Projectoverzicht

23150 - Sanering afvalwater Vossenhol
Laatst bijgewerkt: 20 mrt 2023

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 08 augustus 2022

De werken zullen 31 maanden duren

Het doel van de werken is dubbel.

 1. Binnen het projectgebied komt het afvalwater van de bewoners in het bestaande grachtenstelsel terecht. Dit grachtenstelsel is grotendeels dichtgelegd met buizen, maar stroomt nog altijd naar een open waterloop. In dit geval de Ede, de Meerschootbeek en de Bogaerdebeek.

  Om propere waterlopen en een leefomgeving in harmonie met water mogelijk te maken, leggen Aquafin en de gemeente Maldegem een gescheiden rioleringsstelsel aan. We voorzien een apart stelsel voor regenwater en afvalwater.

  Het afvalwater wordt niet langer afgevoerd naar de waterlopen, maar doorgevoerd naar de rioolwaterzuiveringsinstallatie in Maldegem.

  Het propere regenwater wordt aangesloten op de bestaande grachten, die op hun beurt afwateren naar de waterlopen.
   
 2. Gelijktijdig met de aanleg van het nieuwe gescheiden stelsel wordt het straatbeeld vernieuwd in de Bogaardestraat, de Schautenstraat en de Francis de Meeuslaan.

  Het bovenlokaal functioneel fietsroutenetwerk wordt verder uitgebouwd met de aanleg van een fietspad langsheen de Bogaardestraat, de Schautenstraat en de Francis de Meeuslaan.

  Deze werken worden gesubsidieerd door de Provincie Oost-Vlaanderen in het kader van het Fietsfonds.

             

 

 

 

Nieuws en updates

 • 08 mrt 2023

  Werken in de Bogaardestraat

   

  In het eerste deel van de Bogaardestraat (tussen de huisnummers 220 en 234A, inclusief de Lange Planke) werden de betonnen boordstenen en de onderlaag asfalt geplaatst. Ook de schrikzone in betonstraatstenen is afgewerkt, net als de betonstraatstenen in enkele opritten en het voetpad.

   

  Deze week werken we in dit deel van de Bogaardestraat de opritten en de voetpaden af.  Ondertussen werd de bemaling geplaatst voor de aanleg van de aansluitende nieuwe rioolbuizen.

   

  Ook in het deel van huisnummer 234A tot en met het kruispunt met de Pollepelstraat starten we met bemalen. Als het weer het toelaat, dan starten we in dit tweede deel van de Bogaardestraat nog deze week met de rioolaanleg.

   

 • 01 mrt 2023

  Kinderopvang en industriezone alleen bereikbaar vanuit Maldegem

   

  Maandag 6 maart starten de werken in de Bogaardestraat, van huisnummer 234A tot en met het kruispunt met de Pollepelstraat. Eerst breekt de aannemer de rijweg op.

   

  Vanaf 6 maart zijn de kinderopvang en industriezone De Lange Plancke alleen bereikbaar langs de kant van Maldegem. Dit vermoedelijk tot de zomervakantie.

   

 • 01 mrt 2023

  Opbouw wegenis in deel Bogaardestraat

   

  Vandaag (woensdag 1 maart) en de volgende dagen is er veel activiteit in de Bogaardestraat, ter hoogte van de huisnummers 151-171 en 222-228D.

   

  De aannemer voert deze werken uit:

  • Woensdag 1 maart: uitgraven en plaatsen van de borduren en de fundering van de opritten.
  • Donderdag 2 maart: asfalteren van de fietspaden en van de rijbaan
  • Vrijdag 3 maart: plaatsen van de klinkers in de voetpaden, aanleggen van de schrikzone tussen het fietspad en de rijbaan en van de opritten vanaf nummer 222 in de richting van nummer 228.
  • Maandag 6 maart: plaatsen van de borduren van het voetpad, aanleggen van de fundering

   

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Nuttige contacten

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Jan Vercauteren

Werfleider aannemer Van den Berghe nv

Locatie werfkeet

Oude Burkelslag, naast de Reinaardhoeve

Sander Vancanneyt

Gemeente Maldegem