Projectoverzicht

23034 - Optimalisatie RWA Industriepark Hulshout
Laatst bijgewerkt: 10 apr 2024

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 18 oktober 2021

De werken zullen 36 maanden duren

Werken uitgesteld tot nader order

Als gevolg van de problemen met de bemaling is de vergunning voor deze werken niet langer geldig. De aannemer heeft het terrein verlaten.

We moeten een nieuwe omgevingsvergunning aanvragen om de werken te mogen uitvoeren met aangepaste maatregelen. Daarom verwachten we ten vroegste te kunnen starten in de loop van 2025.

 

Waarom deze werken?

Met dit project wordt in een gedeelte van Industriepark en Magazijnenstraat een gescheiden riolering aangelegd, waarmee regen- en afvalwater apart worden afgevoerd. De bestaande riolering wordt opnieuw gebruikt als afvalwaterafvoer (DWA) en er wordt een nieuwe regenwaterafvoer (RWA) aangelegd. Die nieuwe afvoer dient ook als voorbereiding voor toekomstige werken in het industriepark.

Om het regenwater af te voeren komt er nieuw RWA-pompstation in de Magazijnenstraat, dat het water zal verpompen naar het bufferbekken. Dat bekken wordt op zijn beurt vergroot van 1600 m³ naar 5500 m³. Uiteindelijk wordt het water afgevoerd via de Goorloop.

Na de aanleg van de riolering wordt in opdracht van de gemeente Hulshout het kruispunt Vaartstraat & Industriepark opnieuw aangelegd. Er wordt een veilige fietsoversteekplaats voorzien.

Naast de rioleringswerken van Aquafin zal Pidpa de bestaande riolering in Industriepark renoveren. Dat gebeurt zonder dat de straat moet worden opengelegd.

Nieuws en updates

  • 15 mrt 2022

    Werken stilgelegd als gevolg van problemen met grondwater

     

    Als gevolg van een probleem met het grondwater werd de droogzuiging tijdelijk stilgelegd. Zolang het grondwater niet voldoende verlaagd is kunnen de werken niet worden opgestart. Meer informatie kan je vinden in de onderstaande brief.

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier