Projectoverzicht

RI3W063 - Rio-link Wilrijk: Ridderveld - Letterkunde
Laatst bijgewerkt: 16 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 23 april 2019

De werken zullen 9 maanden duren

Met dit project willen de stad Antwerpen en Aquafin een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aanleggen op het Ridderveld vanaf de Egied Segerslaan, met een afzonderlijke rioleringsbuis voor afvalwater en voor regenwater. De riolering die het afvalwater transporteert, zal aansluiten op de bestaande collector (verzamelriool) ter hoogte van de Letterkundestraat. Die transporteert het afvalwater verder naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie.

 

Na realisatie van de werken zal het afvalwater van de bewoners van Ridderveld en een gedeelte van de Letterkundestraat dus gescheiden worden afgevoerd. Zo wordt enkel het afvalwater naar de waterzuiveringsinstallatie afgevoerd, terwijl het regenwater zoveel mogelijk ter plaatse zal infiltreren en vertraagd afgevoerd wordt naar de waterloop. Bovendien wordt het afvalwater van verschillende woningen in de Letterkundestraat momenteel nog geloosd in de Hollebeek. Na realisatie van dit project zal ook dit vuile water naar een zuiveringsstation worden afgevoerd.

Nieuws en updates

 • 05 nov 2019

  Eind deze week werfzone open voor verkeer

   

  De aannemer zal nog enkele boordstenen plaatsen op het Ridderveld. Wij verwachten de klinkerwerken op het woonerf te kunnen afronden op 8 november. Daarna wordt de werfzone weer open gesteld voor alle verkeer.

   

  Het gerecht heeft een zone ingesteld van ongeveer 5 meter voor de woningen die getroffen zijn door de explosie. We wachten de toestemming van het gerecht af voordat de nutsmaatschappijen hun leidingen kunnen heraanleggen en we de wegenis ook daar kunnen herstellen. 

 • 27 sep 2019

  Afwerking Letterkundestraat

   

  Tot begin oktober zal de aannemer in de Letterkundestraat nog enkele afwerkingen uitvoeren, zodat de straat weer opengesteld kan worden voor verkeer rond die periode. Omdat deze afwerkingen zeer weersafhankelijk zijn, kunnen we hier nog geen exacte datum voor meegeven.

   

  Planning Ridderveld

   

  In het Ridderveld werden de werken stilgelegd na de explosie begin september.
  De gerechtsdeskundigen hebben ondertussen de nodige onderzoeken kunnen uitvoeren en hebben de bewuste zone weer vrijgegeven. Wij zullen nu de planning herbekijken met de aannemer, die alvast Ridderveld 1-8 verder kan afwerken.
  We stellen alles in het werk om de straat weer open te kunnen stellen voor het verkeer tegen het einde van de eerste week van oktober.

   

  De verdere planning voor de werken ter hoogte van huisnummer 9 - 13 zal in de loop van de eerste week van oktober gecommuniceerd worden. 

  Ridderveld 14-22 zal worden afgewerkt zodra fase 1 (Letterkundestraat) klaar is. We hopen aansluitend Ridderveld 9-13 te kunnen aanleggen.

  Als het weer mee zit, kunnen de werken dan klaar zijn tegen januari 2020.

 • 13 sep 2019

  Herziene planning

   

  Na de gebeurtenissen op het Ridderveld werd dit gedeelte van de werf afgesloten door het parket, om ervoor te zorgen dat de site niet verstoord wordt en de onderzoekers hun werk kunnen doen. De werken in deze zone worden opgeschort, tenminste totdat het parket de zone terug vrijgeeft.

   

  In de Letterkundestraat wordt wel doorgewerkt. Vanaf volgende week legt de aannemer kasseien in de parkeerstroken. De onderlaag asfalt is voorzien op 20 september, de toplaag op 27 september.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier