Projectoverzicht

ZWE3015 - Kortrijkstraat (kerk-Bekaertstraat) en deel Avelgemstraat
Laatst bijgewerkt: 26 jul 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 19 april 2022

De werken zullen 14 maanden duren

De gemeente Zwevegem en Riopact leggen een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Kortrijkstraat en de Avelgemstraat en dit tussen de rotonde Bekaertstraat en de Twee Molenstraat / Leopoldstraat.

 

Het afvalwater wordt afgevoerd naar het pompstation in de Kortrijkstraat, ter hoogte van de Vande Vennestraat. Dit pompstation wordt beheerd door Aquafin. Het regenwater wordt afgevoerd naar de Keibeek, die aan het pompstation van Aquafin de Kortrijkstraat dwarst. Momenteel wordt hier en daar nog vuilwater op de Keibeek geloosd. Ook daaraan wordt met dit project verholpen.

 

De Kortrijkstraat en Avelgemstraat krijgen een nieuw wegprofiel. Daarbij gaat speciale aandacht naar de fietser. We voorzien aanliggende fietspaden en fietssuggestiestroken. Waar mogelijk worden bomen aangeplant en groenbermen voorzien.

 

De werken situeren zich in de Kortrijkstraat en Avelgemstraat, dit tussen de rotonde Bekaertstraat en de Twee Molenstraat / Leopoldstraat. De kruispunten met de zijstraten worden veiliger ingericht.

 

Meer informatie over deze werken op de website van de Zwevegem.

Nieuws en updates

 • 13 jun 2022

  Aanleg riolering tot oprit Delhaize

   

  De aannemer legt in de Kortrijkstraat de regenwaterleiding aan tot de inrit van de Delhaize. Daarna legt hij van de Winkelstraat tot aan de Delhaize de vuilwaterleiding aan. Tegelijk worden de woningen aangesloten op de nieuwe leidingen.

   

  Aan de woningen met de huisnummers 48 tot 64 wordt een kleinere afvoerleiding voor het afvalwater van deze woningen aangelegd.

   

  Naast de rioleringsaanleg starten we met de wegeniswerken aan de Keibeek, richting Delhaize. We leggen een onderfundering en plaatsen de straatkolken die zorgen voor de afwatering van de rijweg. De straatkolken sluiten we aan op de regenwaterriool. Als we hiermee klaar zijn, worden de goten en de borduren geplaatst.

 • 22 apr 2022

  Week van 25 april: vooral werken aan Keibeek

   

  De aannemer heeft de asfaltverharding in de Kortrijkstraat opgebroken van de Keibeek tot aan de Delhaize.

   

  In de week van 25 april plaatsen we de bemaling rondom de Keibeek. In de zone die is vrijgegraven rond de Keibeek worden de buiten dienst gestelde nutsleidingen verwijderd.

   

  Aan de Keibeek komt een betonconstructie die de toevoer van regenwater naar de Keibeek zal regelen. De aannemer graaft volgende week de bouwput uit waarin deze betonconstructie zal komen.

 • 31 mrt 2022

  Regeling ophaling huisvuil

   

  Tijdens de werken geraakt de vuilniswagen niet tot bij de woningen in de werfzone. Daarom voorzien we buiten de werfzone twee afvaleilanden: een aan de inrit van de Delhaize en een aan de kerk. De afvaleilanden zijn ingericht voor de gescheiden inzameling van huisvuil, PMD, papier en karton.

   

  Breng je afval de dag voor de ophaling naar een van de twee afvaleilanden.

   

  Check de ophaalkalender.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Lode Provoost

Werfleider aannemer Persyn

Locatie werfkeet:

Wordt later meegedeeld

Christophe Calant

Gemeente Zwevegem