Projectoverzicht

WAR3009 - Aanleg gescheiden rioleringsstelsel Konijnenveld en Galgewegel
Laatst bijgewerkt: 26 feb 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 13 mei 2019

De werken zullen 15 maanden duren

Met dit project willen de stad Waregem en Riopact de Galgewegel en het Konijneveld voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel en een volledig heringerichte bovenbouw. Het afvalwater zal na uitvoering van het project worden verzameld en afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Waregem. Het regenwater zal op zijn beurt worden verzameld en afgevoerd naar de Hollebeek. Aansluitend op de rioleringswerken krijgt het volledige projectgebied nieuwe wegenis.

Nieuws en updates

 • 31 jan 2020

  Planning rioleringswerken laatste deel Galgewegel

   

  In Galgewegel liggen de riolen tussen huisnummers 7 en 35 (fase 5). Momenteel koppelt de aannemer de aansluitingen van de woningen over van de oude naar de nieuwe riool.

   

  Midden februari wordt gestart worden met de aanleg van de hoofdriool tussen de huisnummers 35 en 55 (fase 6). Begin februari plaatst de aannemer hiervoor de bemaling.

   

  Het is de bedoeling dat alle rioleringswerken in Galgewegel tegen de paasvakantie worden afgerond. De aannemer legt dan een tijdelijke laag minderhindersteenslag zodat je tijdens de Paasvakantie tot bij je woning geraakt. Na de bouwstop in de Paasvakantie start de aannemer met de heropbouw van de wegenis.

   

  Opgelet: al deze werken zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kan de planning worden aangepast.

   

 • 17 dec 2019

  Bouwverlof tot 5 januari 2020 

   

  De aannemer heeft bouwverlof tijdens de kerstperiode. Vanaf zaterdag 21 december 2019 tot en met zondag 5 januari 2020 wordt er niet gewerkt.

   

 • 17 dec 2019

  Na nieuwjaar beginnen werken in laatste stuk Galgewegel

   

  Vanaf maandag 6 januari wordt gestart met de voorbereidende werken het stuk van Galgewegel tussen de huisnummers 7 en 55. Dit is het stuk Galgewegel dat evenwijdig loopt met de E17. In de week van 6 januari zal de wegenis opgebroken worden en zal er bemaling geplaatst worden.

   

  Vanaf maandag 13 januari zal er gestart worden met de rioleringswerken in deze fase. We voorzien dat de rioleringswerken in dit laatste stuk klaar zullen zijn tegen de paasvakantie. Tijdens de paasvakantie legt de aannemer een tijdelijke minderhindersteenslag zodat je woning tijdens de verlofperiode bereikbaar blijft.

   

  Na de bouwstop in de paasvakantie kan de aannemer starten met de heropbouw van de wegenis.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Marc Huyghebaert - Werfleider aannemer Wegenbouw Vuylsteke

locatie werfkeet: aan het kruispunt Konijneveld - Galgewegel