Projectoverzicht

21931 - Sanering lozingspunten Hambos
Laatst bijgewerkt: 15 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 maart 2019

De werken zullen 28 maanden duren

Met dit project wordt er voor gezorgd dat het afvalwater van Haacht (Wakkerzeel), een klein deel van Rotselaar en een klein deel van Leuven verzameld wordt ter hoogte van 2 punten. Een deel van het vuilwater zal worden opgevangen ter hoogte van de Martelarenlaan, waar de persleiding zal aansluiten op de bestaande riolering. Het tweede punt sluit aan op de bestaande riolering ter hoogte van het kruispunt Wijgmaalsesteenweg/ Pastoriestraat. Na de uitvoering van het project zal het afvalwater van ongeveer 3100 inwoners bijkomend worden gezuiverd.

Nieuws en updates

 • 22 okt 2019

  Vanaf morgen werken in de Kelfstraat en Walenstraat

   

  Op 23 oktober starten de werken in de Fase 2B, Kelfstraat en Walenstraat vanaf de voetbal tot de hoek met Wilgen. We beginnen eerst met de voorbereidende werken waarna de riolering zal worden aangelegd. De Walenstraat is eerst aan de beurt, in de zone tussen het kruispunt met Wilgen en de Lindenstraat. Nadien wordt gewerkt in de Kelfstraat vanaf de voetbal, richting de Walenstraat. Nadat de riolering is geplaatst wordt de weg heraangelegd. We verwachten dat deze werken zullen duren tot maart 2020, afhankelijk van onvoorziene omstandigheden.

   

  Intussen wordt in de Pastoriestraat de rijweg afgewerkt en de voetpaden en de parkeerstroken geplaatst. We verwachten dat deze werken zullen duren tot het einde van dit jaar. Ook in Fase 2A, in de Kelfstraat, wordt de rijweg afgewerkt tot eind december. In de Voordestraat gebeurt dat in de tweede helft van november.

   

  In de Walenstraat (tussen de hoek met Wilgen en nr. 28) werd de riolering geplaatst en worden tot eind deze maand de woningen overgekoppeld op de nieuwe leidingen. Begin volgend jaar wordt ook hier de weg heraangelegd en worden de opritten en bermen afgewerkt. Vanaf nr. 28 tot aan de Vijfde Liniestraat wordt de riolering nog geplaatst en worden de woningen overgekoppeld. Er wordt ook verdergewerkt aan het pompstation. De heraanleg van de weg gebeurt tegelijk met het andere deel van de Walenstraat.

 • 27 aug 2019

  Riolering Pastoriestraat bijna klaar, begin september werken in Kelfstraat en Walenstraat

   

  De aannemer legt nog tot ongeveer 30 augustus riolering aan in de Pastoriestraat (fase 1A). Vanaf 2 september wordt gestart in de Walenstraat (fase 1C) vanaf het kruispunt Wilgen- en Walenstraat, richting de Vrijheidstraat. Vanaf 9 september wordt gestart in de Kelfstraat (fase 2A). We beginnen aan het voetbalterrein en werken door richting de kerk, tot ongeveer half oktober.

 • 25 jun 2019

  Begin juli asfaltwerken in Kapelleweg

   

  In de Kapelleweg wordt begin juli asfalt geplaatst en zullen aansluitend de voetpaden en de bermen zover mogelijk worden afgewerkt. In de Pastoriestraat wordt een Minder-Hindersteenslag voorzien teneinde de toegang te verzekeren.

   

  Het bouwverlof gaat in op 15 juli en eindigt op 4 augustus. Vanaf 5 augustus werkt de aannemer de Pastoriestraat verder af en wordt ook Fase 2A in de Kelfstraat opgestart. Aan het einde van augustus beginnen we ook te werken aan Fase 1C1 in de Walenstraat.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jamie Van Vlasselaer

Werfleider aannemer

Locatie werfkeet: Hambosstraat 77, in de fabriekshal