Projectoverzicht

RAN3018 - Rio-link Ranst: Van Den Nestlaan
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 mei 2019

De werken zullen 10 maanden duren

Op maandag 6 mei starten Aquafin en de gemeente Ranst met wegen- en rioleringswerken in de Van Den Nestlaan. Met dit project willen we het bestaande fietspad moderniseren, de nutsleidingen vernieuwen en het afvalwater van de bewoners, dat nu nog ongezuiverd loost op de grachten, aansluiten op het waterzuiveringsnetwerk.

Nieuws en updates

 • 15 jan 2020

  Eind deze maand heraanleg kruispunt Sint Jozef

   

  De rest van de maand januari werkt de aannemer verder aan de rioleringsaanleg. De leidingen worden aangelegd vanaf woning nr. 143 tot voorbij het kruispunt met de Slijkstraat. Ook het kruispunt van Sint-Jozef wordt onder handen genomen. Vanaf huisnummer 189 richting de rotonde met de Ranstsesteenweg wordt een nieuwe leiding aangelegd voor regenwater, die het water plaatselijk zal laten insijpelen in de grond.

   

  Vanaf 27 januari tot eind maart wordt het kruispunt Sint Jozef - Van den Nestlaan aangelegd. We starten het pompstation op en leggen het fietspad aan. In deze periode wordt het kruispunt volledig afgesloten. Je zal tot aan de knip kunnen rijden en weer terug, maar er niet voorbij.

   

  Vanaf april tot het einde van de werken worden dan de fietspaden afgewerkt en worden de wegenis en de bermen heraangelegd.

   

  Opgelet: woningen die momenteel nog gemengd aansluiten op de riolering kunnen afkoppelen.

 • 26 aug 2019

  Riolering wordt in stukken aangelegd 

   

  Bij de aanleg van de riolering wordt in blokken gewerkt. Eens de rioolbuizen in de grond zitten, worden de opritten voorzien van tijdelijke steenslag, zoals in de huidige situatie. Nadat alle rioleringswerken zijn uitgevoerd, worden het fietspad en het kruispunt Sint-Jozef aangelegd.

   

  De blokken zijn achtereenvolgens (het eerste huisnummer is ook de plaats waar er eerst zal gewerkt worden)

  - Doorsteek straat

  - Nr. 114 - nr. 124

  - Nr. 169 - nr. 189

  - Nr. 169 - nr. 145

  - Nr. 109 - nr. 145

  - Rotonde Vremde - nr. 189

  - Sint-Jozefstraat

   

  De bewoners langs de pare zijde van de straat worden de komende weken verder geïnformeerd over de bereikbaarheid van hun oprit. De bewoners langs de onpare zijde krijgen een update zodra de werken langs de pare zijde werden afgerond.

   

  De werken in de Sint-Jozefstraat beginnen pas in 2020. Meer concrete informatie volgt in de loop van het project.

 • 26 aug 2019

  Aanvang rioleringswerken Van den Nestlaan

   

  Momenteel koppelen de nutsbedrijven de laatste woningen over van hun oude naar hun nieuwe netten. Begin september kunnen de eigenlijke rioleringswerken starten.

   

  De aannemer begin ter hoogte van de werfkeet (aan de loodsen) met de aanleg van het pompstation en de doorsteek onder de weg. Vervolgens wordt er gewerkt aan de pare zijde vanaf het pompstation tot huisnummer 124. We verwachten dat dit ongeveer 4 weken zal duren. Daarna starten de werken aan de kant van de oneven huisnummers.  

   

  Om de doorsteek en de werken aan de even kant uit te voeren, en voornamelijk om de veiligheid van autobestuurders en fietsers te garanderen, wordt de straat afgesloten ter hoogte van nummer 169. Vanaf 30 augustus 2019 tot en met 27 september 2019 is de straat dicht voor doorgaand verkeer. Plaatselijk verkeer (2 richtingen) blijft mogelijk en toegelaten.

   

  Voor de woningen tussen huisnummer 169 en de rotonde is de toegang via Vremde. Voor de woningen tussen huisnummer 167 en Sint-Jozef is de toegang via Broechem.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Catherine Verbist - Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: ter hoogte van de loodsen in de Van De Nestlaan