Projectoverzicht

RI3W063 - Rio-link Wilrijk: Ridderveld - Letterkunde
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 23 april 2019

De werken zullen 9 maanden duren

Met dit project willen de stad Antwerpen en Aquafin een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aanleggen op het Ridderveld vanaf de Egied Segerslaan, met een afzonderlijke rioleringsbuis voor afvalwater en voor regenwater. De riolering die het afvalwater transporteert, zal aansluiten op de bestaande collector (verzamelriool) ter hoogte van de Letterkundestraat. Die transporteert het afvalwater verder naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

 

Na realisatie van de werken zal het afvalwater van de bewoners van Ridderveld en een gedeelte van de Letterkundestraat dus gescheiden worden afgevoerd. Zo wordt enkel het afvalwater naar de waterzuiveringsinstallatie afgevoerd, terwijl het regenwater zoveel mogelijk ter plaatse zal infiltreren en vertraagd afgevoerd wordt naar de waterloop. Bovendien wordt het afvalwater van verschillende woningen in de Letterkundestraat momenteel nog geloosd in de Hollebeek. Na realisatie van dit project zal ook dit vuile water naar een zuiveringsstation worden afgevoerd.

Nieuws en updates

 • 17 jun 2019

  Vanaf volgende week aanleg riolering Ridderveld

   

  Deze week worden onder de Letterkundestraat de nieuwe kokers van de beek gelegd, ter vervanging van de versleten inbuizing. Tegelijk worden ook de huisaansluitingen in de Letterkundestraat verdergezet, aan nrs. 235-259 en 218-246. De nrs. 202-216 worden vanaf volgende week gedaan.

   

  De komende weken wordt gestart met de riolering in het Ridderveld, te beginnen met het deel Letterkundestraat tot aan de E. Segherslaan. Ook de aanleg van de voetpaden wordt aangevat.

 • 15 mei 2019

  Betonblokken tegen verkeersovertreders

   

  Aan de Egied Segerslaan richting Ridderveld en aan de Palmanshoevestraat werd vastgesteld dat doorgaand verkeer de werfsignalisatie negeert en over het voetpad doorrijdt. In samenspraak met de politie is besloten aan deze punten betonblokken te zetten zodat de doorgang voor auto's onmogelijk wordt.

 • 03 mei 2019

  Aanleg riolering

   

  Vanaf volgende week maandag legt de aannemer de riolering aan in de Letterkundestraat tussen D. Herreynslaan tot aan de beek, op de grens met Hoboken. Deze werken zullen ongeveer vier weken duren.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier