Nieuws

23048 - Collector Steenstraat (Fase 1)
11 sep 2023

Planning bovenbouw deel Steenstraat en Heulebosstraat

 

Momenteel werken we volop in de Steenstraat (tussen de Mellestraat en de Vlasrootstraat) en de Heulebosstraat. Aannemer Vuylsteke werkt de laatste rioolaansluitingen van de woningen af. Ook Fiber Klaar (nutsmaatschappij die een nieuw glasvezelnetwerk heeft aangelegd) is bijna klaar met zijn werken. Hiermee zijn zo goed als alle ondergrondse werken afgerond en kunnen we beginnen aan de bovenbouw.

 

Hoe gaat het verder?

 

  • Week 11 tot 15 september
    - Rioolaansluitingen woningen
    - Plaatsen waterontvangers tussen Heulebosstraat en fase 1
    - Betonwerken kruispunt Steenstraat – Heulebosstraat Na de betonwerken blijft het kruispunt Steenstraat – Heulebosstraat enkele weken afgesloten voor verkeer.
    - Voetpaden in Steenstraat tussen Heulebosstraat en Mellestraat
     
  • Week 18 tot 22 september
    - Plaatsen boordstenen en greppels tussen Heulebosstraat en fase 1
    - Plaatsen funderingen tussen Heulebosstraat en fase 1
     
  • Week 25 tot 29 september
    - Afwerken fundering tussen Heulebosstraat en fase 1
    - Voetpaden tussen Heulebosstraat en fase 1
    - Vernieuwen rijweg Heulebosstraat
       ▪ Van huisnummer 1 tot 13: vernieuwen fundering
       ▪ Van huisnummer 13 tot 37: affrezen toplaag asfalt
     
  • Week 2 tot 6 oktober
    - Parkeerstroken tussen Heulebosstraat en fase 1
    - Bovenste funderingslaag voor de volledige rijweg van fase 3 en de uitbreiding Heulebosstraat
     
  • Week 9 tot 13 oktober
    - Asfalteren (onderlaag en toplaag) van de volledige rijweg van fase 3 en de uitbreiding Heulebosstraat + asfalteren toplaag van fase 1 (tot aan kruispunt Vlasrootstraat)
    Deze werken zijn weersafhankelijk.
     

In het najaar wordt ook nog de groenaanleg uitgevoerd en worden de wegmarkeringen geplaatst.

 

Opgelet: De planning is steeds onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden, weerverlet en kan in functie van de vordering van de werken opschuiven.

03 apr 2023

Toegankelijkheid wijk Hoogweide

 

Van mei tot midden juni 2023 is het kruispunt Roeselaarsestraat-Hoogweide afgesloten. Tijdens deze periode zijn de alternatieve toegang en uitgang voor de wijk van toepassing (zie plan).

 

  • Naar de wijk via de onsluitingsweg tussen Gullegemsestraat 94 (juwelier) en de R8.
  • Vanuit de wijk via de onsluitingsweg tussen Hoogweide 24 en 26 naar de Roeselaarsestraat

 

Voor de afvalophaling (papier, vuilnis, pmd, tuinafval) voorzien we opnieuw een afvalverzamelpunt in de Roeselaarsestraat, ter hoogte van de ontsluitingsweg van de wijk Hoogweide. Je kan je afval natuurlijk ook steeds plaatsen in de Steenstraat of in het afgewerkte deel van de Roeselaarsestraat.

 

Hulp nodig bij het verplaatsen van jouw afval? Neem tijdig contact op met de stad Kortrijk of vraag hulp aan jouw buren.

 

teaser
03 apr 2023

Afwerking Roeselaarsestraat

 

Momenteel werkt de aannemer de voetpaden en de parkeerstroken af in de Roeselaarsestraat (deel tussen Gullegem en het kruispunt Roeselaarsestraat-Hoogweide). Hij zal hier eind april 2023 mee klaar zijn. De bovenste asfaltlaag is voorzien in juni.

 

Begin mei 2023 start de aannemer dan met de afwerking van het resterende deel van de Roeselaarsestraat. Dit is het deel tussen de Steenstraat en het kruispunt Roeselaarsestraat-Hoogweide, inclusief het kruispunt. Deze werken duren tot midden juni 2023. In deze termijn zit onder andere een maand uithardingstijd voor de betonverharding van het kruispunt.

 

Deze planning is steeds onder voorbehoud van onvoorziene omstandigheden en weerverlet.

 

03 apr 2023

Planning tot einde werken van fase 2

Vandaag werken een bewonersbrief bedeeld in de fase 2 (Mellestraat, St-Katharinastraat en omgeving).

03 nov 2022

Werken in deel Mellestraat (fase 2) vertraagd

 

De werken in de Mellestraat, vanaf het kruispunt met de Steenstraat (fase 2), verlopen niet zoals gepland. Volgens de oorspronkelijke planning moest dit deel eind oktober zijn afgewerkt. Door problemen met de nutsleidingen, extra werken aan de ingebuisde Toortelbeek, problemen bij de levering van materialen en andere onvoorziene omstandigheden heeft de aannemer zijn planning al enkele keren moeten aanpassen.

 

We begrijpen dat dit voor jou geen aangename periode is en we doen er alles aan om de hinder zoveel mogelijk te beperken.

 

Huidige planning

 

Momenteel is 95% van de rioleringswerken afgerond. Blijft nog over:

  • De overkoppeling van de woningen 279/264 en 203/236 van de oude op de nieuwe riolering.
  • De aanleg van een stukje riolering in de Steenstraat, tot buiten het toekomstige verkeersplateau.

Ondertussen plaatst de aannemer de borduren, de greppels en de funderingen. Aansluitend giet hij de asfaltonderlaag van de rijweg en de fietspaden. Deze werken duren tot begin december.

 

Kruispunten onderbroken voor aanleg beton

 

Voor de kerstvakantie willen we de kruispunten Mellestraat - Steenstraat en Sint-Katharinastraat - Grysperrestraat afwerken. Deze kruispunten worden aangelegd in beton. Omdat het beton moet uitharden, zullen de twee kruispunten een 6-tal weken niet toegankelijk zijn. Woon je tussen beide kruispunten? Dan kan je aan- en afrijden via het noordelijke deel van de Mellestraat.

 

Zodra de twee kruispunten voldoende zijn uitgehard, worden ze opengesteld. We zijn dan vermoedelijk eind januari. Dan wordt het beton gelegd op het kruispunt Mellestraat - Sint-Katharinastraat (de vroegere rotonde). Ook dit kruispunt zal 6 weken afgesloten zijn.

 

Door de twee eerste kruispunten op hetzelfde moment te gieten, verkorten we de uitvoeringsperiode en zorgen we dat alle woningen in het projectgebied bereikbaar blijven.

 

Klaar eind maart 2023

 

Nadat alle kruispunten zijn afgewerkt, gaat de aannemer verder met de asfalteringswerken en de groenaanleg. We voorzien dat dit deel van de Mellestraat (fase) eind maart 2023 helemaal klaar is.

 

Ondertussen werkt de aannemer ook verder in de Steenstraat (Vlasrootstraat tot en met het kruispunt Mellestraat) en in de Roeslaarsestraat.

 

Opgelet: deze werken zijn weergevoelig. Bij aanhoudende regen of vrieskou kan de aannemer niet werken en wordt de timing aangepast.

 

15 jun 2022

Werken vanaf kruispunt Steenstraat - Mellestraat starten op 20 juni

 

Op maandag 20 juni 2022 start aannemer Vuylsteke met de werken van derde fase (kruispunt Steenstraat-Mellestraat en het resterende deel van de Steenstraat). Daarbij wordt het kruispunt twee weken afgesloten voor de rioleringswerken.

 

Tijdens het bouwverlof wordt het kruispunt opengesteld als werfweg. Na het bouwverlof wordt dan verder gewerkt aan de riolering in deze fase (met andere woorden tot aan de tijdelijke parking in de Steenstraat). Aansluitend wordt ook de afwerking van de bovenbouw opgestart.

 

Werken Roeselaarsestraat na het bouwverlof

 

Na het bouwverlof start ook de vierde fase van de werken (Roeselaarsestraat). In plaats van de vierde fase op te starten na de derde fase, zullen deze fases parallel verlopen. De aannemer voorziet hiervoor extra ploegen. Gelijkaardig aan de andere fasen wordt ook hier eerst de riolering aangelegd en volgt aansluitend de afwerking van de bovenbouw.

 

Alle details? Lees de bewonersbrief of surf naar de projectwebsite.

 

23 mei 2022

Voorlopige planning tot eind juni

Volgens de planning gaat de aannemer tussen 10 en 14 juni de fundering van de rijweg aanbrengen in de Steenstraat, vanaf het kruispunt met de Roeselaarsestraat tot Steenstraat 158. Op dinsdag 14 of woensdag 15 juni wordt hier de onderlaag asfalt gelegd.

