Nieuws

WAR3021 - Franklin Rooseveltlaan
29 mei 2024

Werken in Potegemstraat en op kruispunt Franklin Rooseveltlaan

 

Nog 2 dagen riolering in Potegemstraat 

 

In de Potegemstraat gaat de aannemer nog 2 dagen riolering leggen tot voorbij de Zadelstraat. Vrijdag 31 mei legt hij steenslag vanaf de Zadelstraat in de richting van de Gaverbeek. Over deze steenslag kan je stapvoets rijden. 

 

Werken op kruispunt Zadelstraat - Franklin Rooseveltlaan 

 

 • Vrijdag 31 mei voert Fluvius enkele aanpassingswerken uit op het kruispunt Zadelstraat - Franklin Rooseveltlaan.
 • Maandag 3 juni zijn er voorbereidende werken op het kruispunt.
 • Dinsdag 4 juni voorzien we de plaatsing van een ondergrondse betonnen constructie. 

 

Opgelet - Bij slecht weer kan deze planning wijzigen.

16 mei 2024

Jouw veiligheid op de werf

 

Op een werf loert het gevaar om elke hoek. Denk aan jouw veiligheid en aan die van de werklui. 

 

 • Vermijd tijdens de werkuren zoveel mogelijk de werfzone, zowel met de wagen als te voet. 
 • Respecteer de signalisatie en de richtlijnen van de werklui en hou deze veiligheidsrichtlijnen altijd in het achterhoofd. 

 

Laat signalisatie staan 

 

We hebben al meerdere keren vastgesteld dat de verkeerssignalisatie op en om de werf wordt verplaatst, gedraaid of verwijderd. Wie dit doet, brengt zijn eigen veiligheid én die van andere weggebruikers in gevaar. Daarom zullen we bij volgende vaststellingen de politie verwittigen. De persoon die de inbreuk pleegt, riskeert dan vervolging.

 

16 mei 2024

Bemaling kruispunt Zadelstraat - Franklin Rooseveltlaan

 

Een van de komende dagen plaatsen we de bemaling op het kruispunt Zadelstraat - Franklin Rooseveltlaan. Dit is nodig om het grondwaterpeil te verlagen. We kunnen rioolbuizen alleen in een droge sleuf leggen.

 

16 mei 2024

Ondergrondse garages Potegemstraat tegen vrijdagavond beschikbaar

 

De aannemer werkt vooral in de Potegemstraat. Een overzicht van de planning voor de komende dagen. 

 

 • Vanaf donderdag 16 mei kan de aannemer verder de rioolbuizen aanleggen. 
 • Hij zorgt ervoor dat de ondergrondse garages tegen vrijdagavond bereikbaar zijn via de Holstraat of via de Zadelstraat. 
 • Naarmate de rioleringswerken vorderen, verbreden we de voetgangerszones zodat je vlotter door kan. 
 • Bij slecht weer kan deze planning wijzigen. 

 

Wat met het huisvuil 

 

Woon je in de zone waar volop wordt gewerkt? Breng dan je huisvuil op de normale ophaaldagen naar het inzamelpunt aan het kruispunt met de Franklin Rooseveltlaan (kant E17). Is dit voor jou niet mogelijk (bv. omdat je slecht te been bent), laat dit weten aan de aannemer.

 

08 mei 2024

Toegang ondergrondse parking Potegemstraat vrij in verlengd weekend

 

De aannemer is gestart met de werken in de Potegemstraat. Tegen vanavond (woensdag 8 mei) is de doorgang naar de ondergrondse parking aan Potegemstraat 12-14-16 terug vrij. Na het verlengde weekend is de toegang van de parking alleen buiten de werkuren vrij. 

 

Vanaf maandag 13 mei legt de aannemer verder riolering aan. De meeste hinder bevindt zich dan bij de huisnummers 25-27. Omdat er voor volgende week wisselvallig weer wordt voorspeld, verwachten we in dit deel hinder van maandag tot vrijdagavond, ook buiten de werkuren. 

 

Werken De Watergroep 

 

Ondertussen is De Watergroep begonnen met de aanpassingswerken aan haar leidingen. Deze werken bevinden zich langs de kant van de oneven huisnummers tussen het kruispunt Franklin Rooseveltlaan - Joannes Huyslaan en de rotonde van het Leeuwke. 

 

We verwachten dat deze werken tot eind mei gaan duren.

 

26 apr 2024

Werken in de Potegemstraat starten op 6 mei

Op maandag 6 mei starten we met de rioleringswerken vanaf de Gaverbeek richting de Zadelstraat. Maandag 6 tot en met woensdag 8 mei is er geen doorgang naar de ondergrondse parking aan Potegemstraat 12-14-16.

 • Tegen het verlengde weekend is deze parking opnieuw toegankelijk via een tijdelijke steenslagverharding.
 • Parkeer je wagen vanaf zondagavond 5 mei buiten de werkzone. Vanaf woensdagavond 8 mei kan je deze zone terug bereiken. 

Vanaf diezelfde dag is er ook geen doorgang mogelijk via de doorgang Holstraat tot de Zadelstraat. De woningen in de Potegemstraat aan de kant van de Zadelstraat zijn bereikbaar via de Franklin Rooseveltlaan. 

