Projectoverzicht

23092 - Aansluiting Zuiddamme (Scherpestraat)
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

  • Krijg belangrijke info
  • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 07 februari 2022

De werken zullen 22 maanden duren

Met deze werken willen Aquafin en de gemeente Beernem het afvalwater van ongeveer 130 inwoners uit Oedelem, dat nu nog rechtstreeks in de grachten en de Zuiddambeek, Zoetebeek of Biezemoerbeek belandt, aansluiten op het rioleringsnet. Na de uitvoering van dit project zal het afvalwater worden gezuiverd in de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Beernem.

Om dit te realiseren zullen Aquafin en de gemeente Beernem een gescheiden rioleringsstelsel aanleggen. Hierbij wordt het afvalwater gescheiden van het regenwater opvangen. Het afvalwater zal uiteindelijk terecht komen in de rioolwaterzuiveringsinstallatie van Beernem. Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten, die op hun beurt afwateren naar de waterlopen in de buurt.

Om het bovenlokaal fietsroutenetwerk verder uit te bouwen, is de Provincie West-Vlaanderen mee in het project gestapt. Er wordt immers een fietspad aangelegd langs de Scherpestraat en de Beernemstraat, tussen de rotonde in Beernem en de bebouwde kom in Oedelem. De aanleg van dit fietspad wordt uitgevoerd in kader van het Fietsfonds.

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Pieter Desplenter

Werfleider aannemer Vanlerberghe

Locatie werfkeet:

Berendonkstraat t.h.v. het kruispunt met de Beernemstraat