Projectoverzicht

WAR3021 - Franklin Rooseveltlaan
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2024

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 08 april 2024

De werken zullen 28 maanden duren

Dit project voorziet in de aanleg van een gescheiden rioleringsstelsel en van een volledig heringerichte bovenbouw, met inbegrip van een veilig fietspad.

Het afvalwater wordt verzameld en afgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Waregem.

Het regenwater loopt naar de Gaverbeek, via de Zadelstraat en Potegemstraat.

Nieuws en updates

 • 10 apr 2024

  Werken waterleiding Franklin Rooseveltlaan

   

  Van 25 tot 30 april voorziet De Watergroep werken in de zijstrook van de Franklin Rooseveltlaan, van de huisnummers 1 tot 33. Dit geeft een beperkte hinder voor het verkeer en de toegang tot de woningen. Meer concrete informatie volgt.

   

 • 10 apr 2024

  Beperkte activiteit in Zadelstraat en Potegemstraat

   

  In de Zadelstraat en in de Potegemstraat (tussen de Gaverbeek en de Franklin Rooseveltlaan) zijn de voorbereidende werken gestart. De komende twee weken moet eerst de bronbemaling zijn werk doen. Hierdoor zal de activiteit op de werf beperkt zijn. 

   

  Ophaling huisvuil 

   

  Tijdens de werken kan de vuilniswagen niet door de straat rijden. Breng daarom jouw huisvuil op de normale ophaaldagen naar het ophaalpunt op het kruispunt Zadelstraat - Franklin Rooseveltlaan (zie het groene kruis op het kaartje). Is dit voor jou onmogelijk, laat dit dan even weten aan de werfleider van de aannemer. Jullie kunnen dan samen een oplossing zoeken.

   

  teaser
 • 22 mrt 2024

  Werken starten op 8 april in de Potegemstraat

   

  Maandag 8 april starten de voorbereidingen in de Potegemstraat (fase 1). De aannemer verwijdert het asfalt van de rijweg en plaatst de signalisatie. Daarna plaatst hij de bronbemaling.

   

  Hou het veilig

  Wandel je voorbij de werken? Gebruik de afgebakende zones en loop in geen geval tussen de werfmachines. Respecteer deze veiligheidsrichtlijnen.

   

  Waar parkeren?

  • Wanneer bijvoorbeeld de sleuf voor de rioolbuizen openligt, de boordstenen worden gegoten of het asfalt wordt geplaatst, kan je niet met de auto naar jouw parkeerplaats of garage.
  • We voorzien parkeermogelijkheden in de Zadelstraat en op de parking van de Hippodroom. Meer concrete informatie hierover volgt later.

   

  Omleiding

  • In de beginfase is er nog geen hinder op de Franklin Rooseveltlaan zelf. Alle verkeer kan voorlopig nog passeren, in beide richtingen.
  • Vanaf 8 april is het brugje over de Gaverbeek aan de Potegemstraat volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers volgen deze omleiding.

   

  Lokaal verkeer

  Vanaf maandag 8 april kan je vanuit de Zadelstraat niet meer naar de Potegemstraat. Lokaal verkeer rijdt langs de onderdoorgang in de Holstraat.

  • Lokaal verkeer kan in beide richtingen door de onderdoorgang. We voorzien bijkomende verkeerssignalisatie.
  • In de Holstraat geldt een parkeerverbod "uitgezonderd laden en lossen". Lees daarover de brief van de stad Waregem

   

  De Lijn

  De Lijn informeert haar reizigers op basis van de beschikbare informatie en de voorziene signalisatie. De vervoersmaatschappij communiceert via haar website, haar app en met infobriefjes aan de bushaltes.

   

  TIP - Raad je buren, kennissen, familie en vrienden aan om zich via deze website in te schrijven op de nieuwsbrief. Zo blijven ook zij goed op de hoogte van het verloop en de hinder van deze werken.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier