Projectoverzicht

20461 - Verbindingsriolering Ganzendries
Laatst bijgewerkt: 22 aug 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 augustus 2019

De werken zullen 11 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van 1100 inwoners uit Lubbeek en Bierbeek, dat nu nog in de baangrachten belandt, verzamelen en aansluiten op het rioleringsnet. Op termijn zal dit, na voltooiing van andere projecten in de buurt, verder opgetrokken kunnen worden tot 1400 inwoners.

Het afvalwater wordt aangesloten op de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Haasrode en komt zo niet langer ongezuiverd in de natuur terecht. Het regenwater wordt afzonderlijk opgehaald en door middel van twee bufferbekkens en een bufferkoker langsheen de Tiensesteenweg vertraagd geloosd in de gracht.

Nieuws en updates

 • 09 aug 2019

  Tiensesteenweg op 10 augustus al open

   

  De werken op de Tiensesteenweg zijn sneller klaar dan verwacht. De aannemer heeft vandaag de toplaag gelegd op het stukje Tiensesteenweg in Lovenjoel/Bierbeek. Hierdoor is doorgaand verkeer terug mogelijk vanaf morgenochtend 7 uur, 2 dagen eerder dan voorzien.

   

  Meteen wordt de werfsignalisatie aangepast. In de volgende fase wordt immers naast de rijweg gewerkt. Hierbij wordt 1 rijstrook ingenomen voor de werf. De aannemer werkt ongeveer 2 weken met tijdelijke verkeerslichten. Het verkeer zal ter hoogte van de werken om beurt kunnen passeren.

   

  Vanaf maandag 12 augustus zal de Pellenbergstraat worden afgesloten tot de Paasvakantie ongeveer.

 • 08 aug 2019

  Bouwput voor pompstation gegraven aan Onze-Lieve-Vrouwstraat

   

  Ter hoogte van de Onze-Lieve-Vrouwstraat werd de bouwput uitgegraven voor de bouw van het pompstation. De bemaling draait. De bouw van het pompstation start vanaf volgende week (12 augustus). Vanaf dan wordt de Onze-Lieve-Vrouwstraat afgesloten voor verkeer.

 • 08 aug 2019

  Pellenbergstraat afgesloten vanaf 12 augustus

   

  Vanaf 12 augustus wordt de Pellenbergstraat afgesloten. Vanaf dan worden de stoepen opgebroken zodat de nutsbedrijven vanaf 19 augustus hun netten kunnen vernieuwen. We verwachten dat de rioleringsploeg van de aannemer ongeveer half september kan starten in de Pellenbergstraat.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Praktische info

Op zoek naar meer informatie over de omleidingen en mogelijke hinder?

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Mario Michiels

Werfleider aannemer Colas

Locatie werfkeet:

Ganzendries, Lubbeek