Projectoverzicht

22289 - Aansluiting Zallaken op Terheidelaan
Laatst bijgewerkt: 19 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 juli 2021

De werken zullen 14 maanden duren

Met deze werken leggen we een gescheiden rioleringsstelsel aan in de Vakenstraat, de Steenweg op Gelrode (van Kerkhofstraat tot Beukenlaan), de Kleistraat en de Vijverstraat. De woningen uit die straten, van ongeveer 650 inwoners, lozen momenteel nog ongezuiverd in een waterloop. We leggen een nieuwe leiding aan voor afvalwater en sluiten die aan op het grotere rioleringsnet. Vanaf dan wordt het afvalwater van die woningen gezuiverd vooraleer het geloosd wordt in de Winge. Het regenwater moet niet gezuiverd worden en wordt lokaal afgevoerd.

 

De gemeente maakt van deze werken gebruik om de bovenbouw in de Vakenstraat te vernieuwen. De focus ligt daarbij op de verbetering van de verkeersveiligheid en het fietscomfort.

Nieuws en updates

 • 10 nov 2021

  Volgende week werfzone te bereiken via Aarschot

   

  De aannemer legt momenteel de gescheiden riolering aan richting de Kerkhofstraat. In de week van 15 november wordt de regenwaterafvoer aangekoppeld op de Winge, die de Vakenstraat kruist. Omdat dan ter hoogte van de werkzone de Vakenstraat wordt afgesloten moeten de bewoners aan- en afrijden langs de zijde van Aarschot.

   

  In een vorige communicatie werd meegedeeld dat de nutsmaatschappijen nog eind dit jaar zouden beginnen aan hun verplaatsingswerken. Om de hinder voor de bewoners te beperken, zeker tijdens het kerstverlof, worden deze werken uitgesteld tot maart 2022. Zo kunnen we de werf proper achterlaten tijdens het bouwverlof en eerst de onderlaag asfalt aanleggen, in het voorjaar van 2022.

 • 03 jun 2021

  Presentatie infoavond

   

  Op 1 juni werd een infoavond gehouden voor de bewoners. De presentatie die getoond werd kan je hieronder terugvinden.

 • 18 mei 2021

  Op 5 juli reeds werken van De Watergroep

   

  Voordat de rioleringswerken kunnen starten voert de Watergroep aanpassingswerken uit aan haar netten. Deze aanpassingswerken starten al vanaf 5 juli 2021 en zullen een week duren. De Watergroep communiceert zelf over eventuele hinder van haar werken.

   

  In de week van 5 juli 2021 zal de aannemer voor de rioleringswerken ook al de bemalingsfilters en omleidingssignalisatie plaatsen. Op deze manier kan de aannemer direct na het bouwverlof op 3 augustus 2021 starten met de rioleringswerken. Van deze voorbereidingen zal je weinig tot geen hinder ondervinden.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Maxim Corten

Werfleider aannemer