Duurzaam ondernemen

Met onze kernactiviteiten dragen we bij tot een gezonde en kwalitatieve leefomgeving. De kwaliteit van het oppervlaktewater, veranderende weerpatronen, de betrouwbaarheid van de rioleringsinfrastructuur: allemaal thema's met een brede maatschappelijke impact waar Aquafin dagelijks aan werkt. Maar ook in de manier waarop we onze missie waarmaken, willen we een verschil maken voor mens, milieu en een duurzame economische groei. Duurzaam ondernemen is geïntegreerd in onze bedrijfsstrategie en staat bijgevolg hoog op de agenda.

Onze pijlers

milieu impact

Groen doén

Met een zo klein mogelijke voetafdruk proberen we zoveel mogelijk positieve impact te genereren.
Lees meer
employer branding

Mensen laten groeien

Aquafin wil zijn reputatie als goede werkgever verder ontwikkelen. Want we beseffen heel goed dat de medewerkers het kapitaal van een onderneming zijn. Ook met de vele technische partners waarmee we samenwerken, willen we respectvol en in vertrouwen samenwerken.
Lees meer
zwavelbeton

Eén met onze omgeving

Bij Aquafin bouwen we bruggen met partners die dezelfde normen en waarden uitdragen. We werken niet naast elkaar maar met elkaar.
Lees meer

SDG Pioneer

In 2019 tekende Aquafin in op het Voka Charter Duurzaam Ondernemen. Gedurende drie jaar dienen we hiervoor een actieplan in waarvan de uitvoering wordt geëvalueerd door een team van onafhankelijke deskundigen. Voor elk van de 5 P's (people, plant, prosperity, peace en partnership) moet er telkens minstens één actie gedefinieerd worden. Over de drie actiejaren heen, moet elk van de 17 SDG's minstens één keer vertegenwoordigd zijn.

In juni sloten we het derde opeenvolgende jaar succesvol af. We kunnen ons voortaan dan ook SDG Pioneer noemen!

pioneer

Bijdrage aan VN-doelstellingen

Aquafin staat achter de 17 duurzame ontwikkelingsdoelstellingen (SDG's) die de Verenigde Naties in 2015 goedkeurden en die ook gekend zijn als de Agenda 2030. We leveren zichtbaar bijdrage aan bijvoorbeeld SDG's 6 (schoon water en sanitair), 9 (industrie, innovatie en infrastructuur), 11 (duurzame steden en gemeenschappen) en 14 (leven in het water). Maar wist je dat we bijvoorbeeld met ons biodiversiteitsplan ook werken aan SDG 15 (leven op het land)? Of dat we door zelf energie te produceren inspelen op SDG 7 (betaalbare en duurzame energie) en met onze eigen Aquafin Academy bijdragen aan SDG 4 (kwaliteitsonderwijs)? Natuurlijk zijn niet alle 17 SDG's even zichtbaar in onze CSR-strategie, maar ze zijn wel terug te vinden in heel wat achterliggende initiatieven.

Een duurzame, future proof werkplek

Een werkplek is zoveel meer dan een plek om te werken. Het vernieuwde kantoor van Aquafin in Aartselaar is ingericht om met collega's en met derden te connecteren en om 'activity based' te werken. Dat betekent een variatie aan werk-, samenwerk- en vergaderplekken in een inspirerende omgeving. Bij de verbouwingen gingen we bovendien resoluut voor duurzame keuzes.

Werkplek van de toekomst? Zo begin je eraan!

adw

Anja De Wit

MVO-coördinator