Projectoverzicht

RI3W063 - Rio-link Wilrijk: Ridderveld - Letterkunde
Laatst bijgewerkt: 22 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 23 april 2019

De werken zullen 9 maanden duren

Met dit project willen de stad Antwerpen en Aquafin een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aanleggen op het Ridderveld vanaf de Egied Segerslaan, met een afzonderlijke rioleringsbuis voor afvalwater en voor regenwater. De riolering die het afvalwater transporteert, zal aansluiten op de bestaande collector (verzamelriool) ter hoogte van de Letterkundestraat. Die transporteert het afvalwater verder naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

 

Na realisatie van de werken zal het afvalwater van de bewoners van Ridderveld en een gedeelte van de Letterkundestraat dus gescheiden worden afgevoerd. Zo wordt enkel het afvalwater naar de waterzuiveringsinstallatie afgevoerd, terwijl het regenwater zoveel mogelijk ter plaatse zal infiltreren en vertraagd afgevoerd wordt naar de waterloop. Bovendien wordt het afvalwater van verschillende woningen in de Letterkundestraat momenteel nog geloosd in de Hollebeek. Na realisatie van dit project zal ook dit vuile water naar een zuiveringsstation worden afgevoerd.

Nieuws en updates

 • 15 mei 2019

  Betonblokken tegen verkeersovertreders

   

  Aan de Egied Segerslaan richting Ridderveld en aan de Palmanshoevestraat werd vastgesteld dat doorgaand verkeer de werfsignalisatie negeert en over het voetpad doorrijdt. In samenspraak met de politie is besloten aan deze punten betonblokken te zetten zodat de doorgang voor auto's onmogelijk wordt.

 • 03 mei 2019

  Aanleg riolering

   

  Vanaf volgende week maandag legt de aannemer de riolering aan in de Letterkundestraat tussen D. Herreynslaan tot aan de beek, op de grens met Hoboken. Deze werken zullen ongeveer vier weken duren.

 • 17 apr 2019

  Start der werken na paasvakantie

   

  24/04 start de aannemer met de opbraak van de Letterkundestraat. Er zal een bemaling worden aangelegd die het grondwater tijdelijk verlaagt, zodat de rioleringsbuizen in een droge sleuf gelegd kunnen worden. Wanneer het grondwater laag genoeg staat wordt gestart met de aanleg van de gescheiden riolering, normaal na enkele dagen.

   

  Onder de Letterkundestraat zal ook de inbuizing van de Hollebeek worden vervangen. Bij inspectie naar aanleiding van de werken bleek die in heel slechte staat te zijn.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier