Projectoverzicht

20679B en TRE3015 - Verbindingsriolering Meiboomlaan - Bonten Osstraat
Laatst bijgewerkt: 22 sep 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 06 januari 2020

De werken zullen 25 maanden duren

Dit project bestaat uit verschillende delen.

Bonten Osstraat, Meiboomlaan en Bollobos krijgen een gescheiden rioleringsstelsel. De bestaande riolering zal worden gebruikt om het regenwater af te voeren. Daarnaast komt er een nieuwe leiding voor het afvalwater. Het afvalwater van deze drie straten wordt aangesloten op de bestaande collector van Aquafin in de Grote Bollostraat (ter hoogte van de Vrouwvliet).

In de Meiboomlaan (ter hoogte van huisnummer 56) en in de Nobelstraat (ter hoogte van de Vrouwvliet) worden pompstations gebouwd. Die zijn nodig om het afvalwater van laag naar hoog te kunnen pompen.

De gemeente legt een gescheiden rioleringsstelsel aan in de doodlopende zijstraat van de Bonten Osstraat en in de Meiboomlaan tussen Bollobos en Grote Bollostraat.

Voor deze werken zal de rijweg in de verschillende straten volledig worden opgebroken en heraangelegd. De gemeente voorziet enkele wegversmallingen om doorgaand verkeer te ontmoedigen.

De Lijn voorziet voor de ganse duur van de werken een omleiding voor de lijnen 520 en 529.

Nieuws en updates

 • 18 aug 2021

  Deksels worden opgehaald

   

  In Bollobos en de Meiboomlaan worden de komende 2 à 3 weken de deksels van de riolering op het niveau van het nieuwe wegdek gebracht. Dit in afwachting van de aanleg van de toplaag. Let op: deze deksels zullen tijdelijk enkele centimeters boven de rijweg liggen, wees dus voorzichtig als je hier over rijdt met de wagen.

 • 12 aug 2021

  Eind augustus boordstenen Bonten Osstraat - Meiboomlaan

   

  In dat deel van de Meiboomlaan waar we al ver genoeg gevorderd zijn worden momenteel de bermen en opritten opnieuw afgewerkt. We verwachten dat deze werken in september nog zullen doorgaan.

   

  In het andere deel van de Meiboomlaan en in de Bonten Osstraat worden eind deze maand of begin september de goten en boordstenen aangelegd. De aannemer zal eerst een koord spannen om de positie aan te geven, deze koord mag niet worden verwijderd of verplaatst! Daarna worden de goten en boordstenen met een gespecialiseerde machine op de juiste plaats in de juiste vorm gegoten. Het beton moet dan nog enkele dagen uitdrogen.

   

  In de Stijn Streuvelslaan, tussen de Pandhoevestraat en de Raambeek, leggen we in augustus nog de riolering aan. In september worden ook hier de goten en boordstenen geplaatst, met als bedoeling in oktober de asfaltverharding te kunnen plaatsen.

 • 14 jul 2021

  Planning na het bouwverlof

   

  Op maandag 2 augustus starten we met de rioleringswerken in de Stijn Streuvelslaan, vanaf het kruispunt met de Pandhoevestraat richting de Nobelstraat.

  • In de week van 2 augustus wordt de verharding opgebroken en wordt de droogzuiging geplaatst.
  • In de week van 9 augustus wordt gestart met de eigenlijke rioleringswerken. Het kruispunt Pandhoevestraat - Stijn Streuvelslaan zal tijdelijk onderbroken zijn.

   

  De eigenlijke rioleringswerken worden uitgevoerd in een vooruitschrijdende 'trein', telkens over een lengte van ongeveer 30 meter. In die zone wordt de riolering aangelegd in een sleuf, terwijl de zone voor en achter de sleuf toegankelijk blijft voor plaatselijk verkeer. Er wordt ongeveer 20 meter per dag aangelegd, dus verplaats tijdig je wagen als de rioleringswerken je huis naderen: wanneer de sleuf zich voor je deur bevindt kan je je oprit of garage niet gebruiken.

   

  Deze planning is afhankelijk van onvoorziene omstandigheden en kan bij slecht weer worden aangepast.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Marc Storms

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet:

nog niet geweten