Projectoverzicht

21931 - San.loz.ptn Hambos Wijgmaalsest Wilgen Vrijh. Walen & Kelfst
Laatst bijgewerkt: 22 jul 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 maart 2019

De werken zullen 28 maanden duren

Met dit project wordt er voor gezorgd dat het afvalwater van Haacht (Wakkerzeel), een klein deel van Rotselaar en een klein deel van Leuven verzameld wordt ter hoogte van 2 punten. Een deel van het vuilwater zal worden opgevangen ter hoogte van de Martelarenlaan, waar de persleiding zal aansluiten op de bestaande riolering. Het tweede punt sluit aan op de bestaande riolering ter hoogte van het kruispunt Wijgmaalsesteenweg/ Pastoriestraat. Na de uitvoering van het project zal het afvalwater van ongeveer 3100 inwoners bijkomend worden gezuiverd.

Nieuws en updates

 • 25 jun 2019

  Begin juli asfaltwerken in Kapelleweg

   

  In de Kapelleweg wordt begin juli asfalt geplaatst en zullen aansluitend de voetpaden en de bermen zover mogelijk worden afgewerkt. In de Pastoriestraat wordt een Minder-Hindersteenslag voorzien teneinde de toegang te verzekeren.

   

  Het bouwverlof gaat in op 15 juli en eindigt op 4 augustus. Vanaf 5 augustus werkt de aannemer de Pastoriestraat verder af en wordt ook Fase 2A in de Kelfstraat opgestart. Aan het einde van augustus beginnen we ook te werken aan Fase 1C1 in de Walenstraat.

 • 17 jun 2019

  Aanleg riolering in de Pastoriestraat tot bouwverlof

   

  In de Pastoriestraat is de aannemer gestart met de riolering vanaf de Wijgmaalsesteenweg. Wij verwachten dat het kruispunt tot 21 juni opgebroken zal blijven. De aanleg van de riolering gaat door tot de start van het bouwverlof, op 12 juli. De straat wordt aangevuld met steenslag en het kruispunt met de Voordestraat krijgt al een onderfundering voordat het bouwverlof begint.

 • 15 mei 2019

  Riolering Kapelleweg bijna klaar, volgende maand grondwerken in Pastoriestraat

   

  In de Kapelleweg is de riolering aangelegd. De aannemer is momenteel bezig met het overkoppelen van de woningen. Eind deze maand worden de boordstenen aangelegd, zodat we half juni de onderlaag asfalt kunnen aanleggen. Daarna worden dan de bermen en de opritten onder handen genomen.

   

  In de Pastoriestraat worden voorbereidende werken getroffen om de ondergrond te beschermen tegen zettingen, door middel van een groutscherm. Grout is een mengeling van water en cement dat stevige kolommen of wanden vormt wanneer het in de grond wordt ingebracht. Zo is de bodem beter beschermd tegen de trillingen van het werfmateriaal. Deze werken zouden tegen 7 juni afgerond zijn, zodat we vanaf 11 juni kunnen beginnen met de riolering. We starten aan de Wijgmaalsesteenweg en schuiven op richting de kerk.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Jamie Van Vlasselaer

Werfleider aannemer