het Begijnhof. Daarna wordt alles in gereedheid gebracht voor de aanleg van de boordstenen. Dezelfde werken gebeuren tussen de Leegheid en de Terhulpensesteenweg en in de E. Carelsstraat. Er wordt dan ook gestart met het openleggen van de Ijse tussen het Begijnhof en de Leegheid, ter hoogte van het park.

 

De Dr. J. P. Dieudonnéstraat wordt pas heringericht als de J. Bt. Dekeyserstraat is afgewerkt, vermoedelijk in november 2021. Vanaf dat moment zullen de garages en de parking op het Begijnhof bereikbaar zijn langs de J. Bt. Dekeyserstraat.

02 jul 2021

Rechtzetting: Doorgang Leegheid volgende week 3 dagen afgesloten

Dit is een rechtzetting: in een vorig bericht stonden enkele data verkeerd. De juiste info vind je hieronder.

 

Let op: om een herstelling uit te voeren zal De Watergroep vanaf volgende week dinsdag 6 juli de doorgang van Leegheid afsluiten aan J. Bt. Dekeyserstraat. Er zal gedurende drie dagen geen toegang zijn voor gemotoriseerd verkeer. De Watergroep verwacht vanaf vrijdag 9 juli de doorgang terug te kunnen vrijgeven, indien mogelijk gebeurt dat eerder. Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden.

29 jun 2021

Waterlek in de J. Bt. Dekeysterstraat, morgen herstelling

 

Door een probleem tijdens het verplaatsen van een doorsteek is er een lek ontstaan in de drinkwaterleiding. Dit lek zit onder een rioleringsconstructie, ongeveer 2,5 meter diep en kan momenteel niet worden hersteld door De Watergroep. Morgen 30 juni zal De Watergroep het probleem opzoeken en oplossen.

 

In de tussentijd plaatst De Watergroep een tijdelijke standpijp ter hoogte van de J. Bt. Dekeysterstraat 49 zodat de bewoners van de getroffen woningen water kunnen halen. We verwachten dat vooral de J. Bt. Dekeysterstraat 49 en Leegheid 1 getroffen zijn.

 

Kom met je vragen naar de werfkeet

 

Heb je vragen terwijl de werken volop bezig zijn? Dan kun je ook bij het projectteam terecht. Dat is elke dinsdag rond 13:30 voor je beschikbaar op de werf. Je vindt het projectteam in de namiddag ook in de werfkeet op de hoek van de Terhulpensesteenweg en de J. Bt. Dekeysterstraat.

24 jun 2021

Verwijderen voetpaden tussen Stationsplein en Begijnhof

 

In de week van 5 juli breekt de aannemer in de J. Bt. Dekeyserstraat de resterende voetpaden op tussen het Stationsplein en het Begijnhof. De voetpaden worden geëffend zodat je er als voetganger veilig kunt op wandelen.

 

24 jun 2021

Rioleringswerken schuiven geleidelijk op

 

De aannemer is aan de kant van de Leegheid begonnen met de aanleg van riolering. De werken in de J. Bt. Dekeyserstraat schuiven geleidelijk op in de richting van de Terhulpensesteenweg.

 

Eind deze week, begin volgende week legt de aannemer de riolering aan in de E. Carelsstraat. Tot het bouwverlof worden dan nog de huisaansluitingen uitgevoerd.

 

Zodra de rioleringsbuizen liggen en de huisaansluitingen zijn uitgevoerd, leggen we steenslag aan zodat de parkings en de woningen tijdens het bouwverlof (van 9 juli t.e.m. 8 augustus) bereikbaar zijn.

 

teaser
16 jun 2021

Aannemer start tot 9 juli om 6.30 uur

 

Omdat hij voor de start van het bouwverlof nog flink wat (riolerings)werken moet uitvoeren, heeft de aannemer toelating gevraagd en gekregen om de werkdag om 6.30 uur te beginnen. Deze toelating geldt tot en met vrijdag 9 juli 2021.

 

De aannemer dient ook voorzorgen te nemen zodat de eventuele hinder tot een minimum beperkt blijft.

 

Door vroeger te starten, moet het voor de aannemer mogelijk zijn om voor de start van het bouwverlof de riolering te leggen in de J. Bt. Dekeyserstraat (tussen de Leegheid en de Terhulpensesteenweg) en in de E. Carelsstraat, en de straten af te dekken met een laag steenslag zodat de woningen en de parkings bereikbaar zijn.

