Projectoverzicht

RI3A239 - RL Antwerpen: SP Vijzelgemaal Royerssluis + PS Mexicostraat
Laatst bijgewerkt: 08 jun 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 februari 2020

De werken zullen 75 maanden duren

Lantis, Maritieme Toegang en Port of Antwerp zullen in de toekomst werken uitvoeren om de Royerssluis te verbreden. De huidige rioleringsinfrastructuur ter plekke, met name het vijzelgemaal Royerssluis en het pompstation in de Mexicostraat moeten om die reden worden verplaatst. Er dienen ook nieuwe leidingen te worden aangelegd onder het Kattendijkdok.

Om die reden zullen Water-Link en Aquafin werken uitvoeren in de omgeving van de Oosterweelsteenweg, de Siberiastraat en de Mexicostraat. Er komt een nieuw vijzelgemaal en een nieuw pompstation om de oude infrastructuur te vervangen. Tegelijk verbeteren we de afvoer van regenwater en beschermen we de omgeving tegen overstromingen, zoals voorzien in het Sigmaplan. 

We verwachten de grote rioleringswerken te kunnen afwerken medio 2022. Na de verbreding van de sluis zullen er nog enkele afwerkingen plaatsvinden die zich in de werkzone van de sluiswerken bevinden.

Nieuws en updates

 • 08 mrt 2023

  Rioleringswerken afgerond tegen bouwverlof

   

  In de werkzones 1, 3 en 4 zijn de rioleringswerken volledig afgerond. De komende maanden werken we vooral in de vijzelgebouwen en leggen we de omgeving verder aan. In het pompstation liggen voorlopige pompen totdat de definitieve installatie kan worden geplaatst.

   

  In mei voeren we nog betonwerken uit. Nadien leggen we de omgeving verder aan. We verwachten rond te zijn tegen het zomerbouwverlof. Al deze werken worden uitgevoerd naast de openbare weg en zullen geen impact hebben op het verkeer.

   

  Voor een overzicht van de verschillende werkzones, zie Werkzones en omleidingen RI3A239.

 • 10 jan 2020

  Timing en verwachte hinder

   

  De aanpassingswerken aan de rioleringsinfrastructuur starten begin februari, onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden. De aannemer begint dan met het plaatsen van de nodige signalisatie. De echte hinder zal pas later zichtbaar worden.

   

  Vanaf de tweede helft van februari wordt er een omleiding voorzien voor fietsers, tussen de Kambalastraat en de Straatsburgbrug. Vanaf maart zal er een rijvak worden afgesloten tussen de Siberiabrug en de Lefebvrebrug om de koker tussen de huidige ruien en het nieuwe vijzelgemaal aan te leggen. Doorgaand verkeer blijft steeds mogelijk in beide richtingen. 

   

  In dezelfde periode starten we met voorbereidende werken tussen de Droogdokkenweg, de Siberiastraat en de Oosterweelsteenweg. Hiervoor nemen we opnieuw een rijvak in. Doorgaand verkeer blijft mogelijk in beide richtingen en er zal worden gewerkt met alternerend verkeer ter hoogte van de werf. De werken in deze zone dienen voor de aanleg van de nieuwe drukleiding (vertrekkende uit het nieuwe pompstation) en de aansluiting op de bestaande infrastructuur. Voor die aansluiting zal op een later moment een tijdelijke wegverbreding worden aangelegd.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Christoph Klingeleers

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: ter hoogte van de bouwplaats tussen Siberiabrug en Siberiastraat

Philip Vermeiren

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: ter hoogte van de bouwplaats tussen Siberiabrug en Siberiastraat