Eén met onze omgeving

Bij Aquafin bouwen we bruggen met partners die dezelfde normen en waarden uitdragen. We werken niet naast elkaar maar met elkaar.

Onze accenten

We zetten onze deuren open voor gemeenten, partners, buurtbewoners, andere bedrijven, ... en werken zo aan een community rond Aquafin waar het aangenaam is om te vertoeven.

Openbare werken brengen altijd hinder met zich mee. We zorgen ervoor dat de hinder voor de omgeving zo veel mogelijk beperkt blijft en we werken aan tijdige en correcte informatie over het verloop van de werken.

Aquafin speelt een proactieve rol in de inrichting van de publieke ruimte door via rioleringsprojecten ook in te zetten op de bovenbouw. Gebruik van veel groen en water staan daarin centraal.

Samen met onze medewerkers willen we een bijdrage leveren aan ontwikkelingsprojecten in het Zuiden die met drinkwater en/of zuivering van afvalwater te maken hebben. Organisaties die zo'n projecten leiden, kunnen een aanvraag voor samenwerking indienen. Lees onze richtlijnen.

Engagement naar onze omgeving

Aquafin bouwt duurzame hoofdzetel in Aartselaar

Op de site herrijst tegen de zomer van 2022 een duurzame campus: een moderne werkomgeving voor medewerkers waar het hybride werken centraal staat, een aangename ontmoetingsplek waar partners en externen meer dan welkom zijn en een duurzaam gebouw dat wordt opgetrokken volgens de principes van circulair bouwen. Dat allemaal in een blauwgroene site met aandacht voor ecologie en biodiversiteit!
Lees meer
Aqtiput

Private regenwaterputten inzetten als buffers

Met dit innovatieve concept wil Aquafin private regenwaterputten activeren in de strijd tegen wateroverlast.
Lees meer
bovengrondse infiltratie publieke ruimte

Blauwgroenvlaanderen.be inspireert om ruimte te maken voor water

Gemeenten en studiebureaus die voorbeelden van concrete projecten zoeken, vinden die handig verzameld op een website van Aquafin en Vlario.
Lees meer
OVO diploma 2020

Substantiële ondersteuning van Ondernemers voor Ondernemers

Aquafin is kernlid van Ondernemers voor Ondernemers. Dat betekent dat we vertegenwoordigd zijn in de bestuursorganen van de vzw en dat we onze expertise delen voor projecten die een duurzame groei in lage- en middeninkomenslanden bevorderen.
Lees meer

Alles begint bij water...

Omdat water een basisbehoefte is en ons werkdomein, steunt Aquafin jaarlijks een aantal projecten die te maken hebben drinkwater en sanitatie in landen in ontwikkeling. We doen dat via NGO's en vzw's in Vlaanderen die ons de kans bieden om behalve financieel ook met onze expertise bij te dragen aan het project. In 2019 werkten we zo mee aan 5 verschillende projecten.
Lees meer

Meewerken aan sanitatie in Mali en Benin

Aquafin werkt al vele jaren samen met Join for Water (vroeger Protos). Momenteel zijn we betrokken bij projecten in Mali en Benin voor een veilige en hygiënische sanitatie.
Lees meer
Aquafin steunt Young Water Fellowship programma

Young Water Fellowship Program

Aquafin is partner van het 'Young Water Fellowship'-programma van Young Water Solutions.
Lees meer
Aquafin ondersteunt sanitatieprojecten in het Zuiden

Veilig water voor het Ebenezer Life Center

Samen met de vzw Kitanda trokken Aquafinners twee jaar na mekaar naar Kenia om er een weeshuis en enkele scholen te voorzien van gezond drinkwater en een veilige afvoer van afvalwater.
Lees meer
Anja

Anja De Wit

adviseur Communicatie en coördinator CSR projecten