20398 - Omleiding vanaf mei 2022

In januari 2022 zijn de riolerings- en wegeniswerken in de Kromstraat gestart. Vanaf begin mei 2022 voorzien we aangepaste omleidingen.

Omleiding voor doorgaand verkeer

In de Herentalsebaan in Ranst rijdt het verkeer in twee richtingen. In de straat geldt een parkeerverbod langs beide zijden.

  • Het verkeer naar Wommelgem rijdt langs de Ranstsesteenweg, de Herentalsebaan (Ranst), rechtsaf naar Stenenkruis (eenrichtingsverkeer) naar de kruising Kromstraat – Kempenlaan.
  • Het verkeer naar Ranst volgt de Herentalsebaan Wommelgem (eenrichtingsverkeer naar Ranst vanaf Vremdesteenweg), Herentalsebaan Ranst en Ranstsesteenweg.
  • Fietsers rijden in beide richtingen langs de Ranstsesteenweg, het fietspad aan de sportterreinen, Profeetstraat en Kriekenstraat naar de Kromstraat. We voorzien tijdelijke verkeerslichten aan de oversteekplaats voor fietsers en voetgangers in de Ranstsesteenweg.
  • Komende vanuit de Kromstraat wordt de Kriekenstraat net voorbij de Peupelaarsweg afgesloten voor gemotoriseerd verkeer.
  • De Boerenkrijglaan kan je alleen in- en uitrijden langs de Schawijkstraat. In de Schawijkstraat is terug tweerichtingsverkeer mogelijk.
Kromstraat Ranst: omleiding doorgaand verkeer

Bereikbaarheid bedrijven en handelaars

Vrachtwagens met bestemming Jumbo tot en met Ordal en met bestemming Kriekenstraat moeten aanrijden via de N116 vanuit Wommelgem.

De bedrijven op het terrein met o.a. Aldi en Kruidvat blijven momenteel bereikbaar vanuit Ranst. In een latere fase zullen ze vanuit Wommelgem bereikbaar zijn.

Voor de werf staan trouwens borden waarop staat welke bedrijven nog bereikbaar zijn en voor welke je de omleiding moet volgen.

Kromstraat Ranst: bereikbaarheid handelaars en bedrijven