Projectoverzicht

22120 - Verbindingsriolering Melselestraat
Laatst bijgewerkt: 07 jul 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 27 september 2021

De werken zullen 19 maanden duren

Deze werken hebben als doel riolerings- en wegeniswerken uit te voeren in de Melselsestraat, Keizerstraat, Heirbaan, Kruibekesteenweg, Perstraat en Botermelkstraat om zo de lozingspunten op te vangen die momenteel lozen in de langsgrachten Hof ter Snoek en in een waterloop richting Beverse Beek.

Met dit project wordt een gescheiden stelsel aangelegd. Het afvalwater wordt afgevoerd via de Melselestraat, langs de velden richting Zandstraat waar het aansluit op de collector Haasdonk (project 20.044). Het regenwater wordt verzameld richting Melselestraat waar het toekomt in een nieuw bekken aan de Melselestraat (t.h.v. de voetbalvelden).

Nieuws en updates

 • 07 jul 2022

  Bouwverlof vanaf 8 juli, nadien werken in Heirbaan en heraanleg Keizerstraat

  De aannemer gaat in bouwverlof vanaf 8 juli tot 1 augustus. Er zal dan geen activiteit zijn op de werf. Tijdens het verlof zijn de woningen bereikbaar. Na het verlof gaan we verder met de aanleg van de persleidingen en pompputten.

   

  In de Keizerstraat tussen Blokmakerstraat en Heirbaan 22 worden de voetpaden aangelegd vanaf de tweede week van augustus. Rond 23 augustus wordt het fietspad aangelegd in beton.

   

  In de Heirbaan tussen nrs. 22 en 86 starten we met de opbraak van de weg in de week van 8 augustus. De riolerings- en wegeniswerken zullen duren tot eind november.

 • 23 feb 2022

  Melselestraat tijdelijk afgesloten t.h.v. nummer 78

   

  De recente storm heeft schade aangebracht aan de nieuwe gracht in de Melselestraat, met wateroverlast als gevolg. De onveilige situatie is snel rechtgezet en de gracht hersteld, maar om het nieuwe wegdek te laten uitharden blijft de straat afgesloten tot vrijdag. Je kan omrijden via de Bosstraat.

 • 21 feb 2022

  Gewijzigde planning, werken Melselestraat richting Kruibekesteenweg opgestart

   

  Na de aanpassing van de planning zullen de werken als volgt verlopen:

   

  In de Melselestraat vanaf de velden richting de Kruibekesteenweg zijn de rioleringswerken gestart. De aannemer plaatst de nieuwe leidingen in een sleuf van telkens +/- 50 meter, die daarna dichtgaat en overrijdbaar wordt gemaakt voordat het volgende deel van +/- 50 meter wordt opengelegd. We verwachten ook hier de onderlaag asfalt te kunnen leggen voor het paasverlof en de weg af te werken tegen begin mei.

   

  In een klein deel van de Melselestraat moeten de gebouwen worden aangesloten op de riolering met een pompsysteem. Deze drukriolering leggen we aan vanaf 19 mei en zal waarschijnlijk klaar zijn net voor het zomerbouwverlof, samen met de inbuizingen van de gracht.

   

  In de Keizerstraat van de kerk tot de Blokmakerstraat voorzien we om net voor de paasvakantie de onderlaag asfalt aan te leggen, om de toegankelijkheid te verhogen. De afwerking van de voetpaden en de parkeerstroken volgt dan na het paasverlof en zal eind mei afgerond zijn.

   

  In de rest van de Keizerstraat starten de werken op 19 april. De aannemer zal eerst de wegenis opbreken en dan de riolering aanleggen. We verwachten om voor het zomerbouwverlof de onderlaag asfalt te kunnen aanleggen en de weg af te werken in september.

   

  In de Heirbaan vanaf de buurtweg tot aan nr. 86 starten we de rioleringswerken na het zomerbouwverlof. Een exacte planning volgt later. We starten dan ook werken op voor de aanleg van de drukriolering in de Heirbaan, de Kruibeeksesteenweg, de Botermelkstraat en de Persstraat, met de bedoeling om eind 2022 af te ronden.

   

  Zoals altijd is deze planning afhankelijk van het weer en andere onvoorziene omstandigheden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

https://www2.telenet.be/nl/klantenservice/contacteer-telenet/

Werfleider aannemer Besix

Locatie werfkeet:

naast Melselestraat 15