Projectoverzicht

WEM3001 - E.Van Elewijckstraat (B215101)
Laatst bijgewerkt: 14 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 08 maart 2021

De werken zullen 19 maanden duren

Met deze werken wordt in de E. Van Elewijckstraat en de Schoon Dalstraat een gescheiden rioleringsstelsel aangelegd, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. Het afvalwater gaat naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie, voor het regenwater van de straten en woningen wordt een bufferbekken gebouwd om het vertraagd te kunnen afvoeren. De gemeente Wemmel maakt van deze werken gebruik om de straten te vernieuwen en te verfraaien, samen met de aanleg van nieuwe voetpaden. Beide straten krijgen een nieuwe inrichting van de weg.

Nieuws en updates

 • 14 jan 2022

  Werken zijn hervat

   

  De aannemer heeft de werken ondertussen hervat. In de zone van het bufferbekken zal hij nog enkele weken verder werken.

   

  Vanaf 18 januari voert de aannemer de resterende huisaansluitingen uit ter hoogte van Schoon Dal. Dit zal ongeveer duren tot midden februari, afhankelijk van het weer.

   

  Nadat alle proeven op de riolen en de huisaansluitingen zijn gebeurd, starten we met de wegenis. Eerst wordt de betonnen rijweg gestort, nadien worden de voetpaden aangelegd. Tegen dan zijn we in maart 2022. Meer info hierover volgt.

 • 10 dec 2021

  Planning tot de kerstvakantie

   

  Ondertussen zijn de rioleringswerken ter hoogte van Schoon Dal halfweg. De aannemer probeert nog voor het verlof alle rioleringsbuizen te plaatsen. Indien er nog tijd over is, zal hij al enkele huisaansluitingen uitvoeren. Dit is echter afhankelijk van het weer(verlet).

   

  De aannemer zorgt ervoor dat tijdens het kerstverlof alle woningen bereikbaar zijn. De straat wordt afgedekt met minderhindersteenslag waar je voorzichtig over kunt rijden. Het blijft immers een werf.

   

  De aannemer heeft vakantie vanaf donderdag 23 december 2021 tot en met zondag 9 januari 2022. De werken worden hervat op maandag 10 januari 2022. Eerst worden de huisaansluitingen verder uitgevoerd, waarna de opbouw van de wegenis kan starten. Je verneemt later meer over de verdere planning.

   

  Ook ter hoogte van het bufferbekken vlotten de werken goed. De grondwerken zullen grotendeels afgerond zijn voor het kerstverlof. Na het verlof volgt de afwerking van het bekken en de aansluiting ervan.

   

 • 22 okt 2021

  Voetpaden zijn klaar voor verlofperiode begin november

   

  De aannemer zit momenteel op schema. Hij zal voor het weekend van 1 november klaar zijn met de voetpaden. Daarna heeft de aannemer 2 weken verlof.

   

  De werken hervatten op maandag 15 november in Schoon Dal. Die week wordt de wegenis uitgebroken en vervolgens wordt gestart met de rioleringswerken. Ook op maandag 15 november starten we met de aanleg van het bufferbekken.

   

  Het is de bedoeling dat de riolering in Schoon Dal voor het kerstverlof ligt. In de straat wordt een laag minder hinder steenslag aangebracht zodat je in de vakantieperiode op je oprit of in je garage geraakt. Het blijft echter een werfzone, dus matig je snelheid als je over de steenslag rijdt.

   

  Opgelet: deze werken zijn weersgevoelig. Bij slecht weer kan de timing wijzigen.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

David Van Cutsem

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: J. Bogemansstraat t.h.v. nr. 8