Projectoverzicht

STB3014 - Platanenlaan en Beukenlaan
Laatst bijgewerkt: 05 apr 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 04 februari 2019

De werken zullen 14 maanden duren

Na onderzoek in 2018 werd ontdekt dat de huidige riolering in zeer slechte staat is en dringend hersteld moet worden. Met deze werken wordt een nieuw, gescheiden rioleringsstelsel aangelegd waarbij afval- en regenwater apart worden afgevoerd. Het regenwater wordt vertraagd geloosd, zodat het zoveel mogelijk in de bodem kan infiltreren.

 

Aquafin NV laat de werken uitvoeren door aannemer Vermetten NV. De gemeente Stabroek staat in voor de kosten.

Nieuws en updates

 • 17 mrt 2020

  Uitstel afkoppelingswerken

   

  Om de verspreiding van COVID-19 tegen te gaan zal de aannemer voor de afkoppelingswerken op privé zijn werken uitstellen. Vanzelfsprekend worden daarom de eerder aangekondigde deadlines voor de afkoppeling uitgesteld, ook als je besloten had de afkoppelingswerken zelf uit te voeren. Een nieuwe deadline is er nog niet maar zal worden gecommuniceerd zodra de crisis is afgewend.

   

  De werken op het openbaar domein worden tot nader order gewoon voortgezet.

 • 20 jan 2020

  Binnenkort heraanleg wegenis

   

  De aannemer werkt in de Platanenlaan de laatste huisaansluitingen af. Daarna wordt gestart met de heraanleg van de weg: eerst wordt er een fundering aangelegd in verschillende lagen steenslag. Daarna worden de boordstenen gegoten: dat gebeurt in een trek door, met behulp van een glijdende bekisting. Tijdens en na de aanleg van de boordstenen zullen de opritten tijdelijk niet bereikbaar zijn: het beton moet uitharden en er zal een hoogteverschil zijn.

   

  Na de aanleg van de boordstenen wordt de asfalt gegoten. De uitvoering daarvan is afhankelijk van de temperatuur aan de grond, over het algemeen kunnen asfalteringswerken in Vlaanderen pas in maart worden uitgevoerd. De bewoners zullen ter zijner tijd meer info krijgen over de exacte planning. Naast de heraanleg van de rijweg zullen ook de voetpaden beklinkerd worden, nadat de fundering is gelegd. Er zullen door de aannemer nieuwe bomen worden aangeplant.

   

  Het einde van de werken verwachten wij momenteel tegen eind april, iets vroeger dan eerder gepland.

 • 08 aug 2019

  Aanvang werken Platanenlaan

   

  Deze week is de aannemer met de wegen- en rioleringswerken in de Platanenlaan gestart. Deze werken zullen in totaal ± 9 maanden duren. Eerst is het de beurt aan het deel tussen de Wilgen- en Dennenlaan. Wanneer alles vlot verloopt is deze fase half februari 2020 klaar. Vanaf het najaar (eind oktober 2019 tot eind mei 2020) zal er ook gewerkt worden in het deel tussen de Dennen- en Olmenlaan.

   

  Lees hier de bewonersbrief.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Gert Kustermans

Werfleider aannemer