Gemeenten en steden

De noden van de gemeenten staan centraal bij Aquafin

Propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water. Twee grote uitdagingen, waarvoor je als gemeente op Aquafin kan rekenen. Aquafin is de verbinder tussen de Vlaamse Milieumaatschappij als regisseur van de waterketen en de gemeenten als regisseur van het openbaar domein.

Laat je inspireren
Webinar -  Infiltratie van regenwater in verschillende omstandigheden
Webinar - Infiltratie van regenwater in verschillende omstandigheden
Webinar - Het potentieel van riothermie voor je gemeente
Webinar - Het potentieel van riothermie voor je gemeente
Webinar - Rosi voor service Asset Management
Webinar - Rosi voor service Asset Management
Idee - ecologisch inrichten van bufferbekkens
Idee - ecologisch inrichten van bufferbekkens

Direct aanspreekpunt voor inwoners van klant-gemeenten

Vlaamse steden en gemeenten zijn verantwoordelijk voor de opvang en de afvoer van het huishoudelijk afvalwater in gemeentelijke riolen. Daarna nemen de verzamelriolen van Aquafin het over. Ze kunnen het bedrijf na een marktbevraging ook aanduiden als beheerder van het gemeentelijke rioolstelsel. Dat kan onder de vorm van een concessie of via een samenwerking tussen Aquafin en drinkwatermaatschappijen water-link of De Watergroep (riopact). Een gemeente kan er ook voor kiezen om zelf rioolbeheerder te blijven en alleen het echte specialistenwerk toe te vertrouwen aan Aquafin. 

Voor de inwoners van de volgende gemeenten is Aquafin het rechtstreekse aanspreekpunt voor (een deel van) de rioleringsdiensten: BornemGeel, Kasterlee, Olen, Oostkamp, Stabroek, Turnhout, Wetteren

Wil je weten wie rioolbeheerder - en aanspreekpunt - in jouw gemeente is? Aquaflanders biedt een mooi overzicht:

Rioolbeheer in Vlaanderen

Aqua houdt je op de hoogte

In ons driemaandelijks magazine Aqua lees je hoe we werken aan propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water. Abonneer je gratis om het magazine in de bus te krijgen, of doorblader het online.

Naar Aqua