Projectoverzicht

RI3A179 - Rio-link Antwerpen: SP Boomgaardstraat
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 04 januari 2021

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken zal de riolering in de Boomgaardstraat worden vernieuwd. Door moeilijkheden om in deze straat een goed werkend en effectief gescheiden stelsel aan te leggen is gekozen om opnieuw een gemengde riolering te leggen, met maximale inzet op infiltratie van het regenwater in de bodem. Dat doen we op de volgende manieren:

 • De parkeerstroken worden aangelegd in kasseien met een waterdoorlatende voeg. De straat en de voetpaden wateren af naar de parkeerstroken, zodat hier al een deel van het regenwater kan insijpelen.
 • Het overschot aan regenwater wordt opgevangen door de straatkolken. Die worden voorzien van infiltratiepalen: in totaal 28 geperforeerde buizen van 3 meter diep en 80cm in doorsnee, waar het regenwater in wordt gebufferd en uiteindelijk kan insijpelen in de ondergrond.
 • Is er toch nog teveel regenwater, bijvoorbeeld bij een zware storm, dan wordt het afgevoerd via de gemengde riolering.

Op deze manier zal ongeveer 90% van het regenwater van het openbaar domein infiltreren in de bodem.

 

Na de rioleringswerken wordt de straat opnieuw aangelegd in een nieuw ontwerp: er komen snelheidsremmers aan de Albert Grisarstraat, Helenalei, Marialei, Waterfodstraat en Weidestraat. De rijweg wordt aangelegd in asfalt en er komen fietssugestiestroken. De voetpaden en parkeerstroken worden vernieuwd en de boomvakken worden vergroot waar mogelijk.

Nieuws en updates

 • 21 dec 2021

  Start derde fase op 10 januari

   

  In tegenstelling tot eerdere communicatie wil de aannemer de laatste fase toch laten starten op 10 januari 2022, in plaats van 31 januari. Er zal gewerkt worden vanaf en inclusief het kruispunt met de Auwersstraat tot aan de Stanleystraat.

 • 14 dec 2021

  Tweede deel Boomgaardstraat kan open voor verkeer

   

  Het deel van de Boomgaardstraat vanaf het kruispunt met de Generaal Drubbelstraat tot aan het kruispunt met de Auwersstraat (fase 2) is bijna klaar om opengesteld te worden. Eerst voert de aannemer nog enkele kleinere werken uit. Als dit naar wens verloopt, dan kan de straat hier op woensdag 15 december worden opengesteld voor verkeer.

   

 • 16 nov 2021

  Deel Boomgaardstraat vanaf 22 november afgesloten

   

  Van maandag 22 tot en met vrijdag 26 november wordt de Boomgaardstraat voor alle verkeer afgesloten tussen de Generaal Drubbelstraat (incl. kruispunt) en de Auwersstraat (excl. kruispunt). Hierdoor zal het niet mogelijk zijn om langs de Boomgaardstraat naar het Augustinessenplein te rijden. Te voet geraak je uiteraard altijd tot aan de deur.

   

  Dit stuk van de Boomgaardstraat wordt afgesloten omdat de aannemer volgende week eerst de fundering en daarna de onderlaag asfalt aanlegt. Je krijgt nog een bewonersbrief met meer info.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Adriaan Lucea & Johan Floren

Werfleiders aannemer

Wijkoverleg

District Berchem