Projectoverzicht

TRV3013 - Puttestraat & St-Jansstraat
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 19 april 2021

De werken zullen 11 maanden duren

In de Puttestraat en Sint-Jansstraat wordt de wegenis heraangelegd als een woonstraat met gelijkgronds profiel (cfr Kapellestraat). De bestaande riolering wordt opgebroken en wordt vervangen door een nieuw gescheiden rioleringsstelsel. Het regenwater van de straat en de daken wordt aangesloten op de bestaande regenwaterleiding in de Wijngaardstraat en wordt afgevoerd naar de vijver van Tervuren. Het afvalwater blijft aangesloten op de zuivering van Tervuren.

 

Nieuws en updates

 • 10 dec 2021

  Werken lopen vertraging op, focus ligt op toegankelijkheid woningen

   

  De weersomstandigheden zijn ons niet gunstig gezind, met vertragingen als gevolg. We focussen ons op het zoveel mogelijk afwerken van de werf tegen het kerstverlof, om de woningen zo goed mogelijk toegankelijk te houden.

   

  Momenteel verwachten we de wegeniswerken in de Sint-Jansstraat tegen 15 december te kunnen afronden, met uitzondering van enkele afwerkingen. In het 2de deel van de Puttestraat is de aannemer gestart met het maken van de fundering van de weg, waar een laag steenslag op komt als voorlopige rijweg. Er wordt voor gezorgd dat de werkzone veilig wordt achtergelaten.

   

  De aannemer heeft verlof vanaf donderdagmiddag 23 december tot maandag 10 januari 2022. Daarna worden in de Puttestraat de boordstenen en funderingen aangelegd, met net erna de klinkerwerken. We verwachten dat alle wegeniswerken tegen april 2022 zijn afgewerkt.

   

  Deze planning is afhankelijk van de weersomstandigheden, zeker in de winterperiode.

 • 19 nov 2021

  Vervolg planning wegeniswerken

   

  In de Puttestraat tussen de Kapellestraat en de Sint-Jansstraat wordt begin december gestart met de aanleg van de wegenis. Na het maken van de grondkoffer en het plaatsen van de funderingen en de boordstenen, hoopt de aannemer ook de bestratingswerken nog af te ronden voor het kerstverlof. De afwerking van de voetpaden en de boomvakken is voorzien vanaf half januari.

   

  In de Sint-Jansstraat worden momenteel de boordstenen geplaatst. Een onderaannemer zal hier vanaf 22 november de bestratingswerken uitvoeren.

   

  Let wel : de huidige werkzaamheden zijn sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Bij regen en/of vorst kan het zijn dat de materialen (straatlaag, betonstraatstenen) niet kunnen verwerkt worden of dat de werken niet voldoende kwalitatief kunnen uitgevoerd worden.

 • 29 okt 2021

  Afwerking wegenis

   

  In de Puttestraat tussen de Vestenstraat en de Sint-Jansstraat is de wegenis zo goed als afgewerkt en is de straat terug toegankelijk voor de omwonenden.

   

  In de Puttestraat tussen de Kapellestraat en de Sint-Jansstraat wacht de aannemer op de bevestiging van De Watergroep dat alle werken aan de waterleiding uitgevoerd zijn. Pas als deze werken afgewerkt zijn, kan er gestart worden met de aanleg van de wegenis. Ondertussen is de straat wel toegankelijk voor de bewoners, weliswaar tegen beperkte snelheid. Parkeren in de straat is niet toegelaten.

   

  In de Sint-Jansstraat zijn de overkoppelingen van de bestaande huisaansluitingen zo goed als gerealiseerd. Na het herfstbouwverlof start de aannemer met de wegeniswerken. Eerst worden de boordstenen en de fundering geplaatst. Dan volgt het wegdek in betonstraatstenen. Deze straat is momenteel niet toegankelijk met de wagen.

   

  De aannemer heeft vakantie van 1 tot en en met 3 november.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Kurt Torfs

Werfleider aannemer

Geert Vander Hulst

Gemeente Tervuren