Projectoverzicht

20466 - Verbindingsriolering Weynesbaan
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 september 2021

De werken zullen 26 maanden duren

Aquafin, het gemeentebestuur van Bonheiden en rioolbeheerder Pidpa slaan de handen in elkaar voor de aanleg van een nieuw gescheiden rioleringsstelsel en de verfraaiing van de weginfrastructuur in de Weynesbaan.

 

Aquafin zorgt voor de aanleg van de vuilwaterriolering. Deze collector komt onder de rijweg en zal aansluiten op de bestaande riolering ter hoogte van het kruispunt met de Rijmenamseweg. Om het afvalwater vlot te transporteren, worden er in de Weynesbaan twee pompstations gebouwd. Het afvalwater wordt verder afgevoerd naar de waterzuiveringsinstallatie van Boortmeerbeek. Door de aanleg van deze riolering stijgt de zuiveringsgraad van de gemeente Bonheiden met 6 %. 

 

Het regenwater zal opgevangen worden in de bestaande grachten langs de pare wegzijde. Pidpa zorgt, als gemeentelijke rioolbeheerder, voor de herprofilering van deze grachten.

 

Het gemeentebestuur van Bonheiden laat een fraaie nieuwe rijbaan met een comfortabel dubbelrichtingsfietspad aan de onpare zijde van de Weynesbaan aanleggen. Zij kan hiervoor rekenen op een subsidie van de provincie Antwerpen.

 

Wij verwijzen ook graag naar de website van de gemeente Bonheiden waar u ook heel wat informatie over dit project kan terugvinden. 

Nieuws en updates

 • 22 okt 2021

  Werken op kruispunt Weynesbaan – Doornlaarstraat

   

  Op maandagochtend 25/10/2021 start de aannemer met werken op het kruispunt Weynesbaan – Doornlaarstraat om vervolgens verder te gaan met de riolering tussen het pompstation en de Vrouwvliet-Raambeek.

   

  Concreet betekent dit dat de bewoners ‘tussen Mineraal en parking kerkhof’ zich enkel nog van en naar hun woning kunnen begeven via de Sleestraat en of via de Weynesbaan richting rotonde Tinstraat/ Peulisbaan.

   

  De betonnen elementen die momenteel ter hoogte van de Sleestraat en de Plasstraat staan, zullen op 22/10/2021 weggenomen worden door de nutsmaatschappijen en zullen vervangen worden door nieuwe elementen halfweg de parking van het kerkhof.

   

  Tijdens de werkuren (7u-15u30) zal er een doorstroom mogelijk zijn van en naar de woningen via de rijweg. Na de werkuren zal de aannemer de betonnen elementen terugplaatsen op de rijweg en zal de parking van het kerkhof als bypass dienen.

 • 20 okt 2021

  Info in verband met de huisaansluitingen

   

  Aannemer Viabuild is deze week gestart met de werken om de huizen aan te sluiten op de riolering. In bijgevoegde brief vindt u alle info over de uit te voeren werken. 

 • 02 sep 2021

  Start der werken

   

  Maandag 6 september vat aannemer Viabuild de werken aan in de Weynesbaan. In de eerste fase wordt er gewerkt van het kruispunt met de Rijmenamsebaan tot aan het kruispunt met de Doornlaarstraat.

   

  In bijgevoegde brief van de aannemer vindt u meer details over de geplande werken en een aantal  richtlijnen in verband met de toegankelijkheid van uw oprit en praktische zaken zoals huisvuilophaling.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Danny Jacobs

danny.jacobs@bonheiden.be

03 535 45 90

Jamie Van Vlasselaar

jamie.vanvlasselaar@viabuild.be

03 206 250

Robin Weyts

robin.weyts@swecobelgium.be

Marc Frans

info@swecobelgium.be

02 383 06 40

Robin Jossart

robin.jossart@pidpa.be

03 259 42 88