Projectoverzicht

SLA3005 - Sanering Dorpsstraat-Leemweg-dorpsvernieuwing Sint-Laureins
Laatst bijgewerkt: 25 feb 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 23 april 2019

De werken zullen 18 maanden duren

Dit project omvat de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel in de Leemweg, tussen Eerstestraat en Dorpsstraat, en in de Dorpsstraat tussen Smissestraat en Nieuwbedelf. Na afloop van de rioleringswerken wordt de wegenis heraangelegd over het volledige tracé van de werken. Verder worden fietspaden aangelegd langs de Leemweg (N455) en wordt de dorpskern van Sint-Laureins vernieuwd.

Het doel is om het afvalwater langs het pompstation op de hoek van de Leemweg en Rommelseweg naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Eeklo te brengen. Daar wordt het afvalwater gezuiverd en vervolgens in het oppervlaktewater geloosd. Omdat in de Dorpsstraat en het deel van de Leemweg in het centrum van Sint-Laureins geen open grachten kunnen worden aangelegd, wordt het regenwater geloosd in de grachten ter hoogte van de Leemweg (verder weg van het centrum) en Kantijnstraat.

Nieuws en updates

 • 05 feb 2020

  Riolering ligt bijna in deel Leemweg 

   

  Tegen vrijdag 7 februari liggen de hoofdriolen in de Leemweg tussen Vaakweg en Eerstestraat. Vanaf maandag 10 februari worden de huisaansluitingen in orde gebracht.

   

  In de tweede helft van februari breekt de aannemer de oude regenwaterriool op. Daarna nemen de nutsbedrijven het over. Ze leggen van begin maart tot eind april nieuwe leidingen en sluiten de woningen langs het traject hierop aan. Als de nutsbedrijven klaar zijn, dan wordt - vermoedelijk begin mei - gestart met de heraanleg van de straat.

   

 • 05 feb 2020

  Afwerking deel Dorpsstraat tot eind februari

   

  In de Dorpsstraat werd tussen Leemweg en Kantijnstraat, en met inbegrip van het Gemeenteplein, de rijweg in beton aangelegd. Momenteel hardt het beton uit.

   

  Op het Gemeenteplein ligt alle riolering voor de fontein, ook alle leidingen en toezichtsputten werden geplaatst. Op dit ogenblik werkt de aannemer de bovenbouw af met klinkers en natuursteen. Dit zal tot eind februari duren.

   

  Eens dit deel van de Dorpsstraat klaar is, begint de aannemer in het deel tussen Kantijnstraat en Smissestraat. Dit is vermoedelijk iets voor de eerste of tweede week van maart.

   

 • 28 okt 2019

  Gewijzigde planning voor de volgende fases

   

  Vandaag wordt de toplaag asfalt geplaatst in de Leemweg tussen Rommelseweg en Dorpsstraat en in de Dorpsstraat tussen Leemweg en Nieuwbedelf.Daarna worden de voetpaden en de parkeerstroken afgewerkt.

   

  In de tussentijd is aan het rusthuis een bijkomende werf gestart, niet gerelateerd aan de werken van Aquafin. Indien we de bestaande planning aanhouden zou de school niet meer bereikbaar zijn. om die reden zullen we eerst de Dorpsstraat tussen Leemweg en Kantijnstraat afwerken, niet het gedeelte tussen Kantijnstraat en Smissestraat. Dat gedeelte wordt uitgesteld en we starten op 4 november reeds met de werken op de Leemweg vanaf de Rommelseweg richting het zuiden.

   

  De algemene planning ziet er uit als volgt:

  * Leemweg  tussen Rommelseweg en Dorpsstraat: klaar tegen eind oktober 2019

  * Dorpsstraat tussen Leemweg en Nieuwbedelf: klaar tegen eind oktober 2019

  * Dorpsstraat tussen Leemweg en Kantijnstraat: de riolering is klaar en de woningen worden op de nieuwe leidingen aangesloten. Wanneer dat klaar is starten we met de heraanleg van de weg, die we verwachten klaar te hebben tegen het kerstverlof (afhankelijk van het weer). Het Gemeenteplein verwachten we te kunnen afwerken tegen februari 2020 (afhankelijk van het weer).

  * Dorpsstraat tussen Kantijnstraat en Smissestraat: hier starten we tegen februari 2020 en voorzien we af te ronden eind maart 2020.

  * Leemweg tussen Rommelseweg en Leemweg 93: hier starten we 4 november 2019 en voorzien we af te ronden eind maart 2020.

  * Leemweg tussen Vaakweg en Eersestraat: hier starten we 26 november 2019 en voorzien we af te ronden eind maart 2020.

  * Leemweg tussen Eerstestraat en Celiekerkweg: hier starten we eind maart 2020 en voorzien we af te ronden eind mei 2020.

  * De woningen Leemweg 129 tot en met 133 worden tussen maart 2020 en mei 2020 aangesloten op de nieuwe riolering. Deze werken vinden plaats buiten de rijweg maar het gebruikte materieel zal hinder veroorzaken op de gewestweg.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Rik Rogge - Werftoezichter aannemer Aclagro

Locatie werfkeet: parking ‘t Godshuis