Projectoverzicht

22379 - Oplossen knelpunt Waterstraat
Laatst bijgewerkt: 20 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 02 augustus 2021

De werken zullen 19 maanden duren

Deze werken hebben als doel het aanleggen van een gescheiden riolering ter hoogte van de Waterstraat en Molenveld. Verder zal in het project ook het erosieprobleem ter hoogte van Hoogkouter opgelost worden. Tot slot zal er een ondergronds bufferbekken komen ter hoogte van het kerkplein. Dit om het water te bufferen en de piekdebieten op de waterloop te doen dalen. Door het oplossen van deze knelpunten op de gemeentelijke riolering, zal de overstortwerking van de afwaartse collector Dworp op de Molenbeek verminderen. Dit zal er toe leiden dat er minder vuilwater terecht komt in de Molenbeek.

Nieuws en updates

 • 20 jan 2022

  Update van de werken in de  Molenstraat en Waterstraat


  Molenstraat


  In deze Molenstraat is de aannemer sinds 17 januari begonnen met het plaatsen van de lijnvormige elementen zoals borduren en kantstroken. De onderlaag van het asfalt wordt aansluitend verwacht op maandag 24 januari. Hierdoor is het voor de bewoners onmogelijk om die dag de oprit van hun wagen met hun wagen te bereiken. Vanaf begin februari zal de aannemer dan starten met het fatsoeneren van de voetpaden.


  Later wordt ook nog een mozaïek aangelegd ter hoogte van de ingang van het kerkhof. Tijdens deze aanleg hiervan zal de Molenstraat enkel tot aan deze zone te bereiken zijn.


  Opmerking: Op een aantal plaatsen in de Molenstraat zal de onderlaag na de plaatsing ervan op sommige locaties weer moeten worden opgebroken. Dit is geen fout, maar een doelbewuste handeling. Het openbreken is nodig voor het plaatsen van een vijftiental dwarsroosters, die geplaatst moeten worden wegens de hellende Molenstraat. De dwarsroosters kunnen helaas niet voor de onderlaag asfalt geplaatst worden. Ze zouden het de asfaltmachine onmogelijk maken om de onderlaag kwalitatief aan te brengen en moeten dus achteraf apart worden geplaatst


  Waterstraat


  De bemaling wordt worden in de week van 24 januari. Na enkele dagen bemalen wordt er verwacht te starten met de eigenlijke werken. Dit gebeurt volgens de meest recente planning begin februari . De aannemer zal dan starten met de opbraak van de wegenis om daarna de riolering aan te leggen.


  Kerkplein


  De start van de aanleg het bufferbekken op het kerplein wordt verwacht half februari.

 • 16 dec 2021

  Bouwverlof

   

  Vanaf donderdag 23 december tot maandag 10 januari liggen de werken stil wegens bouwverlof.

   

  De aannemer werkt daarvoor in de Molenstraat nog de laatste aansluitingen van huizen en straatkolken af. De voorbereidende werken voor de aanleg van de wegenis worden uitgesteld tot na Nieuwjaar. Prioriteit is om de werf fatsoenlijk achter te laten zodat de toegankelijkheid van de woningen tijdens deze vakantieperiode zo goed als mogelijk gegarandeerd is.

   

  Op de straat komt minder hindersteenslag zodat deze, weliswaar tegen lage snelheid, berijdbaar is. Ook wordt vlak voor het verlof nog geborsteld zodat de werf er zo proper mogelijk bijligt.

   

  In de week van 10 januari starten ook de werken in de Waterstraat. De activiteit op de werf zal echter beperkt zijn aangezien de aannemer in de eerste werkweek een aantal verplichte veiligheidsopleidingen voorzien heeft. Vanaf 17 januari wordt er terug op volle kracht gewerkt zowel in de Waterstraat als in de Molenstraat.

 • 18 nov 2021

  Werken Molenveld bijna afgerond

   

  De plaatsing van de riolering in het Molenveld is bijna afgerond. Die is gepland eind november. Daarna start de aannemer in het Molenveld met het plaatsen van de straatkolken. Eens die geplaatst zijn, wordt gestart met de lijnvormige elementen, zoals borduren, kantstroken, ...

   

  De aannemer zal , indien mogelijk, daarna ook de fundering en onderlaag van het asfalt plaatsen. Hij probeert dit nog te doen voor het kerstverlof. De plaatsing daarvan hangt af van het weer. Is het, vanwege slecht weer, niet mogelijk om de onderlaag te plaatsen, dan blijft tot na het kerstverlof de steenslag liggen.

   

  Na nieuwjaar beginnen de werken onderaan de Waterstraat. Hier wordt hetzelfde principe toegepast als in Molenveld. Er wordt onderaan gestart en stelselmatig zal de Waterstraat worden opgebroken en de riolering worden aangelegd.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Guy De Temmerman - werfleider

• tel : 03 206 25 00

• Locatie werfkeet: ter hoogte van kerkhof in Molenveld

Karel De Vos

tel 02 359 17 07

Gemeente Beersel