Projectoverzicht

22411V - Aanleg gescheid.riol.in aansl.str. verbindingsriol.Kelbergen
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 09 augustus 2021

De werken zullen 8 maanden duren

In dit project legt Aquafin een gescheiden rioleringsstelsel aan in de opwaartse zijstraten van de Kelbergenstraat en de Engelbeekstraat tussen het kruispunt met de Driesstraat en het kruispunt Stappersestraat/Schelkensberg. Deze werken hebben als doel het afvalwater van de woningen aan te sluiten op de waterzuivering van Diest. Het kostbare regenwater houden we maximaal ter plaatse door de bestaande afwateringen te behouden.
 

 

Nieuws en updates

 • 10 dec 2021

  Werken lopen vertraging op, focus ligt op toegankelijkheid woningen

   

  De weersomstandigheden zijn ons niet gunstig gezind, met vertragingen als gevolg. Daarnaast moet de aannemer opboksen tegen verschillende bodemsamenstellingen, met bijna ondoordringbare ijzerzandsteen in sommige straten en een heel zwakke ondergrond met nood aan versteviging elders.

   

  Er is dan ook besloten om de planning bij te sturen. Om de woningen zo goed mogelijk bereikbaar te houden worden dit jaar geen nieuwe rioleringswerken meet opgestart. In de plaats daarvan proberen we in de Driesstraat, Kweekstraat, Vlassaertstraat en Kelbergen t.h.v. 23-27 nog het nieuwe wegdek erin te krijgen. We rekenen daarbij op het weer om dit te kunnen waarmaken en zullen afwerken zover dat mogelijk is.

   

  Vanaf 23 december gaat de aannemer in bouwverlof. De werf wordt zoveel mogelijk afgewerkt en veilig achtergelaten. Merk je toch dat de huidige verharding in slecht of gevaarlijke staat is, of heb je een andere opmerking, laat het dan zeker tijdig weten, dan zoeken we samen een oplossing.

   

  In januari starten we de rioleringswerken in de Schellekensberg, daarna de rioleringswerken in de Stappersestraat en de rest van de Vlassaerstraat. Intussen worden ook de opritten hersteld en de grachtbeschoeiingen voorzien waar er al asfalt ligt. Na de winterperiode, vanaf 1 maart, voorzien we de rest van de asfaltwerken te kunnen uitvoeren, met het einde der werken voorzien tegen midden april. Dat is natuurlijk afhankelijk van onvoorziene omstandigheden.

 • 22 okt 2021

  Bouwverlof van 1 tot 12 november

   

  Door de opeenvolging van feestdagen last aannemer Besix bouwverlof in van maandag 1 tot en met vrijdag 12 november. Er zal dus weinig of geen activiteit zijn op de werf.

   

  Merk je een probleem op de werf? Bel of mail het Aquafin contactcenter (03 450 45 45). Je kunt de collega's op werkdagen bereiken van 8 tot 17 uur. In noodgevallen buiten de werkuren bel je 0800 16 603.

 • 22 okt 2021

  Aannemer is gestart in Driesstraat

   

  Momenteel zitten de werken zo goed als op schema. In de Kweekstraat, de Vlassaertstraat en de Kelbergenstraat (van huisnummer 21 t.e.m. 27) liggen de rioolbuizen.

   

  Op donderdag 21 oktober is de aannemer ook in de Driesstraat gestart met de rioleringswerken. Later volgen de Stappersestraat en de Schellekensberg.

   

  Vanaf woensdag 17 november komt er een tweede ploeg bij voor de uitvoering van de huisaansluitingen. Die gebeuren in dezelfde volgorde als de aanleg van de riolering.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Jan Wils

Werfleider aannemer Besix

Locatie werfkeet:

Engelbeekstraat ter hoogte van huisnummer 32 (op hoek met Kerkstraat)