16 jun 2021

Op 24 juni start aanleg riolering vanaf Leegheid

 

Vandaag (woensdag 16 juni) plaatst de aannemer een grote betonnen ondergrondse constructie ter hoogte van de Leegheid. Hiervoor wordt een telescopische kraan ingezet. Zoals eerder aangekondigd zijn de parkings aan de Leegheid en Beter Wonen vandaag tijdelijk niet toegankelijk.

 

Op donderdag 17 juni wordt rondom de constructie verder beton aangegoten. Als de weersomstandigheden meezitten, dan kan de put vrijdagnamiddag worden gedicht.

 

Op maandag 21 juni begint de aannemer dan riolering te leggen vanaf de Leegheid in de richting van de Terhulpensesteenweg.

 

Tussen het Stationsplein en het Begijnhof sluit De Watergroep ondertussen nog enkele woningen aan op het vernieuwde drinkwaternet.

 

teaser
08 jun 2021

Toegang postkantoor aangepast

 

Omdat de postwagens tijdelijk niet langs de J. Bt. Dekeyserstraat tot in het postkantoor geraken, werd in overleg met bPost een oplossing gezocht. De postwagens rijden vanaf nu tot voor de ingang van het postkantoor in de Gebr. Danhieuxstraat.

 

In de straat is voor de postwagens een zone voorbehouden om te laden en te lossen. In de doorgang voor auto's werden verkeersremmers geplaatst.

 

Ook voor voetgangers wordt een doorgang vrijgehouden. Deze is duidelijk aangegeven. Respecteer de verkeerssignalisatie en hou het veilig!

 

teaser
08 jun 2021

Parking Dr. J.P. Dieudonnéstraat terug beschikbaar

 

De aannemer heeft de parking in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat opgeruimd. De plantvakken werden afgedekt met mager beton. Zo is de parking volledig beschikbaar tot de werken er in het najaar (vermoedelijk december) starten.

 

De heraanleg van de Dr. J.P. Dieudonnéstraat begint pas als J. Bt. Dekeyserstraat volledig is afgewerkt. Zo blijven de garages en de parking op het Begijnhof altijd bereikbaar. Nu kan dit langs de Dr. J.P. Dieudonnéstraat, later langs de J. Bt. Dekeyserstraat. Voor bussen en vrachtwagens werken we nog aan een oplossing.

08 jun 2021

Aannemer plaatst bemaling tussen Leegheid en Terhulpensesteenweg

 

Op woensdag 9 en donderdag 10 juni plaatst de aannemer de bemaling in de J. Bt. Dekeyserstraat, tussen de Leegheid en de Terhulpensesteenweg, en in de E. Carelsstraat. Als het grondwaterpeil laag genoeg is, dan starten op maandag 14 juni de rioleringswerken. De aannemer werkt van de Leegheid naar de Terhulpensesteenweg.

 

Op woensdag 16 juni wordt in de voormiddag ter hoogte van de Leegheid een grote betonnen constructie in de grond gestoken. Hierbij worden grote kranen ingezet.

 

De parking aan de Leegheid en de parking Beter Wonen zullen hierdoor ongeveer een halve dag niet bereikbaar zijn. Moet je tussen 7 en 14 uur weg met de auto? Parkeer dan ruim voor 7 uur op een van de parkings in de buurt. Meer details volgen later.

03 jun 2021

Hinderpremie voor handelaars

 

Als zelfstandige heb je mogelijk recht op een financiële tegemoetkoming voor hinder door de werken voor jouw zaak. De hinderpremie biedt wat financiële ademruimte aan kleine ondernemingen om vindingrijk te werk te gaan bij openbare werken. De hinderpremie wordt toegekend door het Agentschap Innoveren en Ondernemen (VLAIO).

 

De hinderpremie wordt enkel toegekend aan kleine ondernemingen (detailhandel, horeca en zaken met direct klantencontact) met maximum 9 werknemers die in de werfzone gelegen zijn. Er moet ernstige hinder door werken zijn.

 

Wie in aanmerking komt voor een hinderpremie, ontvangt van VLAIO automatisch een brief met een dossiernummer. Na ontvangst, vraag je via VLAIO zelf de uitbetaling van de hinderpremie aan. Geen brief ontvangen? Lees dan hier wat je moet doen.

