Projectoverzicht

20461 - Verbindingsriolering Ganzendries
Laatst bijgewerkt: 21 okt 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 augustus 2019

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van 1100 inwoners uit Lubbeek en Bierbeek, dat nu nog in de baangrachten belandt, verzamelen en aansluiten op het rioleringsnet. Op termijn zal dit, na voltooiing van andere projecten in de buurt, verder opgetrokken kunnen worden tot 1400 inwoners.

Het afvalwater wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Haasrode en komt zo niet langer ongezuiverd in de natuur terecht. Het regenwater wordt afzonderlijk opgehaald en door middel van twee bufferbekkens en een bufferkoker langsheen de Tiensesteenweg vertraagd geloosd in de gracht.

Nieuws en updates

 • 19 sep 2019

  Rioleringwerken gestart in Pellenbergstraat

   

  In de Pellenbergstraat werd de afvalwaterriool geplaatst tot huisnummer 5. De regenwatercollector ligt over een lengte van een 50-tal meter en wordt deze week doorgetrokken tot nummer 5.

   

  Ondertussen zijn de werken op de Tiensesteenweg flink opgeschoten. De verkeerslichten worden deze week terug geplaatst. Als alles verder volgens planning verloopt, dan wordt de rijweg eind volgende week terug vrijgegeven. 

   

  De werken aan het pompstation in de Pinoutstraat zitten op netjes schema. De verticale betonwanden werden ondertussen aangebracht.

   

 • 06 sep 2019

  Wegopbraak in de Pellenbergstraat

   

  De Pellenbergstraat wordt sinds deze week onderhanden genomen. Tot 12 september doet de aannemer de opbraak van de bestaande betonverharding, tijdens deze periode is de  Tiensesteenweg niet bereikbaar via Pellenberg. Er is een omleiding ingelegd en de bewoners zullen voor en na de werkuren bij hun woning geraken, hetzij vanuit Pellenberg, hetzij vanaf de Tiensesteenweg afhankelijk van de vooruitgang van de werken.

   

  Op de Tiensesteenweg zijn de rioleringswerken gevorderd voorbij het kruispunt met de Pellenbergstraat. Er wordt verder gewerkt aan de bestrating van het voetpad en het fietspad. De werken zitten momenteel goed op schema.

 • 23 aug 2019

  Bouw pompstation in Onze-Lieve-Vrouwstraat

   

  In de Onze-Lieve-Vrouwstraat in Pellenberg bouwt de aannemer een pompstation. De bouwkundige werken zijn zouden tegen half oktober klaar zijn. Deze werken spelen zich hoofdzakelijk af in niet-bebouwd gebied en hebben weinig tot geen overlast voor de buurt of passanten tot gevolg.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Op zoek naar meer informatie over de omleidingen en mogelijke hinder?

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Mario Michiels

Werfleider aannemer Colas

Locatie werfkeet:

Ganzendries, Lubbeek