Nieuws

ZWE3015 - Kortrijkstraat (kerk-Bekaertstraat) en deel Avelgemstraat
13 jun 2022

Aanleg riolering tot oprit Delhaize 

 

De aannemer legt in de Kortrijkstraat de regenwaterleiding aan tot de inrit van de Delhaize. Daarna legt hij van de Winkelstraat tot aan de Delhaize de vuilwaterleiding aan. Tegelijk worden de woningen aangesloten op de nieuwe leidingen.

 

Aan de woningen met de huisnummers 48 tot 64 wordt een kleinere afvoerleiding voor het afvalwater van deze woningen aangelegd.

 

Naast de rioleringsaanleg starten we met de wegeniswerken aan de Keibeek, richting Delhaize. We leggen een onderfundering en plaatsen de straatkolken die zorgen voor de afwatering van de rijweg. De straatkolken sluiten we aan op de regenwaterriool. Als we hiermee klaar zijn, worden de goten en de borduren geplaatst.

22 apr 2022

Week van 25 april: vooral werken aan Keibeek

 

De aannemer heeft de asfaltverharding in de Kortrijkstraat opgebroken van de Keibeek tot aan de Delhaize.

 

In de week van 25 april plaatsen we de bemaling rondom de Keibeek. In de zone die is vrijgegraven rond de Keibeek worden de buiten dienst gestelde nutsleidingen verwijderd.

 

Aan de Keibeek komt een betonconstructie die de toevoer van regenwater naar de Keibeek zal regelen. De aannemer graaft volgende week de bouwput uit waarin deze betonconstructie zal komen.

31 mrt 2022

Regeling ophaling huisvuil

 

Tijdens de werken geraakt de vuilniswagen niet tot bij de woningen in de werfzone. Daarom voorzien we buiten de werfzone twee afvaleilanden: een aan de inrit van de Delhaize en een aan de kerk. De afvaleilanden zijn ingericht voor de gescheiden inzameling van huisvuil, PMD, papier en karton.

 

Breng je afval de dag voor de ophaling naar een van de twee afvaleilanden.

 

Check de ophaalkalender.

31 mrt 2022

Rioleringswerken starten op 19 april

 

Dinsdag 19 april starten de riolerings- en wegenwerken in de Kortrijkstraat. De straat wordt afgesloten voor verkeer vanaf de Delhaize tot en met het kruispunt met de de Kwadepoelstraat.

 

Vanaf dinsdagochtend 6 uur geldt een parkeerverbod over heel de werfzone. Omdat de straat wordt opgebroken, kan je niet meer met de auto in de garage. Tijdens de rioleringswerken wandel je over het voetpad naar je woning.