 

Op donderdag 23 of vrijdag 24 juni voorzien we de aanleg van de toplaag asfalt tussen het kruispunt Steenstraat - R8 en de Vlasrootstraat. Dit is meteen het einde van fase 1.

 

Nadat in de Mellestraat alle woningen zijn aangesloten op de nieuwe riolen beginnen we met de opbouw van de wegenis. Het is nu nog niet duidelijk hoever we hiermee geraken voor het bouwverlof.

 

Opgelet: deze werken zijn weergevoelig. Bij slecht weer kan de planning wijzigen.

23 mei 2022

Planning voor de komende weken

Deze week plaatst de aannemer het pompstation in de Mellestraat. Zodra dit is gebeurd, legt hij de riolering in de richting van Sint-Katharina. Vanaf 30 mei wordt de persleiding aangelegd. Aansluitend hierop worden de woningen aangesloten op de nieuwe leiding.

 

In de Steenstraat leggen we voor de rijweg nog op enkele plaatsen fundering aan. Deze ontbreekt op de stukken waar nog geen onderlaag asfalt ligt. De voetpaden in de Steenstraat werden al aangelegd.

04 apr 2022

Overzicht werken Steenstraat en Mellestraat tot na de Paasvakantie

 

De werken verlopen nog altijd volgens plan. We blikken vooruit op de komende weken.

 

Nu donderdag, 7 april, leggen we in de Steenstraat het verkeersplateau aan ter hoogte van de Vlasrootstraat (fase 1). Het plateau wordt uitgevoerd in uitgewassen beton dat 4 weken moet uitharden. Woon je in de Vlasrootstraat? Dan rijd je tot gedurende deze periode om langs de wijk Achterland en Kapaarde.

 

Momenteel voert de aannemer voorbereidende werken uit. Zo plaatst hij bv. de prefabelementen voor het betonnen verkeersplateau. Tussen de Roeselaarsestraat en de Vlasrootstraat legt hij nog klinkers en fundering aan. Deze werken zijn alleen mogelijk bij goed weer. Bij hevige regenval wordt de planning aangepast.

 

In de Steenstraat moeten we van de R8 tot en met de Vlasrootstraat (fase 1) de toplaag asfalt nog aanbrengen. Zodra de planning hiervan gekend is, informeren we je daar verder over.

 

In de Mellestraat werken we de regenwaterafvoer af naar de Toortelbeek. Respecteer de werfsignalisatie. Fietser? Stap af en zet je weg langs de werfzone te voet verder. Voor jouw veiligheid: volg de veiligheidsrichtlijnen.

 

Paasvakantie

 

Van maandag 11 tot en met maandag 18 april heeft de aannemer bouwverlof. Na het verlof bereidt de aannemer de plaatsing voor van het pompstation aan de Toortelbeek. Daarna begint de aanleg van de riolen in de Mellestraat.

30 nov 2021

Werken Mellestraat en Sint-Katharinastraat uitgesteld

 

Door onvoorziene omstandigheden wordt de aanvang van de tweede fase uitgesteld naar maandag 10 januari 2022. Tijdens de tweede fase vernieuwen we de Mellestraat tussen Steenstraat en Mellestraat 266 en de Sint-Katharinastraat tussen de rotonde 'Grysperre' en de Grysperrestraat. In de tussentijd wordt de eerste fase uitgebreid zodat de aannemer kan blijven doorwerken, tot aan de tijdelijke parking in de Steenstraat.

 

Dat betekent dat het rondpunt 'Grysperre' openblijft tijdens de kerstvakantie. De werken in de tweede fase zullen 5 maanden duren vanaf 10 januari.

 

De stad Kortrijk verspreidde een folder voor de bewoners met meer informatie. Die folder kan je hieronder terugvinden.

25 aug 2021

Werken starten op maandag 30 augustus

 

Op maandag 30 augustus 2021 start aannemer Ivan Vuylsteke uit Meulebeke, in opdracht van de stad Kortrijk en Aquafin, met de eerste fase van de heraanleg van de Steenstraat (tussen de R8 en Mellestraat), Roeselaarsestraat, Mellestraat (tussen Steenstraat en Mellestraat 266) en Sint-Katharinastraat (tussen rotonde Grysperre en Grysperrestraat).

 

Tijdens de eerste fase wordt de Steenstraat volledig heraangelegd vanaf de R8 tot en met het kruispunt met de Vlasrootstraat. Deze fase duurt 5 maanden.