Projectoverzicht

TRV3017 Oudergemse Weg
Laatst bijgewerkt: 05 jul 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 02 mei 2022

De werken zullen 5 maanden duren

Aquafin legt in opdracht van de gemeente Tervuren een nieuw gescheiden rioleringsstelsel aan in de Oudergemse Weg.

 

In een gescheiden stelsel wordt afval- en hemelwater afzonderlijk behandeld. Het vieze afvalwater gaat via rioolbuizen naar een waterzuiveringsinstallatie. Het veel schonere regenwater dat van daken en straten afkomt, laat men zoveel mogelijk indringen in de grond of loost men via grachten in een waterloop. Zo vullen we de grondwaterreserves aan en beschermen we het milieu tegen verdroging.

 

Het afvalwater van de woningen zal dus via een nieuwe riolering aangesloten worden op de bestaande riolering in de Hulstpoellaan en zal gezuiverd worden in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Brussel-Noord.

 

Voor de afvoer van het hemelwater gaan we maximaal voor infiltratie. De dakafvoeren van de woningen laten we al dan niet in combinatie met de bestaande afwatering naar achter in de tuin, insijpelen in de grond. De voetpaden en de opritten worden aangelegd in waterdoorlatende verhardingen zoals grasbetontegels en poreuze betonstraatstenen. Het water van het wegdek infiltreert in de voorziene groenbermen.

Nieuws en updates

 • 30 jun 2022

  Update planning werken en bouwverlof

   

  Het uitvoeren van de huisaansluitingen verloopt minder vlot dan verwacht. Deze werken zullen nog duren tot aan het bouwverlof waardoor de start voor de aanleg van de wegenis uitgesteld wordt tot begin augustus.

   

  Vanaf 11 juli tot en met 1 augustus is er immers geen activiteit op de werf wegens collectief bouwverlof. De aannemer zorgt ervoor dat de werf ordentelijk wordt achtergelaten en de opritten toegankelijk zullen zijn. Het blijft echter wel een werf, dus matig uw snelheid als u over de tijdelijke steenslagverharding rijdt.

 • 15 jun 2022

  Planning werkzaamheden tot aan bouwverlof

   

  Momenteel zijn de rioleringswerken volop in uitvoering. Nadat de hoofdriool aangelegd is in de rijbaan, worden de afvoeren van de huizen en de straatkolken hierop aangesloten. Wij verwachten dat deze werken een drietal weken zullen duren.

   

  Als de rioleringswerken volgens schema verlopen, start de aannemer vanaf 27 juni met de aanleg van de wegenis. Voor het bouwverlof plaatst hij de lijnvormige elementen (straatgoten) en de fundering voor het voetpad aan de kant met oneven huisnummers.

   

  Vanaf 11 juli tot en met 1 augustus is er geen activiteit op de werf wegens collectief bouwverlof. De aannemer zal ervoor zorgen dat de werf ordentelijk wordt achtergelaten en de opritten toegankelijk zullen zijn. Het blijft echter wel een werf, dus matig uw snelheid als u over de tijdelijke steenslagverharding rijdt.

 • 06 apr 2022

  Start der werken

   

  In aanloop van de start van de werken op 2 mei organiseren wij voor de bewoners langsheen het tracé een infovergadering op dinsdag 19 april om 19.00 u in de tent in de Oudergemse Weg.

   

  Hieronder vindt u de infobrief die gepost werd bij de bewoners in de Oudergemse Weg met nog heel wat informatie.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Stijn Borremans (werfleider aannemer)

GSM +32 473 50 15 44

Geert Vander Hulst (gemeente Tervuren)

02 766 53 50