Projectoverzicht

SLA3005 - Sanering Dorpsstraat-Leemweg-dorpsvernieuwing Sint-Laureins
Laatst bijgewerkt: 20 mei 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 23 april 2019

De werken zullen 18 maanden duren

Dit project omvat de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Leemweg, tussen Eerstestraat en Dorpsstraat, en in de Dorpsstraat tussen Smissestraat en Nieuwbedelf. Na afloop van de rioleringswerken wordt de wegenis heraangelegd over het volledige tracé van de werken. Verder worden fietspaden aangelegd langs de Leemweg (N455) en wordt de dorpskern van Sint-Laureins vernieuwd.

Het doel is om het afvalwater langs het pompstation op de hoek van de Leemweg en Rommelseweg naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Eeklo te brengen. Daar wordt het afvalwater gezuiverd en vervolgens in het oppervlaktewater geloosd. Omdat in de Dorpsstraat en het deel van de Leemweg in het centrum van Sint-Laureins geen open grachten kunnen worden aangelegd, wordt het regenwater geloosd in de grachten ter hoogte van de Leemweg (verder weg van het centrum) en Kantijnstraat.

Nieuws en updates

 • 10 apr 2019

  Streven naar maximale toegankelijkheid tijdens bouwverlof

  De aannemer zal alles in het werk stellen om de woningen tijdens het bouwverlof maximaal toegankelijk te maken. De weersomstandigheden hebben we echter niet in de hand en die kunnen een invloed hebben op de timing zoals ze nu is opgemaakt.

 • 10 apr 2019

  Werken beginnen op 23 april

  Vanaf 23 april wordt de dorpskern van Sint-Laureins vernieuwd. De werken beginnen in de Leemweg, tussen Rommelseweg en Godshuis. Eerst breekt de aannemer de wegenis op en legt hij de hoofdriolen aan. We hopen hiermee in de tweede helft van mei klaar te zijn. Daarna worden de huizen aangesloten op de nieuwe riolen en de straatkolken geplaatst. In juni en de eerste helft van juli wordt de straat opnieuw aangelegd. Deze werken omvatten achtereenvolgens: aanleggen van de onderfundering, plaatsen van de boorden en goten met hun fundering, aanleggen van de fundering van de weg, aanbrengen van de onderlaag asfalt, aanleggen van de fundering van de voetpaden en tot slot aanleggen van de voetpaden.

  Eens de hoofdriolen tussen Rommelseweg en Godshuis liggen, start de aannemer met de werken tussen Godshuis en Dorpsstraat. We zijn dan vermoedelijk in de tweede helft van mei.

 • 25 mrt 2019

  Plannen en impressies van de toekomstige inrichting

  De plannen voor de rioleringswerken en de inrichting van de weg werden voorgesteld op een infoavond. Je vindt de plannen en enkele impressies van de toekomstige inrichting van de weg hier terug.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Rik Rogge - Werftoezichter aannemer Aclagro

Locatie werfkeet: parking ‘t Godshuis