Projectoverzicht

RI3W063 - Rio-link Wilrijk: Ridderveld - Letterkunde
Laatst bijgewerkt: 18 sep 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 23 april 2019

De werken zullen 9 maanden duren

Met dit project willen de stad Antwerpen en Aquafin een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aanleggen op het Ridderveld vanaf de Egied Segerslaan, met een afzonderlijke rioleringsbuis voor afvalwater en voor regenwater. De riolering die het afvalwater transporteert, zal aansluiten op de bestaande collector (verzamelriool) ter hoogte van de Letterkundestraat. Die transporteert het afvalwater verder naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

 

Na realisatie van de werken zal het afvalwater van de bewoners van Ridderveld en een gedeelte van de Letterkundestraat dus gescheiden worden afgevoerd. Zo wordt enkel het afvalwater naar de waterzuiveringsinstallatie afgevoerd, terwijl het regenwater zoveel mogelijk ter plaatse zal infiltreren en vertraagd afgevoerd wordt naar de waterloop. Bovendien wordt het afvalwater van verschillende woningen in de Letterkundestraat momenteel nog geloosd in de Hollebeek. Na realisatie van dit project zal ook dit vuile water naar een zuiveringsstation worden afgevoerd.

Nieuws en updates

 • 13 sep 2019

  Herziene planning

   

  Na de gebeurtenissen op het Ridderveld werd dit gedeelte van de werf afgesloten door het parket, om ervoor te zorgen dat de site niet verstoord wordt en de onderzoekers hun werk kunnen doen. De werken in deze zone worden opgeschort, tenminste totdat het parket de zone terug vrijgeeft.

   

  In de Letterkundestraat wordt wel doorgewerkt. Vanaf volgende week legt de aannemer kasseien in de parkeerstroken. De onderlaag asfalt is voorzien op 20 september, de toplaag op 27 september.

 • 28 aug 2019

  Begin september onderlaag asfalt

   

  In de Letterkundestraat werkt de aannemer momenteel aan de heraanleg van de wegenis: eerst worden de boordstenen geplaatst, daarna de voetpaden en de fundering van de rijweg. Hetzelfde geldt voor de zone Ridderveld tussen nummers 1 en 8. Wij voorzien in de week van 9 september de onderlaag asfalt te kunnen aanleggen.

   

  In de rest van Ridderveld wordt steenslag aangevoerd.

 • 17 jun 2019

  Vanaf volgende week aanleg riolering Ridderveld

   

  Deze week worden onder de Letterkundestraat de nieuwe kokers van de beek gelegd, ter vervanging van de versleten inbuizing. Tegelijk worden ook de huisaansluitingen in de Letterkundestraat verdergezet, aan nrs. 235-259 en 218-246. De nrs. 202-216 worden vanaf volgende week gedaan.

   

  De komende weken wordt gestart met de riolering in het Ridderveld, te beginnen met het deel Letterkundestraat tot aan de E. Segherslaan. Ook de aanleg van de voetpaden wordt aangevat.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier