Projectoverzicht

20725 - Collector Voer fase 2
Laatst bijgewerkt: 17 apr 2024

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 03 juli 2023

De werken zullen 30 maanden duren

Aquafin ontwerpt momenteel een rioleringsproject om het afvalwater van Sint-Martens-Voeren en Sint-Pieters-Voeren aan te sluiten op het zuiveringsstation in ‘s-Gravenvoeren. Het doel van de werken is hoofdzakelijk om het afvalwater te transporteren. Dit zal onder meer gebeuren door 2 pompstations ter hoogte van Ottegraeven en Berg.

Op de plaatsen waar de leiding de bebouwing passeert zal een gescheiden stelsel worden aangelegd om het regenwater af te voeren naar de Voer. Hierdoor worden ondermeer Vitschen, Schophemerheide, Schophem, Einde, Sint-Martensstraat en Knap voorzien van een gescheiden rioleringsstelsel waarbij we het afvalwater afvoeren naar een zuiveringsstation en het regenwater gebufferd (d.w.z. vertraagd) afvoeren naar een waterloop.

Ter hoogte van de Voer in Schophem wordt door de provincie een doorwaadbare plaats aangelegd. Deze werken worden gecombineerd met de werken van Aquafin uitgevoerd.

Bekijk overzichtskaart riolering

Nieuws en updates

  • 17 apr 2024

    Voorbereidende werken gestart, doorgang Vitschen - Meulenberg geblokkeerd

     

    De voorbereidingswerken zijn gestart

    In 's Gravenvoeren starten we met de voorbereidende werken. We richten het terrein voor grondverbetering in en voeren peilingen uit. Dan gaan we op de openbare weg werken:

    • We plaatsen micropalen in Vitschen, ter versteviging van de ondergrond.
    • Deze werken starten ter hoogte van Vitschen 52 en duren ongeveer 2 weken.

     

    Tijdens deze werken is de doorgang tussen Vitschen en Meulenberg afgesloten. We plaatsen uitwijkzones langsheen de Lammersweg en een tijdelijke brug over de Voer, zodat de bewoners van Vitschen en Meulenberg langsdaar kunnen wegrijden.

     

    Werken aan de Voer aan Vitschen 2 en 4

    Als alles goed gaat en het weer staat het toe, dan breken we vanaf 20 mei de koker van de Voer op ter hoogte van Vitschen 2 en 4. We verwachten dat deze werken ongeveer twee weken in beslag zullen nemen.

     

    Rioleringswerken starten in juni

    Na de opbraak van de Voerkoker starten we met de rioleringswerken in Meulenberg. We werken in een vooruitschrijdende werkzone van telkens 30 à 50 meter, richting de Dr. J. Goffinstraat.

     

    Andere werken

    In Schophem starten we in de tweede helft van mei met de werken aan de keermuren. We verwachten dat deze werken tot het bouwverlof zullen duren. Schophem is afgesloten voor doorgaand verkeer tussen nr. 80 en 74.

     

    In Sint-Martens Voeren, in Berg, plaatsen we de komende maand een pompstation. Momenteel plaatsen we daarvoor de droogzuiging. We verwachten dat deze werken half mei afgerond zullen zijn.

     

  • 04 mrt 2024

    Presentatie infoavond beschikbaar

     

    Eind februari organiseerden de projectpartners een tweede infoavond voor de bewoners. De presentatie van die infoavond kan je hieronder terugvinden.

  • 20 okt 2023

    Voorbereidende werken starten op 23 oktober

     

    • Maandag 23 oktober starten de voorbereidende werken in Vitchen en Meulenberg. Deze werken duren tot 27 oktober. Doorgaand verkeer blijft mogelijk met beurtelings passeren.
    • We voeren een aantal sonderingen uit om de nutsleidingen op te sporen. We maken ook de werkzone vrij in Meulenberg, ter hoogte van Vitchen 52.
    • Nadien voeren de nutsmaatschappijen voor gas, water, elektriciteit en telecom hun aanpassingswerken uit. Zij communiceren zelf over deze werken.
    • Meer informatie en een Franstalige versie in de bijgevoegde infobrief.

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Tim Vanthoor

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Dr. J. Goffinstraat 10