 

Meer informatie over de hinderpremie voor handelaars (wat, voorwaarden, bedrag, …) op de website van VLAIO.

03 jun 2021

Volgende week bemaling tussen Leegheid en Terhulpensesteenweg

 

Vandaag, donderdag 3 juni, heeft de aannemer langs de kant van Marïendal het laatste stuk van de waterdichte schermen aangebracht. Maandag worden de machines afgevoerd.

 

In de week van 7 juni wordt de bemaling geplaatst om het grondwaterpeil te verlagen. Dit is nodig omdat de rioleringsbuizen in een droge ondergrond moeten worden gelegd.

 

Vermoedelijk vanaf maandag 14 juni wordt de riolering aangelegd. De aannemer werkt van de Leegheid naar de Terhulpensesteenweg.

 

Tegen het bouwverlof, dat start op vrijdagavond 9 juli, zouden de rioolbuizen moeten liggen. De aannemer legt een laag steenslag zodat je tijdens het bouwverlof met de auto op je bestemming geraakt.

 

teaser
03 jun 2021

In Park van het Groothuys verdwijnen enkele bomen

 

In de week van 7 juni worden in het Park van het Groothuys enkele niet-inheemse en/of zieke bomen gerooid. Met de hulp van een boomdeskundige en de dienst Onroerend Erfgoed werden de (historisch) waardevolle bomen in kaart gebracht. Deze zullen in al hun glorie kunnen schitteren naast de open gelegde IJse die deel gaat uitmaken van het park.

 

In het park komt tussen de bomen ook een mooi fietspad. Bij de aanleg ervan worden speciale 'sandwichpanelen' gebruikt die de wortels beschermen en verhinderen dat deze door het fietspad gaan groeien.

 

Volgens de planning verwijdert de aannemer op vrijdag 4 juni de betonplaten aan de J. Bt. Dekeyserstraat. De smeedijzeren poort aan de ingang wordt gerestaureerd. Ze krijgt later een andere plek in het park.

 

Op maandag 7, dinsdag 8 en woensdag 9 juni worden de bomen omzichtig verwijderd. Ook wordt een deel van de bovengrond voorzichtig geplagd zodat we de waardevolle bloemen en planten kunnen bewaren. De plaggen worden nadien opnieuw aangebracht.

 

Momenteel laten we de vijver in het park leeg lopen. Dit is nodig om het slib te laten inklinken, dit is het verkleinen van het volume. In een later stadium wordt het park en de vijver verder aangepakt.

 

De aannemer zal ook de bomen in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat verwijderen. De plantvakken worden dicht gelegd tot de wegeniswerken beginnen. Na afloop van de wegeniswerken, waarbij de parking van een waterdoorlatende verharding wordt voorzien, planten we in de Dr. J.P. Dieudonnéstraat nieuwe, grote bomen.

26 mei 2021

Eerste waterdichte schermen tussen Leegheid en Terhulpensesteenweg

 

Tussen Leegheid en het kruispunt met de Terhulpensesteenweg brengt de aannemer in de J. Bt. Dekeyserstraat waterdichte schermen aan. Hij is begonnen aan de kant van Leegheid en is ondertussen opgeschoten tot het kruispunt met de E. Carelsstraat. Van daar gaat het eerst naar de Terhulpensesteenweg, daarna komt de E. Carelsstraat aan de beurt.

 

De parking in Leegheid, de parking Beter Wonen en de parking Brouwershof blijven bereikbaar via het Begijnhof en de J. Bt. Dekeyserstraat.

 

Zodra de waterdichte schermen staan en het grondwaterpeil laag genoeg is, begint de aannemer met de aanleg van de riolering. Volgens de huidige planning zou hij hiermee voor het bouwverlof, 9 juli, klaar zijn. In alle geval zal de rijweg worden afgedekt met steenslag zodat de woningen tijdens het bouwverlof bereikbaar zijn met de auto.

 

 

Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig. Bij slecht weer of onvoorziene omstandigheden kan de planning wijzigen.

 

teaser
26 mei 2021

Tot volgende week huisaansluitingen in eerste deel J .Bt. Dekeyserstraat

 

Tussen het Stationsplein en het Begijnhof ligt de nieuwe regenwaterriool. Tot volgende week vernieuwt de aannemer de huisaansluitingen op de vuilwaterriool. Tegelijk brengt hij de huisaansluitingen op de regenwaterriool in orde. In dit stuk van de J. Bt. Dekeyserstraat moet De Watergroep het drinkwaternet nog verder aanpassen.

