Nieuws

20838V - Aanleg gescheiden rioleringsstelsel in Roerdompstraat en Sluisstraat (deel)
08 apr 2022

Asfalt op maandag 11 april

 

Als gevolg van de slechte weersomstandigheden zijn de geplande asfaltwerken uitgesteld tot maandag 11 april. Als het weer het dan toelaat wordt in de Sluisstraat de toplaag asfalt gelegd en in de Roerdompstraat de onderlaag. In de Sluisstraat worden nadien de rioleringsdeksels op het niveau van het nieuwe wegdek gebracht.

23 mrt 2022

Volgende week betonnen boorden, begin april asfaltwerken

 

De aannemer plaatst momenteel de putten ter hoogte van het kruispunt Roerdompstraat en Sluisstraat. De komende weken wordt er gewerkt aan de heraanleg van de straat. We gaan als volgt te werk:

 

  • Op 24 maart zal de aannemer een koord plaatsen langs de straat die de locatie en hoogte van de boordstenen aangeeft. Die koord dient als geleiding voor de gespecialiseerde machine waarmee de boorden worden getrokken. Verplaats deze koord dus niet! Vanaf de plaatsing van de koord zijn de opritten en garages niet bereikbaar met de wagen.
  • Op 30 maart komt de gespecialiseerde machine en worden de goten en boordstenen in ter plaatse gestort beton aangelegd. Dit beton heeft een droogtijd van +/- 2 weken.
  • In de week van 4 april wordt de onderlaag asfalt aangelegd. Op dat moment is de straat een dag of twee niet bereikbaar met de wagen, daarna worden de opritten terug toegankelijk gemaakt en is ook de grootste hinder voorbij.
14 feb 2022

Vanaf woensdag werken in de Roerdompstraat

 

Als het weer het toestaat starten op woensdag 16 februari de rioleringswerken in de Roerdompstraat. De kruispunten met de Bijenbergstraat en met de Sluisstraat worden afgesloten voor doorgaand verkeer. Tijdens de werkuren (maandag tot en met vrijdag, 07:00 tot 17:00) parkeer je je wagen buiten de werkzone als je die doorheen de dag nodig hebt. Te voet en met de fiets zijn de woningen altijd bereikbaar, maar de opritten zullen af en toe niet met de wagen bereikbaar zijn.

 

De werken starten met de opbraak van de weg, waarna de riolering wordt aangelegd in een sleuf van telkens +/- 50 meter. Nadat die 50 meter zijn aangelegd gaat de sleuf terug dicht, komt er steenslag over en worden de volgende 50 meter opengelegd. Op die manier houden we de woningen maximaal bereikbaar. Er wordt +/- 30 meter riolering per dag aangelegd.

 

Na de aanleg van de hoofdriolering worden de woningen en straatkolken op de nieuwe leidingen aangesloten en wordt de weg opnieuw aangelegd. Daarover volgt later meer informatie.