 

Naarmate de werken vorderen verwachten we dat de ondergrondse parking van Potegemstraat 25-34 niet toegankelijk zal zijn in de week van 13 mei. Meer informatie volgt. 

 

Kruispunt Zadelstraat-Rooseveltlaan afgesloten 

Vanaf 6 mei sluiten we het kruispunt Zadelstraat & Franklin Rooseveltlaan af zodat we de voorbereidende werken kunnen uitvoeren. De Franklin Rooseveltlaan is dan afgesloten voor doorgaand verkeer, plaatselijk verkeer blijft mogelijk tot aan de werkzone. 

 

Ook de bussen van De Lijn zullen een omleiding moeten volgen. De Lijn communiceert zelf over de wijzigingen in haar net. Meer informatie op www.delijn.be

 

Werken De Watergroep vertraagd 

De Watergroep zou deze maand nog aanpassingen uitvoeren aan het drinkwaternet. Deze werken zijn vertraagd. Meer informatie volgt, hetzij via De Watergroep, hetzij via dit kanaal. 

 

Jouw veiligheid op de werf 

Opgelet: een werf omvat heel wat gevaren. Vermijd tijdens de werkuren zoveel mogelijk de werfzone, zowel met de wagen als te voet. Moet je toch een werfvoertuig passeren, maak dan oogcontact met de bestuurder en zorg ervoor dat je zichtbaar bent. Meer informatie lees je via praktische info.

10 apr 2024

Werken waterleiding Franklin Rooseveltlaan

 

Van 25 tot 30 april voorziet De Watergroep werken in de zijstrook van de Franklin Rooseveltlaan, van de huisnummers 1 tot 33. Dit geeft een beperkte hinder voor het verkeer en de toegang tot de woningen. Meer concrete informatie volgt.

 

10 apr 2024

Beperkte activiteit in Zadelstraat en Potegemstraat

 

In de Zadelstraat en in de Potegemstraat (tussen de Gaverbeek en de Franklin Rooseveltlaan) zijn de voorbereidende werken gestart. De komende twee weken moet eerst de bronbemaling zijn werk doen. Hierdoor zal de activiteit op de werf beperkt zijn. 

 

Ophaling huisvuil 

 

Tijdens de werken kan de vuilniswagen niet door de straat rijden. Breng daarom jouw huisvuil op de normale ophaaldagen naar het ophaalpunt op het kruispunt Zadelstraat - Franklin Rooseveltlaan (zie het groene kruis op het kaartje). Is dit voor jou onmogelijk, laat dit dan even weten aan de werfleider van de aannemer. Jullie kunnen dan samen een oplossing zoeken.

 

teaser
22 mrt 2024

Werken starten op 8 april in de Potegemstraat

 

Maandag 8 april starten de voorbereidingen in de Potegemstraat (fase 1). De aannemer verwijdert het asfalt van de rijweg en plaatst de signalisatie. Daarna plaatst hij de bronbemaling.

 

Hou het veilig

Wandel je voorbij de werken? Gebruik de afgebakende zones en loop in geen geval tussen de werfmachines. Respecteer deze veiligheidsrichtlijnen.

 

Waar parkeren?

 • Wanneer bijvoorbeeld de sleuf voor de rioolbuizen openligt, de boordstenen worden gegoten of het asfalt wordt geplaatst, kan je niet met de auto naar jouw parkeerplaats of garage.
 • We voorzien parkeermogelijkheden in de Zadelstraat en op de parking van de Hippodroom. Meer concrete informatie hierover volgt later.

 

Omleiding

 • In de beginfase is er nog geen hinder op de Franklin Rooseveltlaan zelf. Alle verkeer kan voorlopig nog passeren, in beide richtingen.
 • Vanaf 8 april is het brugje over de Gaverbeek aan de Potegemstraat volledig afgesloten. Fietsers en voetgangers volgen deze omleiding.

 

Lokaal verkeer

Vanaf maandag 8 april kan je vanuit de Zadelstraat niet meer naar de Potegemstraat. Lokaal verkeer rijdt langs de onderdoorgang in de Holstraat.

 • Lokaal verkeer kan in beide richtingen door de onderdoorgang. We voorzien bijkomende verkeerssignalisatie.
 • In de Holstraat geldt een parkeerverbod "uitgezonderd laden en lossen". Lees daarover de brief van de stad Waregem

 

De Lijn

De Lijn informeert haar reizigers op basis van de beschikbare informatie en de voorziene signalisatie. De vervoersmaatschappij communiceert via haar website, haar app en met infobriefjes aan de bushaltes.

 

TIP - Raad je buren, kennissen, familie en vrienden aan om zich via deze website in te schrijven op de nieuwsbrief. Zo blijven ook zij goed op de hoogte van het verloop en de hinder van deze werken.

23 jan 2024

Eerste infobrieven

 

Omdat de wegen- en rioleringswerken gefaseerd verlopen en gespreid zijn over verschillende jaren, werden verschillende infobrieven verdeeld.

 

Kies hieronder de brief die voor jou van toepassing is.

 • Je woont in de Potegemstraat, het eerste deel van de Zadelstraat en het deel van de Franklin Rooseveltstraat tussen de rotonde tot even voorbij het kruispunt met de Vredestraat. In dit stuk werken we in 2024. 
 • Je woont in het tweede deel van de Franklin Rooseveltlaan dat na 2024 op de schop gaat.
 • Je woont in de aansluitende straten.