 

Eens de huisaansluitingen zijn uitgevoerd, wordt het voetpad langs de even huisnummers opgebroken. Daarna legt de aannemer de waterdoorlatende onderfundering en de fundering. Hij zorgt er uiteraard voor dat je in en uit je woning kunt.

 

Vragen over de toegankelijkheid van je woning? Verwittig Jeroen Van Cotthem, de werftoezichter van de aannemer (0470 10 76 49), of loop langs in de werfkeet op de hoek van de Terhulpensesteenweg en de J. Bt. Dekeyserstraat.

 

teaser
21 mei 2021

Vrachtwagens rijden nu rond langs Hoeilaartsesteenweg

 

Voor vrachtwagens werd de omleiding aangepast nu de werken in de de Hoeilaartsesteenweg zijn afgelopen. 


Vrachtwagens die naar het centrum van Overijse moeten, volgen de verplichte omleiding langs de Terhulpensesteenweg, de Hoeilaartsesteenweg, de Jos. Kumpsstraat en de Fr. Verbeekstraat.

 

Omleiding zwaar vervoer

 

Met de auto en het vaccinatiecentrum, de lokale horeca of handelaars als bestemming? Dan geraak je vlot in het centrum langs bijvoorbeeld de Fr. Verbeekstraat, de Stationsstraat en Schavei. Parkeren doe je op het Justus Lipsiusplein, het Stationsplein, het Begijnhofplein of in de Stationsstraat.

20 mei 2021

Leegheid vanaf nu enkel bereikbaar vanuit Begijnhof

 

Nog zeker tot deze middag (donderdag 20 mei) installeert de aannemer de machine voor de waterdichte schermen. In de namiddag wordt de machine op zijn vertrekplaats gezet, naast de inrit van Leegheid.

 

De machine blijft daar staan tot dinsdag 25 mei. Dan wordt gestart met de plaatsing van de schermen.

 

Woon je in Leegheid of parkeer je in een van de garages in die buurt? Dan kun je weg langs het Begijnhof. De komende weken kun je niet meer in de richting van de Terhulpensesteenweg rijden.

18 mei 2021

Plaatsen waterdichte schermen in deel J. Bt. Dekeyserstraat en E. Carelsstraat

 

Ondertussen is de aannemer ook gestart in de J. Bt. Dekeyserstraat, van de Leegheid tot de Terhulpensesteenweg, en in de E. Carelsstraat. Tijdens deze fase van de werken wordt de straat hier afgesloten voor alle verkeer.

 

Wat gaat er gebeuren?

 

De aannemer graaft aan beide zijden van de E. Carelsstraat en langs de kant van de woningen in de J. Bt. Dekeyserstraat een sleuf van ongeveer 80 cm breed en diep. In de sleuf wordt vervolgens over de gehele lengte stap voor stap een element geduwd, dat wordt gevuld met een cementmengsel. Dit vormt een waterdicht scherm.

 

De aannemer plaatst vervolgens de bemaling om het grondwaterpeil te verlagen. Dit is nodig om de rioleringsbuizen in een droge ondergrond aan te kunnen leggen. Het scherm zorgt ervoor dat er geen invloed is van de bemaling naar de woningen.

 

Tussen de schermen wordt vervolgens een diepe sleuf gegraven voor de rioolbuizen. Direct nadat een stuk riolering is gelegd, wordt de sleuf opgevuld en afgedekt met steenslag.

 

Tot wanneer gaat het duren?

 

Deze werken starten in de week van 24 mei. De plaatsing van de schermen duurt ongeveer een maand. De aannemer start aan de Leegheid en werkt naar de Terhulpensesteenweg. Daarna brengt hij ook in de E. Carelsstraat de waterdichte schermen aan.

 

Op de plaats waar het scherm gemaakt wordt, is er geen doorgang met de wagen mogelijk – ook ‘s avonds niet. Volg de instructies van de aannemer om jouw woning te bereiken. Begin juni start de aannemer met de aanleg van de riolering.

 

Opgelet: al deze werken zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kan de planning worden aangepast. Ook onvoorziene omstandigheden kunnen de planning in de war sturen.

 

Bereikbaarheid van de parkings

 

De parking van het appartementsgebouw in de Leegheid en de parking Beter Wonen blijven bereikbaar via het Begijnhof en zo naar de J. Bt. Dekeyserstraat. Overdag rijden hier werfmachines rond. Het kan zijn dat je niet onmiddellijk door kunt, heb a.u.b. even geduld.

 

Het zal niet mogelijk zijn om van de Terhulpensesteenweg naar de Leegheid te rijden. Je kunt vanaf de Terhulpensesteenweg wel naar de parking aan woonzorgcentrum Mariëndal.

 

Ook de toegang tot de parking van het appartementsgebouw op de hoek van de E. Carelsstraat en de Terhulpensesteenweg blijft open. Hiervoor worden de plantvakken op het voetpad en de verkeersborden verwijderd, zo kun je vanuit de Terhulpensesteenweg met de wagen even over het voetpad naar de garage in de E. Carelsstraat rijden. Wees aandachtig voor voetgangers en fietsers.

18 mei 2021

Centrum Overijse blijft vlot bereikbaar

 

Tijdens de werken in de J. Bt. Dekeyserstraat blijft het centrum van Overijse makkelijk bereikbaar met de auto. Moet je naar het vaccinatiecentrum? Wil je een terrasje doen bij de plaatselijke horeca of winkelen bij een van de handelaars in het centrum? Dan rijd je via:

 • De Fr. Verbeekstraat
 • De Speelberg, Alf. Moerenhoutstraat en Jean Tombeurstraat (Opgelet: van 7.30 tot 9.00 uur zijn deze straten afgesloten voor gemotoriseerd verkeer richting centrum.)
 • De Brusselsesteenweg en Waversesteenweg naar de Stationsstraat
 • De Schavei

Parkeren kan op het Justus Lipsiusplein, het Stationsplein, het Begijnhofplein of in de Stationsstraat.

22 apr 2021

Rioleringswerken starten volgende week

 

Op maandag 26 april en dinsdag 27 april voert aannemer Bruggeman - Maes lokaal enkele kleine voorbereidende werken uit. De hinder blijft hierbij beperkt.

 

Vanaf woensdag 28 april tot en met vrijdag 30 april wordt in de J. Bt. Dekeysersrtaat en de E. Carelsstraat de bovenste asfaltlaag verwijderd. Dit zal voor veel hinder zorgen. Moet je overdag weg? Parkeer dan je auto voor 7 uur buiten de werkzone. Tussen 7 en 17 uur zal je immers niet of heel moeilijk door kunnen.

 

Op maandag 3 mei 2021, vanaf 7 uur, starten we met rioleringswerken in de J. Bt. Dekeyserstraat, tussen het Stationsplein en huisnummer 26. En dit aan de kant van de pare huisnummers. Doorgaand verkeer is hier dan niet meer mogelijk. Bewoners en bestemmingsverkeer kunnen langs het Begijnhof naar de J. Bt. Dekeyserstraat. Dit deel van de werken zal ongeveer 3 weken duren.

 

Deze werken zijn weersgevoelig. Bij slecht weer of onvoorziene omstandigheden kan de planning worden aangepast.

 

02 apr 2021

Schrijf je in voor het infomoment

 

Op dinsdag 13 april kun je je vragen kwijt op een infomoment. Je bent welkom in het Park Groothuys van 12.00 tot 13.00 uur (voorbehouden voor handelaars) en van 14.00 tot 16.30 uur, of op een online infomoment om 18.00 uur.

 

Het infomoment in het park houden we coronaproof met max. 8 personen per tijdsblok van 30 minuten, 1 persoon per adres, voldoende afstand, verplicht mondkapje, …

 

Schrijf je in voor de sessie van je keuze.

02 apr 2021

Kleine vertraging bij nutswerken J. Bt. Dekeyserstraat

 

De aanleg van de nieuwe waterleiding in de J. Bt. Dekeyserstraat tussen het Stationsplein en het Begijnhof schiet minder vlot op dan voorzien. Toch blijft het de bedoeling dat de rioleringswerken starten op maandag 26 april.

 

De week na Pasen heeft de aannemer van de nutswerken bouwverlof.

 

De J. Bt. Dekeyserstraat blijft om veiligheidsredenen echter afgesloten voor doorgaand verkeer. De woningen en parkings blijven bereikbaar met de auto.