Projectoverzicht

20461 - Verbindingsriolering Ganzendries
Laatst bijgewerkt: 29 jan 2020

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 augustus 2019

De werken zullen 12 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van 1100 inwoners uit Lubbeek en Bierbeek, dat nu nog in de baangrachten belandt, verzamelen en aansluiten op het rioleringsnet. Op termijn zal dit, na voltooiing van andere projecten in de buurt, verder opgetrokken kunnen worden tot 1400 inwoners.

Het afvalwater wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Haasrode en komt zo niet langer ongezuiverd in de natuur terecht. Het regenwater wordt afzonderlijk opgehaald en door middel van twee bufferbekkens en een bufferkoker langsheen de Tiensesteenweg vertraagd geloosd in de gracht.

Nieuws en updates

 • 02 dec 2019

  Komende weken riolering tot aan Sint-Barbaradreef en in Vaerenberg

   

  De aannemer heeft de riolering in Ganzendries geplaatst tot aan de Vaerenberg. Hij werkt door tot aan de Sint-Barbaradreefen zal daarna het gedeelte Vaerenberg aanpakken. Tijdens de werken blijft de toegang tot het ziekenhuis beschikbaar.

   

  Tegen het kerstverlof zouden de nutsmaatschappijen hun werken in de Pellenbergstraat moeten hebben afgerond. De werf wordt dan gefatsoeneerd om de toegang tijdens het verlof te verzekeren. 

   

  Na nieuwjaar starten we in de velden met de aanleg van de persleiding waardoor het afvalwater onder druk wordt getransporteerd naar een hogergelegen punt, door middel van een pompstation. In de Pellenbergstraat worden dan de huisaansluitingen uitgevoerd en zal men starten met de heraanleg van de wegenis. Gezien de jaarlijkse sluiting van de asfaltcentrales verwachten wij de eerste fase van de asfalteringswerken tegen einde maart.

 • 30 okt 2019

  Deze week nog huisaansluitingen in Pellenbergstraat, na kerstverlof werken in de Onze-Lieve-Vrouwstraat

   

  In de Pellenbergstraat is de riolering aangelegd bijna tot aan de gemeentegrens tussen Bierbeek en Lubbeek. De huisaansluitingen zijn volop aan de gang en worden normaalgezien deze week afgerond. Nadien gaan de rioleringswerken verder tot aan het Universitair Ziekenhuis.

   

  Na het kerstverlof wordt in de Onze-Lieve-Vrouwstraat gestart met de rioleringswerken. De aanleg van de persleiding tussen de Onze-Lieve-Vrouwstraat en Varenberg, waar het afvalwater doorgepompt zal worden, start normaalgezien nog voor het verlof. Deze planning is echter sterk afhankelijk van de weersomstandigheden, aangezien we bepaalde werken niet kunnen uitvoeren als het te koud is.

 • 19 sep 2019

  Rioleringwerken gestart in Pellenbergstraat

   

  In de Pellenbergstraat werd de afvalwaterriool geplaatst tot huisnummer 5. De regenwatercollector ligt over een lengte van een 50-tal meter en wordt deze week doorgetrokken tot nummer 5.

   

  Ondertussen zijn de werken op de Tiensesteenweg flink opgeschoten. De verkeerslichten worden deze week terug geplaatst. Als alles verder volgens planning verloopt, dan wordt de rijweg eind volgende week terug vrijgegeven. 

   

  De werken aan het pompstation in de Pinoutstraat zitten op netjes schema. De verticale betonwanden werden ondertussen aangebracht.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Op zoek naar meer informatie over de omleidingen en mogelijke hinder?

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Mario Michiels

Werfleider aannemer Colas

Locatie werfkeet:

Ganzendries, Lubbeek