Projectoverzicht

WEL3006 - GIP Bloemenstraat incl. verkeersstudie
Laatst bijgewerkt: 30 jun 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 14 februari 2022

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken wordt in de Bloemenstraat een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd. Daarmee worden regen- en afvalwater apart afgevoerd. Het afvalwater gaat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie, het regenwater wordt lokaal afgevoerd.

 

Na de aanleg van de riolering wordt de straat in een nieuw jasje gestoken. Er worden nieuwe bomen geplant en er komen snelheidsremmende maatregelen op de rijweg, inclusief een aantal asverschuivingen. Het plein aan de school en de kerk wordt volledig opnieuw ingericht, met een waterpartij, groenzones, een speelzone en een kiss & ride-zone. Bij de heraanleg wordt ingezet op waterdoorlatende verhardingen, wat de riolering zal ontlasten bij regenval en de straat een groener aanzicht geeft.

Nieuws en updates

 • 05 mei 2022

  Vanaf 5 mei nutswerken tot 28 juni

   

  De rioleringswerken zijn stilaan afgerond. Vanaf 5 mei zal de aannemer van Aquafin de werf verlaten en overdragen aan de nutsmaatschappijen, die hun netten zullen vernieuwen. We verwachten dat zij werk gaan hebben tot 28 juni, waarna de aannemer van Aquafin zal overgaan tot de heraanleg van de weg.

   

  Tussen 5 mei en 28 juni is de volledige werf overgedragen aan de nutsmaatschappijen, inclusief het onderhoud van de toegang, de signalisatie, de opkuis en de communicatie.

 • 14 feb 2022

  Werken gestart, bewonersbrief

   

  De werken zijn gestart op maandag 14 februari met de opbraak van de weg. De aannemer heeft de bewoners een infobrief bezorgd met meer informatie over de werken, de afvalophaling en de toegankelijkheid. Die brief kan je hieronder terugvinden.

 • 02 feb 2022

  Infobrief: werken starten op 14 februari

   

  Maandag 14 februari gaat de schop in de grond voor de rioleringswerken. We starten aan de rotonde 'Blijde Hoek' en gaan zo richting de Notelarestraat. Meer informatie kan je lezen in de brief hieronder.

   

  De riolering wordt aangelegd in een sleuf met een lengte van telkens +/- 50 meter. Per dag kan de aannemer +/- 30 meter riolering aanleggen. Nadat de riolering in een sleuf voltooid is gaat die sleuf terug dicht, wordt ze bedekt met steenslag en wordt de volgende 50 meter opengegraven. Op die manier houden we de woningen maximaal bereikbaar. Alleen bij de opbraak van de weg en wanneer er voor jouw deur riolering wordt aangelegd is je woning niet bereikbaar met de wagen. Ook bij de heraanleg van de straat zal dat enkele dagen tot weken het geval zijn. De aannemer houdt je op de hoogte van de exacte data.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Gertjan Moors

Projectleider GEMOCO