Projectoverzicht

TRV3014 - Dorpsplein Vossem
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 20 september 2021

De werken zullen 4 maanden duren

Momenteel wordt het afvalwater van de woningen langs het Dorpsplein nog ongezuiverd geloosd in de Voer.

 

Met deze werken verzamelen we de vuilvracht van deze woningen en sluiten dit aan op de collector aan de overzijde van de Voer. Hiervoor zal er een dienstriolering aangelegd worden in de achtertuinen en in de voetweg. Aan de straatzijde wordt een regenwaterleiding voorzien om het dakwater van de voorzijde van de woningen en het straatwater op te vangen. Deze zal aansluiten op de bestaande gracht langs de voetweg. De gracht zal geherprofileerd worden en voorzien van tussenschotten om het afstromend water maximaal op te houden.

 

De wegenis wordt hierna heraangelegd in kassei (straat) of dolomiet (voetweg). Voor het comfort van de bewoners zal er langs de gevels een beter begaanbaar pad van 1m breed in platines voorzien worden.

Nieuws en updates

 • 10 dec 2021

  Werken vertraagd, woningen bereikbaar tijdens kerstverlof

   

  De weersomstandigheden zijn ons niet gunstig gezind, met vertragingen als gevolg. De aannemer werkt momenteel de gracht in de voetweg af en legt ook de voetweg zelf nog aan. De aansluiting ter hoogte van de kerk wordt volgende week gerealiseerd.

   

  We verwachten tegen 23 december de voetweg af te werken. De kasseien ter hoogte van de woningen worden nog niet opgebroken, om maximale toegankelijkheid te behouden tijdens het kerstverlof.

   

  Vanaf 24 december gaat de aannemer in bouwverlof tot maandag 10 januari 2022. De werf wordt terug opgestart op woensdag 12 of donderdag 13 januari, afhankelijk van de weersomstandigheden. Dan wordt de kasseiweg plaatselijk opgebroken om de regenwaterleiding aan te leggen, daarna vernieuwen we het gehele wegdek. We verwachten de werken af te ronden tegen half februari.

 • 19 nov 2021

  De werken liggen even stil

   

  Wegens capaciteitsproblemen bij de aannemer liggen de werken enkele dagen stil.

   

  Vanaf 25 november wordt er terug opgestart en werkt de aannemer de gracht in de voetweg verder af. Hiervoor heeft hij nog ongeveer 1,5 week nodig.

   

  Vanaf 6 december worden de kasseien in de straat opgebroken en wordt de regenwaterleiding geplaatst.

   

  In de winterperiode is het vlot verloop van de werken sterk afhankelijk van de weersomstandigheden. Maar de aannemer zal er echter zeker voor zorgen dat de straat maximaal toegankelijk zal zijn tijdens de eindejaarsperiode.

 • 20 okt 2021

  Stand van zaken

   

  De rioleringswerken in de achtertuinen zijn beëindigd, de tuinen worden afgewerkt en de afsluitingen terug geplaatst.

   

  Ondertussen sluit de aannemer de nieuwe riolering aan op de bestaande collector aan de andere kant van de Voer. Hij zorgt dat de riolering de Voer kan kruisen en legt de afvalriolering in de voetweg verder aan.

   

  Daarna wordt de regenwaterafvoer aangepakt. Eerst wordt de gracht langs de voetweg heraangelegd  en vervolgens wordt de regenwaterleiding in de straat zelf (Dorpsplein) geplaatst.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Patrick Mantels, werfleider aannemer

Locatie werfkeet Kouterstraat (thv oude Jongensschool)

0495 /29.10.57

Geert Vander Hulst

Gemeente Tervuren

02 766 52 68