Projectoverzicht

23169 - Afkoppeling Sluizen (Tongeren)
Laatst bijgewerkt: 24 dec 2021

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Startdatum: 12 april 2021

De werken zullen 10 maanden duren

Aquafin legt in een deel van de Millerweg en Sluizerbroek een gescheiden rioleringsstelsel aan. Dergelijk stelsel moet ervoor zorgen dat het afstromend regenwater afkomstig van de landbouwvelden niet meer in de riolering terecht komt. Regenwater is immers relatief proper en hoeft niet gezuiverd te worden. In de riolen en op de rioolwaterzuiveringsinstallatie neemt het plaats in die bedoeld is voor huishoudelijk afvalwater. Bovendien kan de riool bij hevige regenbuien al dat water niet aan.

Bijkomend gebeuren er ook enkele aanpassingen aan het bestaande rioolstelsel in de Viséweg (N618) en ter hoogte van buurtweg nr 18 (zijweg van Viséweg).

Nieuws en updates

 • 13 okt 2021

  Binnenkort heraanleg Millerweg

   

  De aannemer legt de laatste hand aan de riolering in de Millerweg met het plaatsen en aansluiten van de nieuwe straatkolken. We verwachten dat deze werken tot begin november zullen duren, waarna we meteen beginnen met de heraanleg van de straat.

   

  De planning voor die heraanleg kan je vinden in de bijgevoegde infobrief, die bij de bewoners werd gebust.

 • 11 aug 2021

  Rioleringswerken Millerweg tot eind augustus, daarna huisaansluitingen

   

  De aannemer is volop bezig met de aanleg van de rioleringsbuizen. We verwachten dat deze werken in de Millerweg klaar zullen zijn in de week van 30 augustus. Daarna wordt overgegaan tot het aansluiten van de woningen op de nieuwe hoofdleidingen en worden de bermen en inritten opgebroken, in de loop van september. In oktober start de heropbouw van de wegenis, in eerste instantie met de plaatsing van de straatkolken en de fundering van het nieuwe wegdek.

   

   

 • 03 jun 2021

  Binnenkort heraanleg Viséweg, start der werken in Millerweg

   

  De aannemer is op dit moment aan het werk in de Viséweg en de zijstraat. De aannemer legt de fundering van de rijweg en zal het wegdek, de voetpaden en de bermen en inritten opnieuw aanleggen. Als alles goed gaat is de Viséweg en de zijstraat tegen eind juni klaar.

   

  In de week van 28 juni zal de aannemer starten in de laatste fase, de Millerweg vanaf het kruispunt met de Viséweg. Hij start daar met de opbraak van de wegverharding en zal daarna de nieuwe riolering aanleggen. We verwachten dat de riolering klaar is tegen half september, waarna de woningen op de nieuwe leidingen worden aangesloten. De heraanleg van de wegenis is voorzien vanaf november.

   

  Hou nog rekening met de periode van het bouwverlof: tussen 12 juli en 2 augustus zal er geen activiteit zijn op de werf.

Dit project volgen

 • Krijg belangrijke info
 • Geef je mening over de werken
Ja, stuur me de nieuwsbrief

Contactpersonen

Contactcenter

03 450 45 45 (elke werkdag van 8u tot 17u)

Contactformulier

Peter Geurts

Werfleider Algemene Ondernemingen Hermans & Co

Locatie werfkeet:

Viséweg 428 in Tongeren

Bart Beunckens

Stad Tongeren