Projectoverzicht

22386 - Sanering Sint-Katarina-Houtem
Laatst bijgewerkt: 12 jan 2022

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 05 augustus 2019

De werken zullen 30 maanden duren

Het vuilwater in gedeeltes van Hauthem en Kauterhof wordt momenteel nog geloosd in grachten die uitmonden in de Schoorbroekbeek en Hoxembeek. Na uitvoering van dit project zal al het vuilwater via een gescheiden stelsel en twee pompstations in Hauthem aansluiten op de zuiveringsinstallatie van Hoegaarden te Klein Overlaar. Met een bufferbekken langs het Kauterhof zal het regenwater vertraagd richting centrum Hoegaarden stromen.

Nieuws en updates

 • 24 nov 2021

  Begin december boordstenen Kauterhof vanaf bufferbekken, normaal 13 december asfalt

   

  In Kauterhof, vanaf het bufferbekken richting Hauthem, plannen we op 1 december de boordstenen en goten aan te leggen in ter plaatse gestort beton. Tijdens die werken en tot enkele weken erna zijn de opritten en garages langs dit traject onbereikbaar met de wagen. Het beton moet immers enkele weken uitharden. De planning van deze werken is ook sterk afhankelijk van het weer en vooral van de temperatuur.

   

  Op 2 december wordt ter hoogte van de watertoren over een lengte van ongeveer 60 meter de fietsstroken gelegd. Het betonnen kruispunt aan de watertoren plannen we op 6 december. De bedoeling is om op 13 december de onderlaag asfalt te leggen in deze fase. Ook hier geldt dat deze planning sterk afhankelijk is van het weer en de temperatuur, dus deze data kunnen nog opschuiven.

   

  Tussen de Zavelputtenstraat en het bufferbekken legt de aannemer momenteel de kasseien en de voetpaden. Als het weer het toelaat zal op 29 en 30 november de wegenis van de zijstraatjes aan het bufferbekken worden aangelegd. Dat zal gebeuren in ter plaatse gestort beton.

 • 29 okt 2021

  Riolering volledig klaar, binnenkort kasseiwerken

   

  In alle fases is nu de riolering aangelegd, ook in het gedeelte naar de watertoren. Tussen de Zavelputtenstraat en het bufferbekken werd onlangs het fietspad aangelegd. De volgende stap daar is het aanleggen van de kasseien, een werk dat opstart begin november. In het najaar voeren we ook nog de beplantingen uit.

 • 28 sep 2021

  Opbouw wegenis vanaf eind oktober

   

  Tegen het einde van oktober worden de resterende betonnen fietssuggestiestroken aangelegd. Begin november worden de resterende kasseien geplaatst.

   

  Eind oktober, begin november worden de boordstenen gegoten in beton. Je krijgt van de aannemer nog een briefje met de exacte planning. Daarna volgen onderlaag en toplaag asfalt. Dan zijn we waarschijnlijk in december.

   

  We willen de resterende voetpaden klaar hebben tegen eind 2021.

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Rob Eyckens

Werfleider

Locatie werfkeet

perceel naast Hauthem 12

Elke Vandeplas

Gemeente Hoegaarden

Sandro Mazzarese

Fluvius