Projectoverzicht

22730 - Verbindingsriolering Doddelbergstraat
Laatst bijgewerkt: 17 nov 2019

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 15 juni 2018

De werken zullen 17 maanden duren

Met deze werken wil Aquafin het afvalwater van ongeveer 180 inwoners uit Kersbeek-Miskom, dat momenteel nog rechtstreeks in de Kapellebeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Om dit te realiseren, zal Aquafin een nieuwe riolering aanleggen in de Doddelbergstraat, vanaf het kruispunt met de Windmolenstraat tot aan de Dorpsstraat. De bestaande leidingen worden hergebruikt voor de afvoer van regenwater. Op sommige plaatsen zijn hiertoe plaatselijke herstellingen noodzakelijk. Het afvalwater komt terecht in de rioolwaterzuiveringsinstallatie ter hoogte van de Dorpsstraat in Glabbeek-Kapellen. Het propere regenwater blijft aangesloten op de bestaande lozingspunten in de Kapellebeek.

Nieuws en updates

 • 29 okt 2019

  Riolering geplaatst, heraanleg wegenis in november

   

  De riolering is aangelegd en de elektriciteitskabels zijn verplaatst. De aannemer concentreert zich nu op het aansluiting van de huizen op de nieuwe riolering. Aan de zijde van de fruitbomen worden herstellingen uitgevoerd aan het wegdek.

   

  Als alles goed gaat en het weer het toelaat wordt de eerste rijhelft terug van beton voorzien in de week van 25 november.

   

  Afkoppelingen kunnen starten na huisaansluitingen

   

  Nadat de aannemer de huisaansluitputjes voor jouw woning heeft geplaatst kan je starten met de afkoppelingen op privé. We raden aan deze werken af te ronden tegen de kerstvakantie. Na de vakantie komt de keurder langs om de werken te controleren en het keuringsattest op te maken, waarmee je de subsidies kan aanvragen. De keurder zal je verder informeren.

 • 04 okt 2019

  Huisaansluitingen worden even uitgesteld

   

  De aannemer kan de huisaansluitingen op de nieuwe riolering momenteel niet verder uitvoeren omdat er een elektriciteitskabel in de weg ligt. De kabel moet eerst worden verplaatst voordat de huisaansluitingen kunnen worden gemaakt.

   

  Ondertussen legt de aannemer de hoofdriool verder aan. We verwachten dat hij hiervoor nog drie weken nodig zal hebben.

 • 04 sep 2019

  Volgende week worden huisaansluitingen uitgevoerd

   

  De aannemer legt momenteel de riolen verder aan tussen het pompstation en de grens met Glabbeek-Kapellen. Vanaf volgende week wordt worden de woningen aangesloten op de nieuwe riolen. De aannemer start met de woningen aan het pompstation en schuift geleidelijk op naar de Windmolenstraat.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 19u)

Contactformulier

Luc Goossens - Werfleider aannemer DSV

Locatie werfkeet: Doddelbergstraat